Медии в България? Няма такова нещо!!!

Този извод си направихме, след като на 18.09.2013 в 19ч. и 15мин. към медии, журналисти и новинарски агенции разпратихме следния текст, който те са наясно, че ще публикуваме, както и към кои адреси сме го изпратили сме го изпратили да отразят нашето мероприятие.

ОТВОРЕНО ПИСМО-ПОКАНА КЪМ БЪЛГАРСКИТЕ МЕДИИ

Уважаеми дами и господа,
Каним на 19.09.2013г. от 18:30 часа до към 20:30 часа, да отразите протеста, организиран от Радикално крило на протеста “Народовластие“ под надслов: ИСКАМЕ СИ ЗЛАТОТО !!!

Протеста ще бъде на ул “Триадица” № 8 пред сградата на Министерството на икономиката и енергетиката.

Ние считаме, че ниските концесионни такси са в ущърб на българската държава, а от там и на българския народ, затова призоваваме Народното събрание на Република България Министерски съвет да спазят Чл. 18. от Конституцията на Република България и гласи следното:

(1) Подземните богатства, крайбрежната плажна ивица, републиканските пътища, както и водите, горите и парковете с национално значение, природните и археологическите резервати, определени със закон, са изключителна държавна собственост.

(2) Държавата осъществява суверенни права върху континенталния шелф и в изключителната икономическа зона за проучване, разработване, използване, опазване и стопанисване на биологичните, минералните и енергийните ресурси на тези морски пространства.

(6) Държавните имоти се стопанисват и управляват в интерес на гражданите и на обществото.”

И да отмени концесиите на националните богатства дадени в ръцете на частни фирми.

Исканията ни са по смисъла на Чл. 1. от Конституцията на Република България, който гласи следното:

(1) България е република с парламентарно управление.

(2) Цялата държавна власт произтича от народа. Тя се осъществява от него непосредствено и чрез органите, предвидени в тази Конституция.

(3) Никоя част от народа, политическа партия или друга организация, държавна институция или отделна личност не може да си присвоява осъществяването на народния суверенитет.”

Също така като страна член на ЕС България трябва да спазва европейската практика, която е да не се допускат чужди фирми до стратегическите ресурси на отделните страни като злато и сребро.

Имаме и платиноиди, а те са сред най-скъпите метали – $58 млн. за тон срещу $53,8 млн. за тон злато.

Ако се премахнат концесиите и експлоатацията на подземните ни богатства преминат в държавни ръце, това би спомогнало за по-бърз изход от перманентната финансова и икономическа криза, в която живеем през последните близо 24 години.

България има проблеми и ние всички знаем това и по тази причина искаме да защитим общонационалните ни интереси.

Чуждестранните инвестиции не са панацея за икономически просперитет, защото практиката през последните близо триста години показва обратното и то в световен мащаб.

Единствените, които са се облагодетелствали от подобна политика, това са колонизаторите и предателите, които се надпреварват да продават страната си за жълти стотинки.

Ние, хората, които организиращи протеста сме внесли ясни и точни предложения в Министерски съвет и в Министерството на икономиката и енергетиката, с които настояваме да се прекратят концесиите на полиметалните руди, а също така да се спрат всякакви приватизационни и концесионни сделки с държавно и общинско имущество.

Нашите аргументи са, че държавата може сама да разработва находищата на полиметални руди и че печалбата от тях трябва да остава в България, за да се инвестира в развитието на икономиката на нашата страна, да може по-бързо да излезем от кризата.

 Ние сме внесли предложение да се създаде национална геоложка агенция и държавни минни компании, които да проучват и експлоатират находищата на полиметални руди, за да носят приходи на Република България, а не да се отдават концесии срещу концесионни такси, които са толкова мизерни, че реално могат да се определят като ГАВРА с българската държава и народ.

 Ние питаме г-н Министъра на икономиката и енергетиката, също така и г-н Министър-председателя, КОГА най-после ще вземат адекватни мерки, относно одържавяването и разработката на залежите от полиметални руди, съдържащи злато и други редки елементи?

Кога МИЕ и Министерски съвет ще започне да работят като държавни ведомства, а не като колониална администрация?

 Прилагам списък e-mail адресите, до които е изпратен този текст, сами си правете изводите кои са медиите и журналистите, които сме поканили, те даже не благоволиха да ни отговорят…
bgnews@19min.bg, infoSF@rossel-media, news@bnt.bg, news@btv.bg, 168@press.zgb.bg, 24zivot@24chasa.bg, btv_reporterite@btv.bg, evpetropov@abv.bg, focus@focus-news.net, jmura@mail.bg, monitor@monitor.bg, news@alfatv.bg, news@bbt.tv, news@bnt.bg, news@radioatlantic.fm, news@rfi.bg, novini@7dni.tv, politika@monitor.bg, radionet@radionetbg.com, tv7@tv7.bg, editor@sofiaecho.com, press@sofiaecho.com, iva_petroni@abv.bg, denicot@diemaplus.com, office@euro2001.net, afpsofia@afp.com, editor@novinite.com, news@radioatlantic.fm, sutre6en_blok@mail.bg, deniat@diemaplus.com, pogled@pogledmedia.bg, editorial@vagabond-bg.com, thefrontiertimes@hotmail.com, corr@bta.bg, kn@bta.bg, matev@bta.bg, ced@ced.bg, portal@ced.bg, D.Petkova@ced.bg, m.hristov@express.bg, media@express.bg, expresbg@abv.bg, csd@online.bg, news@bgnewsroom.com, press@news-bg.com, editorial@bulgarianpost.com, bgfactor@bgfactor.org, office@novaevropa.net, nikolovs@novaevropa.net, novini@nrj.bg, office@businessweek.bg, elena.koinova@in-business.info, democracy_today@abv.bg, ghristov@bulgariaplus.info, studio90@abv.bg, ognian@europe.bg, martino@osservatoriobalcani.org, albena.pino@gmail.com, obstestvo@maritsa.com, vpolit@maritsa.com, struma@struma.com, maimoon@abv.bg, milene@dnevnik.bg, albenab@dnevnik.bg, loraf@dnevnik.bg, RedacDnevnik@dnevnik.bg, dnevnik@dnevnik.bg, AllUsersDnevnik1@dnevnik.bg, AllUsers_Internal_Use_Only_11@capital.bg, galina@capital.bg, veraD@capital.bg, yanabt@gmail.com, news@retv.bg, ladislav@retv.bg, online@dnevnik.bg, guest@evropa.bg, mediapool@mediapool.bg, vsekiden@vsekiden.com, newstv7@gmail.com, news@ebf-tv.com, politics@segabg.com, society@segabg.com, agency@standartnews.com, internal@standartnews.com, society@standartnews.com, elenam@standartnews.com, tema@temanews.com, 168@press.zgb.bg, newsroom@nationalradio.bg, dariknews@darik.net, portfeil@darik.net, darikblg@mbox.contact.bg, e4p@abv.bg, bulgaria@dw-world.de, radio@inforadio.bg, reporters@inforadio-bg.com

Също така и до Центъра за икономическо развитие:

ced@ced.bg, portal@ced.bg, D.Petkova@ced.bg,

А те за себе си са написали следното: „Центърът за икономическо развитие подпомага обществената дискусия по основни въпроси на икономическата политика и развива сътрудничеството между държавната администрация, частния сектор, образователните институции и неправителствените организации при решаване на проблемите в областта на икономиката.“

Щом толкова време не отговарят, значи не може да се вярва, че са чак толкова заинтересовани ….

От 89 мейла на медии, журналисти и новинарски агенции ни отговори само един, това е FREI NEWS, а останалите не ни удостоиха даже и с отказ.

ЕВАЛА!!!!
Само един от едни от вас дойде!!!
Това никога не бихме го повярвали, ако не го бяхме видели с очите си.

Искаме да благодарим на медиите, които решиха, че протест, който е свързан с опазването на подземните богатства на Република България и българския народ не е важен.

Искаме да благодарим на тези медии, които с отношението си към нас протестиращите, които искаме нашата страна да е независима от разни чуждрстранни корпорации, които я ограбват и да се отърве от неоколониализма.

 Благодарим ви за медийното затъмнение и вече ще сме наясно, че в медиите няма журналисти и че обективната журналистика вече е изчезнала и има само слугинаж, слагачество и клака!

БЛАГОДАРИМ ВИ НИСКОНАВЕДЕНИ МЕДИИ, КОИТО НЕ СТЕ НИКАКВИ ЖУРНАЛИСТИ, А ЧИСТО И ПРОСТО ДРАСКАЧИ И КЛАКЬОРИ И ТО ДОСТА НЕДОТАВИ.

 

БЛАГОДАРИМ НА FREI NEWS С E-MAIL: jmura@mail.bg /отбелязан с червено/ ЗА ТОВА, ЧЕ Е ЕДИНСТВЕНАТА МЕДИЯ, КОЯТО ОБЕКТИВНО ОТРАЗЯВА НАШИТЕ ПРОТЕСТИ.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s