Има ли ОБЕКТИВНИ медии в България?

http://bnt.bg/bg/news/view/106476/protest_pred_sgradata_na_bnt#send_comment
Един извъртян репортаж!

Седя и гледам репортажа на БНТ за днешния протест около тяхната сграда и толкова ИЗКРИВЕНО са предали събитието, че човек остава с погрешно впечатление за случилото се.

Изкривяванията:
1.“ Протест и пред сградата на БНТ на улица „Сан Стефано“ тази вечер.“ и „Останаха недоволни, защото заради зоната за сигурност не бяха допуснати плътно до входа на телевизията.“
-Протеста бе на пл. „Братя Прошак“, а не на „Сан Стефано“ 29, както е записано в съгласувателния протокол.
Това, че не ни разрешиха да си идем до мястото на протеста докара гнева ни, защото ни накараха да заобикаляме през сокаците, а не щото видиш ли не сме били допуснати да протетираме пред входа на БНТ.

2.„Той бе организиран от „Фондация за подпомагане на жертвите на престъпления и борба с корупцията““
-Протеста бе организиран от Радикално крило на протеста „Народовластие“, а не от въпросната фондация, която се явява наша патртньорска организация и асоцииран член. Думите на нейния представител са извадени от контекста на интервюто.

3. „Контрапротестиращите приканиха и към диалог Министерството на икономиката по казуса със златодобива в България.“
-Ние не сме свързани с контрапротестиращите пред пилоните на НДК, ако някой иска да създаде такова впечатление, то неговите усилия са напълно безсмислени, щото повечето от нас не са ходили да подкрепят г-н Орешарски и няма да идат да викат в негова полза.
-Ние не само, че призоваваме към диалог, но и се опитваме да проведем диалог по темата за концесиите, но понеже от МИЕ се офлянкват, та затова насТояваме БНТ като ОБЩЕСТВЕНА МЕДИЯ, КОЯТО СЕ ФИНАНСИРА СЪС СРЕДСТВА СЪБИРАНИ ОТ БЪЛГАРСКИТЕ ДАНЪКОПЛАТЦИ ДА ОТРАЗЯВА ВСИЧКИ СЪБИТИЯ, КОИТО ЗАСЯГАТ НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ НА СТРАНАТА И ОБЩЕСТВЕНО ЗНАЧИМИТЕ ВЪПРОСИ.

4. „Протестиращите настояха всеки ден БНТ да отделя по 1 час от програмното си време за позиции на граждански организации.“
-Протестиращите заявихме, че искаме след всяка от емисиите на ТУРСКИ език да се дава по 1 ЧАС НА ГРАЖДАНСКИ ОРГАНИЗАЦИИ, КОИТО НЕ СА ФИНАНСИРАНИ ОТ ЧУЖБИНА, А СА СИ БЪЛГАРСКИ.

5. „Те обещаха да бъдат пред БНТ всеки четвъртък, докато исканията им не се изпълнят.“
– Неточно и подвеждащо предадено. Ние казахме, че всеки четвъртък ще сме там да протестираме и ако не желаят да ни чуят ще си направим палатков лагер пред БНТ и няма да си тръгнем, докато не ни чуят.

6. Непредадено, даже и камерата не записваше: „Според Конституцията на Република България Чл. 1., ал. 2 „Цялата държавна власт произтича от народа. Тя се осъществява от него непосредствено и чрез органите, предвидени в тази Конституция.“ и ал. 3 „Никоя част от народа, политическа партия или друга организация, държавна институция или отделна личност не може да си присвоява осъществяването на народния суверенитет.“

И, че отдаването на природните богатства противоречи на тези два члена от Конституцията, а и тоже на Чл. 18. , ал. 1 „Подземните богатства, крайбрежната плажна ивица, републиканските пътища, както и водите, горите и парковете с национално значение, природните и археологическите резервати, определени със закон, са изключителна държавна собственост.“

И още, че щом властта произтича от народа, то всички ние, българските граждани се явяваме работодатели на БНТ и телевизията Е ДЛЪЖНА да отразява събитията обективно и да работи само и единствено за народното благо И ОБЩЕСТВЕНИЯ ИНТЕРЕС!

СА ЛИ МАНИПУЛАТОРИ БНТ?!?
ТА ДА ПОПИТАМ АЗ:
Към коя медия трябва да се обърнем да отразява обективно събитията, да дава гласност на обществено важните въпроси?
Как АНАДОЛСКАТА АГЕНЦИЯ ИЛИ КЪМ ДА РЕЧЕМ БИМБИЛИСТАНСКАТА?
Кога БНТ ще стане наистина БЪЛГАРСКА И НАЦИОНАЛНА?
Че е телевизия й личи, че не е НИТО БЪЛГАРСКА, НИТО НАЦИОНАЛНА ПАК СИ ЛИЧИ!

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s