ПРОТЕСТ СРЕЩУ ОГРАБВАНЕТО НА БЪЛГАРСКИТЕ ПОДЗЕМНИ БОГАТСТВА

Състоя се Дванадесетия протест срещу ограбването на българския народ, под надслов ИСКАМЕ СИ ЗЛАТОТО.
Тук ви предаваме цялата реч като видео и текст на Сийминеен и Валентино пред МИЕ, заснета от очевидец.

Неуважеми политици,
Кога най-после ще започнете да се държите като държавници, а не като слуги, защитаващи чужди интереси?
Кога ще започнете да работите в името на този народ, който по конституция се явява ваш работодател?
Кога ще осъзнаете, че във време като днешното трябва да направите всичко възможно страната ни да изпълзи от ямата, в която е закопана?
Ннима сте забравили, че според Конституцията на Република България властта произтича от народа?
Вземете се в ръце, защото трябва най-сетне да се вземе ясна позиция по въпроси, които касаят националната сигурност, суверенитета и благоденствието на българския народ, който се топи със всеки изминал ден!

България има проблеми и вие много добре го знаете това, но вашето безхаберие ни води към по-дълбоко затъване, защото за толкова време уж демократично управление на страната ни, никой не си прави труда да защити националния интерес.

Стига сте лъгали, че чуждестранните инвестиции са панацея за икономически просперитет, защото практиката през последните близо триста години показва обратното и то в световен мащаб.
Истината е, че така наречените чуждестранни инвеститори водят грабителска неоколониална политика спрямо България, но вие мълчите и се надпреварвате кой по-усърдно да обслужва колониялистите.

Искам да запитам г-н Министъра на икономиката и енергетиката, кога най-после ще започне да се държи като държавник, а не като партиец и ще вземе адекватни мерки, относно одържавяването и разработката на залежите от полиметални руди, съдържащи злато и други редки елементи?
Докога министерството ще се прави на ударено и кога ще да започне да работи като държавно ведомство, а не като колониална администрация?

Също така искам да попитам министър Стойнев дали подкрепя тезата изказана от неговия съпартиец депутата Милко Багдасаров, че партията му твърдо подкрепя канадската фирма „Дънди прешъс металс“ за златодобив в местността Ада Тепе край Крумовград?
изказването му: „НИЕ ГЛЕДАМЕ ПОЛОЖИТЕЛНО НА ТОЗИ ПРОЕКТ, ЗАЩОТО ТОЙ ЩЕ СЪЗДАДЕ МНОГО РАБОТНИ МЕСТА, ОТ КОИТО РАЙОНЪТ НИ СПЕШНО СЕ НУЖДАЕ. В КРУМОВГРАДСКО ОСВЕН ЗЕМЕДЕЛИЕ НЯМА ДРУГ ПОМИНЪК“ е вярно до толкова, че наистина в региона земеделието е единствения поминък, но не означава, че държавата трябва да предостави златните залежи на чуждестранна компания, а да ги разработва сама.
А в лафа, че: „ ХОРАТА ИСКАТ РАБОТА И УПРАВЛЯВАЩИТЕ СА ДЛЪЖНИ ДА Я ОСИГУРЯТ.“ прозира лъжата, че „Дънди“ ще са едва ли не благодетели на региона, но всички, които отблизо са наблюдавали как се правят чужди инвестиции, където и да било по света са наясно, че това не е вярно, както споменах по-горе, за триста години колониализъм няма нито една колония, чийто народ да е видял нещо добро от това.
Единствените, които са се облагодетелствали от подобна политика, това са колонизаторите и предателите, които се надпреварват да продават страната си за жълти стотинки.
Ние, хората, които организираме този протест сме внесли ясни и точни предложения в Министерски съвет и в Министерството на икономиката и енергетиката, с които настояваме да се прекратят концесиите на полиметалните руди, а също така да се спрат всякакви приватизационни и концесионни сделки с държавно и общинско имущество.
Нашите аргументи са, че държавата може сама да разработва находищата на полиметални руди и че печалбата от тях трябва да остава в България, да се инвестира в развитието на икономиката на нашата страна, за да може по-бързо да излезем от блатото, в което сме затънали и копаем дъното.
Ние сме внесли предложение да се създаде национална геоложка агенция и държавни минни компании, които да проучват и експлоатират находищата на полиметални руди, за да носят приходи на Република България, а не да се отдават концесии срещу концесионни такси, които са толкова мизерни, че реално могат да се определят като гавра с българската държава и народ.

Хората са кръвта на нацията и плътта на държавата.
Истината е, че се топим, намаляваме прогресивно.
Вече към три милиона души, поне според статистиката, а вероятно са доста повече са напуснали пределите на нашата Родина, гонени от мизерията, която толкова щедро им се предоставя от българските политици, които под предлог, че градят демокрация, реално градят грабеж, защото приватизацията на предприятията и отдаването на концесии за подземните богатства на Република България си е чиста форма на грабителство, която се отличава от пладнешкия обир само и единствено, че пладнешките обири все още не са законни.

България не е бедна, България е ограбвана и то целенасочено. 
Народа съвсем преднамерено е докаран до мизерия с цел нашата Родина да бъде превърната в суровинен придатък на разни мултинационални компании и в източник на евтина работна ръка Запада.

Стига лъжи и стига слугуване на чужди интереси!
Ако политиците не желаят да се вслушат в гласа на народа, това означава, че те са ненужни, даже нещо повече, че те са изменници на Родината и трябва да понесат отговорност за своите действия и бездействия, които са в ущърб на българската държава и българския народ.

Политици!
Вземете се в ръце и се осъзнайте, защото не сте незанменими, незаменими хора няма.
Ояли се от власт и алчност вие сте забравили, че политиците са само служители и нищо повече.
Властта произтича от народа и вие сте длъжни да се съобразявате с това!!!

Advertisements

15 thoughts on “ПРОТЕСТ СРЕЩУ ОГРАБВАНЕТО НА БЪЛГАРСКИТЕ ПОДЗЕМНИ БОГАТСТВА

 1. Pingback: ЕДИН БЪЛГАРИН САМ СРЕЩУ ДЪРЖАВАТА-2 | FREI NЕWS

 2. Pingback: ДЕЛО №1147/2013 МАЛКА КРАЧКА КЪМ ГОЛЯМАТА СПРАВЕДЛИВОСТ | FREI NЕWS

 3. Pingback: ЧИНОВНИК В МС ПРЕНЕБРЕГНА НАЦИОНАЛНИЯ СУВЕРЕНИТЕТ В ЧАСТНА ПОЛЗА | FREI NЕWS

 4. Pingback: МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ ОТКАЗА ПРОЗРАЧНОСТ ПО ДОГОВОРИТЕ ЗА ЗЛАТНИТЕ КОНЦЕСИИ | FREI NЕWS

 5. Pingback: КРАТКО ОБРЪЩЕНИЕ КЪМ МИНИСТЪРА НА ИКОНОМИКАТА И ЕНЕРГЕТИКАТА, БЕЛКЕМ РАЗБЕРЕ НА АРАБСКИ! | FREI NЕWS

 6. Pingback: ЕДИН БЪЛГАРИН САМ СРЕЩУ ДЪРЖАВАТА-3 | FREI NЕWS

 7. Pingback: ЗЛАТОДОБИВА КАТО ФОРМА НА ГРАБЕЖ* | FREI NЕWS

 8. Pingback: Още двама българи, непримирими с грабежа на националните богатства на България, завеждат дела срещу администрацията | FREI NЕWS

 9. Pingback: Съдя държавата | FREI NЕWS

 10. Pingback: Легитимира ли решение № 3395 по дело № 12163/2013 съществуването на анонимен държавн органи? | FREI NЕWS

 11. Pingback: РЕШЕНИЕ №4041 ПО ДЕЛО №3524/2014 И № 4042 ПО ДЕЛО 3732/2014: ОЩЕ ДВЕ МАЛКИ КРАЧКИ КЪМ ГОЛЯМАТА СПРАВЕДЛИВОСТ | FREI NЕWS

 12. Pingback: НАРОДЪТ ПОБЕДИ ЗА ЧЕТВЪРТИ ПЪТ В СЪДА СРЕЩУ ЗЛАТНИТЕ КОНЦЕСИОНЕРИ | FREI NЕWS

 13. Pingback: Отговор на 10-те въпроса свързани с дело №1147/2013 | FREI NЕWS

 14. Pingback: СЪДИИТЕ В АССГ ЗА ДЕСЕТИ ПЪТ РЕШИХА, ЧЕ ОБЩЕСТВЕНИЯ ИНТЕРЕС СТОИ НАД КОРПОРАТИВНИЯ | FREI NЕWS

 15. Pingback: ЧИСЛОТО 13 СЕ ОКАЗА ФАТАЛНО ЗА МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ | FREI NЕWS

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s