ЗА НЕУЧАСТИЕ НА БЪЛГАРИЯ ВЪВ ВОЙНАТА В СИРИЯ

НЕУТРАЛНА БЪЛГАРИЯ

НАМЕСАТА В СИРИЯ БИ БИЛА БЕЗУМИЕ

bdenie syria

БДЕНИЕ СЪС СВеЩИ В ПАМЕТ НА ЖЕРТВИТЕ НА ТЕРОРИСТИТЕ В СИРИЯ, КОИТО СЕ НАРИЧАТ БОРЦИ ЗА СВОБОДА, НО В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ ИСКАТ ДА НАПРАВЯТ ОТ СТРАНАТА ПОРЕДНАТА РЕЛИГИОЗНА ДИКТАТУРА. СОФИЯ 01.02.2013

Снимка: Мика Сийминеен

Откакто се заговори за военна операция срещу Сирия, у нас се заформиха два лагера.
Единия лагер е твърдо за пълен неутралитет и по никакъв начин да не участваме във военен конфликт, а другия е за участие.
Аз лично считам, че всяка намеса в Сирийския конфликт е равнозначна на безумие, което няма никакво оправдание.
Всеки, който твърди обратното е или луд или ненормален, защото тази война не е наша, ние нямаме работа да се врем в конфликт, който реално погледнато не само, че няма нищо общо с нас, но е и подготовка за установяване на нов режим, който ще е по-малко демократичен от този, който е в момента.
Не казвам, че под управлението на Асад Сирия е процъфтяваща страна или че там хората са благоденстващи, но опита от миналото учи, че след като се свали един светски режим, то на негово място се стоварва режим, който не е светски, той е по-закостенял като виждания и като система от преждесваления.
Като цяло досега се въздържах от това да вземам отношение по сирийския въпрос, но след като изчетох безумните изказвания на някои наши политици и такива, които се имат за стожери на демокрацията у нас, направо се замислих дали в това, което много хора считат за демокрация случайно няма нещо, което да не е тотално сбърканио.

Всеки, който проповядва война е луд.
Луди са и онези, които не се замислят, че във войната няма нищо красиво, героично и т.н., както ни го представят разни самозабравили се идиоти, които така и не са проумели, че всяка война води след себе си дълготрайни последствия.
Също така да се намесим в конфликт, който съвсем явно е дирижиран от страни като САЩ, Турция и Франция, който няма нищо общо с борбата за свобода на сирийския народ, а обслужва интересит6е на онези три страни, които споменах по-горе е чиста проба признак на лудост и може да се окачестви като държавна измяна.

Първо Соломон Паси заяви, че трябва да се намесим в Сирия, но защо да се намесваме, когато България само ще загуби от това?
Нима мистър Паси е забравил поуките от Афганистан и Ирак, а и тези от Либия и Египет?
Колкото и да уважавах бащата на мистър Паси, то аз не мога да подкрепя едно такова изказване, което да вкарва страната ни в конфликт, който не е в полза на България.

Нека се обърнем към историята и да погледнем какво ни е донесла намесата в конфликти, които реално погледнато сме можели да избегнем.
За цялата история на България от Освобождението до днес, реално погледнато единствената война, която е била чисто защитна за нашата страна, това е Сръбско-българската от 1885-та, когато буквално сме били принудени да защитаваме нашата родина от нашественици.
Балканската война е била с цел освобождението на Македония от Турция, затова може да кажем, че в двата военни конфликта няма противоречие с националния интерес.

Последствията от Балканската война са видими и днес.
Първото последствие е, че нашите дотогавашни съюзници са ни предали и България се оказва страна, която е атакувана отвсякъде с цел ликвидация, защото това е била волята на великите сили по онова време Австро-Унгария, Франция, Германия и Великобритания с негласната подкрепа на Руската империя.

Второто последствие е, че България влиза в Първата световна война, защото монарха търси реваншизъм, а и съвсем открито защитава германо-австро-унгарските интереси.
Няма нужда да подчертавам, че резултата е бил катастрофален за България, която все още не се е била съвзела от катастрофата предизвикана от Межусъюзническата война.

Следващата катастрофа идва, когато България макар и символично се включва във Втората световна война на страната на Германия, обявявайки война на Великобритания и САЩ, които съвсем несимволично застилат страната ни с бомбени килими и хиляди хора стават жертва на бомбите.

Но самите военни действия в тези конфликти не са най-страшното от гледна точка на дългосрочен план, защото от Междусъюзническата война насам резултатите са видими и с просто око. Макар да сме спечелили по бойните полета, то ние сме губеща страна. България след всички тези войни е плащала репарации, а след две от тях е губила и територия, което пък води до вълна от мигриращи наши сънародници.
Войните са довели след себе си икономически и демографски колапс, който се усеща и до днес.

Така… това беше относно историята преди идването на Соца.
А след идването на Соца какво става?
Имаме потушаване на Унгарските събития и след това на Пражката пролет, заради което стожерите на демокрацията днес ни обвиняват.
Само, че същите тези люде съвсем лицемерно забравят да ни кажат, че участието на наши войски зад граница е равнозначно на същите тези участия към Варшавския договор, които осъждат.

Защо казвам това?
Казвам го, защото по същата логика, че тогава сме били член на Варшавския договор, днес участваме в мисии на НАТО, които не са пряко свързани с националните ни интереси.
Какво имаме да правим в Ирак? Или в Камбоджа? Или да речем в Афганистан? Или пък в Сирия?
Отговора е НИЩО!

Задачите на българската армия не са да ходи да обслужва чужди интереси, да участва във войни, които реално са в ущърб на нашата Родина.
Принципно нашата армия има за функция да пази суверенитета и териториалната цялост на Република България, а не да ходи да се занимава с това да защитава корпоративните интереси на големите мултинационални компании, които реално са онези, обиращи цялата печалба от военните конфликти на НАТО.

Ако погледнем реално на нещата на България тези конфликти са й стрували твърде скъпо през последните 23 години на участие в мироопазващи мисии.
За времето на Соца няма да говоря, защото там картината е ясна, много се е изговорило и изписало по въпроса.

Реално погледнато, нашата армия няма защо да се намесва където и да е.
Нашето членство в НАТО не ни носи никаква сигурност, защото ако погледнем в близкото минало ще видим, че една агресия от страна на Турция няма да накара онези от Върховното командване да си мръднат пръста, за да защитят страната ни, а ще се случи тъкмо обратното, както стана с Гърция, която бе определена за агресор и турските войски си разиграваха коня както си пожелаят по островите на Егея.

Аз като човек, който е относително добре запознат с историята и с това какво става в съвремието, препоръчвам България да излезе от НАТО и да последва примера на генерал Де Гол, който оставя в НАТО само един представител и страната в продължение на над 20 години остава безучастна в конфликтите на НАТО по света.

Ако някой вярва, че не трябва да сме неутрални, то той не си е взел поука от историята.
Ако някой мисли, че нашата армия трябва да служи за пушечно месо, защитавайки чужди интереси, то той е предател.
Ако някой подстрекава към участие във война, то той е престъпник не само по нашите, но и по международните закони.
Ако някой си мисли, че непрекъснато трябва да викаме „Йес СЪР!“ тогава този човек е ненормалник, който трябва да бъде овързан в усмирителна риза и въдворен на принудително лечение в психиатрията.

Истината е там, че България трябва да бъде неутрална страна.
Желателно е да поемем швейцарския курс на неутралитет, но в същото време и тяхната практика всички пълнолетни граждани от мъжки пол да преминат някакво военно обучение с цел при нужда да можем да защитим страната си от нашественици.
Ние като страна, която е на възлово място имаме проблема, че съседите ни не са особено приятелски настроени към нас и въпреки добрите взаимоотношения днес, трябва да помислим за онова бъдеще, в което те могат отново да проявят агресия спрямо нашата родина.

Затова предлагам да въведем ШВЕЙЦАРСКИЯ МОДЕЛ НА НЕУТРАЛИТЕТ, КОЙТО ДА ГАРАНТИРА СУВЕРЕНИТЕТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s