ПОИСКАЙТЕ СЪДЕБНО-ИКОНОМИЧЕСКА ЕКСПЕРТИЗА НА СВОЯ КРЕДИТ!

Barbutew-logАвтор: Владимир Барбутев
Снимка: Мика Сийминеен

Добро утро,приятели!
Съветвам всички взели кредити от Банки,да поискат съдебно-икономическа експертиза с определени задачи, която ще установи/убеден съм в това/, че банките не са имали основание за едностранното увеличение на лихвите по кредитите Ви!
Според удостоверението си за актуално състояние, банките извършват дейност „за собствена сметка и собствен риск”/така пише/.
При работата си с клиентите обаче банките разделят това понятие – извършват дейност, от която печелят за собствена сметка, а риска прехвърлят на кредитополучателя….
Яко,нали?
И бих добавил…доста законно.
Казано с повече разяснения,когато икономическите показатели на пазара на парични средства станат неблагоприятни за банката, тя увеличава лихвата по кредита и прехвърля риска върху крайния клиент – това са всички физически и юридически лица. С други думи, ако аз съм банката и направя някоя необмислена финансова постъпка, т.е. купя финансов ресурс при неоправдано висока цена, вместо да понеса риска от действията си, аз го прехвърлям на кредитополучателите, увеличавам лихвата по техните кредити, компенсирам негативния финансов ефект от неуспешната си пазарна операция и печеля при всяка една ситуация.
Друг съществен момент е начинът, по който банките тълкуват и прилагат следния текст от общите си условия,цитирам:
…….„промени в условията на националния и международния кредитен пазар”…….
Когато стойностите на пазарните индекси спадат, банките не намаляват лихвите, но когато растат – задължително вдигат лихвите по кредитите.Погледът върху ….„промени в условията на националния и международния кредитен пазар”…. е твърде едностранчив и отново много „законен“!!!
Значи,какво се получава – индексите Софибор и Euribor се сриват през последните две години /криза е/, което означава, че парите поевтиняват,обаче банките увеличават лихвите?!?!?
Така кредиторът /банката/ тълкува всички промени в условията на националния и международния кредитен пазар единствено в свой интерес без да отчита факта, че промените се случват на принципа на махалото, в двете противоположни посоки, както към увеличение на нивата на пазарните индекси, така и към понижение….
Та…ПОИСКАЙТЕ СИ съдебно-икономическа експертиза на Своя кредит!!!
Ще останете удивени.
Успех!

Advertisements

10 thoughts on “ПОИСКАЙТЕ СЪДЕБНО-ИКОНОМИЧЕСКА ЕКСПЕРТИЗА НА СВОЯ КРЕДИТ!

  1. Къде и как се иска такава експертиза? И заплаща ли се от кредитополучателя?

  2. Добре, след като се поиска тази съдебно-икономическа експертиза и тя установи това, което казвате, тоест, че има нарушения, какво може реално да се направи след това спрямо самата банка? Какви са опциите и има ли реален шанс за нещо да се случи, което да бъде в полза на кредито получателя?

  3. Pingback: Уточнение за ВСИЧКИ,които ме помолиха, що е то СЪДЕБНО-ФИНАНСОВА ИКОНОМИЧЕСКА ЕКСПЕРТИЗА /СФИЕ/ | FREI NЕWS

  4. Вече 5г. лихвите в България са високи заради картел. Ако креди се дават на 10%, а депозити са на 3% тогава 7% марж*40 млрд=3млрд и за 5 години са 15 млрд лв, които се губят и лошите кредити са още над 10 млрд. Орешарски, Калин Христов, Мариела Ненова, Цветан Цалински, Анрей Василев, Росен Розенов, Григор Стоевски, Кристина Карагьозова, и другите от рисърча в БНБ, както и Петър Чобанов и други политици и икономисти са с контрол на съзнанието на мрежата на Мтел и подкрепят регистрираните около Австрия Банки (Уни, Райф, ДСК) като мафия. Те умишлено подготвиха кризата, като искаха да ме накиснат и мен докато работих в БНБ с контрол на съзнанието. В пряк разговор ми отговарят, че „в България е така“, „това се големи банки, които те не могат да контролират“ или Чобанов „какво искаш – космически кораб ли да построим в България“. Нали с Орешарски, Чобанов пряко загубиха 2/3 (20 млрд според Евостат) от фондовата борса – като фин. мин. и шеф на фонд. борса.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s