МАНИПУЛАЦИЯТА, НЕВИДИМА И КОВАРНА, УСПЕШНО ВОДЕЩА НИ КЪМ КАТАСТРОФА

CRW_0829abcd1Виждате ли тази снимка?
Вижте я добре и се замислете какво показва тя и дали снимката е вярно отражение на действителността…

Понеже аз съм автор на снимката и затова ще кажа, че тази снимка е лъжовна, че е манипулативна и не отразява истината. Тази снимка може да се изтълкува, че майката си е зарязала количката с детето ей, така насред улицата, но това не е вярно! Тя просто не е в кадър и толкова.

Но, ако я разпратя с текст, че майката си е оставила количката с детето, ей така на самотек, колко хора ще се хванат на уловката?
Много!
И има защо!
Хората вярват на това, което им се покаже, а не на действителността.
Хорта в много случаи си спомнят събитията не такива, каквито са се случили, а такива, каквито са им показани.
Много е лесно да се изманипулира настоящето и да се фалшифицира миналото, особено от хора, които знаят как да подходят към въпроса и и за хора, които няма да се замислят дали нещо е така, както им е показано.

Точно тук е проблема, че хората виждат това, което им се покаже и често пъти не се замислят дали показаното е отговарящо на истината или не.
Ние хората сме склонни да забравяме, паметта ни не е съвършенна, а щом нещо отмине, то става мъгляв или ясен спомен, който с течение на времето чрез внимателни манипулации може да се промени.
Това не е мое твърдение, а нещо, което е доказано експериментално още преди над 50 години, а днес масово се използва, когато трябва да се демонизира или идеализират хора, организации, идеи…
Има си цяла наука, която се нарича социална психология, занимаваща се именно с този аспект на човешкото мислене, който позволява да се манипулира мисленето на масите и отделните индивиди.

Медиите, които са собственост на олигарсите и онези, които са подчинени на властта винаги могат да ви покажат събития, случки, идеи, каузи или каквото и да било под такъв ъгъл, че направо няма да повярвате, че само до преди 5 или 10 минути сте мислели точно противоположно на това, което са ви убедили да мислите.
Телевизията, радиото, вестниците и интернет са мощен инструмен, с който хората буквално биват програмирани и даже не се и усещат как са ги прецакали.
Точно такъв е и случая с днешните протести срещу едно правителство, което все още не е набрало никаква инерция, за да започне да работи активно.
И в това няма нищо чудно, че има толкова много нападки, които се свеждат до едно: ОСТАВКА
Но защо оставка?
Защо?
Тук всеки си има отговор сам за себе си…
Моят отговор е следния:

Преждеуправляващите се страхуват!
Страхуват се, че наистина могат да бъдат подведени под отговорност за своите действия и бездействия по време на техния мандат, който макар и непълен успехно ни вкара в катастрофална ситуация.
Бойо Борисов направи точно това, което направи навремето и Филип Димитров, заложи бомбите на разрухата, създаде катастрофа и избяга от отговорност.
И това не са грешки!
В двата случая е работено професионално, майстроски, без да се жалят средства и резултатите не се появяват веднага, а след време.
Онези негативи, които се виждат сега са не върха на айсберга, а върха на подводна планина, която може да висока с километри, но ние виждаме само островчето, което е над повърхността и нищо повече.
Останалата част ще стане видна, когато дойде катастрофата и не по-рано.

Къде е големия грях на Орешарски, заради, който така яко се вика срещу неговото правителство, което все още не е показало кой знае какви негативи?
Ами как къде? Там, че видя заложените бомби и се кани да обезвреди, колкото се може повече от тях и то професионално, без да вдига патаклама…
Склонен е да преразгледа концесиите на националните богатства, склонен е да промени някои членове в ГПК, които касаят банките и да им ореже правата при рекетиране на хората, склонен е да премахне колекторските фирми, които са си направо мутренски структури, склонен е са спре приватизационните сделки с общинско и държавно имущество, склонен е да спре и всякакво разпореждане свързано с държавни или общински имоти и тяхното отдаване на концесия или за приватизация…
Също така е склонен да преразгледа договорите на ЕРП-тата и да им резне крилцата, а ако те не искат, тогава да ги пръждоса от страната.
Да, точно затова се инспирират тези протести срещу Орешарски.
Няма друга причина.

А помните ли, че големите протести, които разкараха ГЕРБ от власт бяха именно за елетромонополите, природните богатства, банките, топлофикациите и колекторските фирми?
Че бяха срещу приватизацията, която е узаконен грабеж?
Помните ли как изведнъж, когато падна Борисов от власт, псевдолидерите на протеста промениха исканията от чисто социално-икономически на политически?

И все пак има заявени намерения да се промени изборния кодекс, който да позволи на граждански организации и инициативни комитети да издигат кандидатури на хора, които те предпочитат и са непартийни.
Но и това не се зачита от онези, които ви лъжат дами и господа протестиращи.
И защо не се зачита?
Защо ви внишават, че подобни промени не могат да се направят, че няма воля затова?
Аз ви го казвам в прав текст: „Защото онези, които вдигат джангъра искат да се ходи на избори по стария кодекс“
Защо твърдя това?
Ами, ако се смени кодекса, току виж се оказало, че не са влезнали във властта..

Твърдите, че протеста е на интелигентните хора?
Съмнявам се, щом може да се хванета на уловката, която са ви поднесли.
Също така, вчера видях на протеста толкова много хора, които не бих могъл по никакъв начин да окачествя нито като интелигентни, нито като образовани, че направо се запитах: „Къде са интелигентните протестиращи?“
Няма ги…
Май са си отишли…
И как няма да си отидат, когато това не е техния протест.
Техните протести бяха зимата, когато зъзнаха и се бориха да променят нещата.
Искаха да подобрят условията на живот в България. Искаха…
Искаха и ги провалиха!
Точно така!
И вървим към провал с пълна пара, защото вие уж интелигентните драпате да идем към поредна катастрофа, която ще е много по-тежка от предишните, ако не се вземат спешни стабилизиращи положението мерки именно от сегашното правителство.

Не е важно кой ни управлява в момента, а дали този някой има воля и желание да направи нещо за подобряване на положението.
Вие даже и не давате на промяната, която толкова желаете да се опита да се случи.
И не давате, защото се водите по акъла на хора, които нямат сметка това да се случи!
Вярвате на олигарси, соросоиди, на разни съмнителни водачи, които са самозванци, на разни измамници, които си играят игричките и хич ги не е еня за вас.

Аз също не харесвам БСП.
Партията ама хич не ми харесва, но все пак трябва да видим дали имат истинска воля да свършат нещо или само си плямпат, колкото да ни забълбукат.
Нека изчакаме и да видим, ако се окаже, че не желаят да променят нищо, тогава нека ги сваляме, но иначе е безпредметно да се юрваме като стадо.

Advertisements

55 thoughts on “МАНИПУЛАЦИЯТА, НЕВИДИМА И КОВАРНА, УСПЕШНО ВОДЕЩА НИ КЪМ КАТАСТРОФА

 1. tazi partia veche se izcherpa
  …….. tova ne e partiata na socialistite tova sie edna liderska partia s mafiotska struktora ………..veche niama nishto konstruktivno v neia
  niamame nujda ot takiva partii v koito da se izkriviava voliata na chlenovete i… dumite sa izlishni ……

 2. Статията е много точна, но малко хора ще я разберат, щото 4 години ГЕРБ ги зомбира масирано по медиите, а даже и се продължава този процес!

  • Съгласна съм! И наистина можеше да се даде шанс на новото правителство преди тези протести.

   • Като им давахме шанс преди да дойде Герб на власт, свършиха ли някакви хубави неща за народа? Вие в чужбина ли живеете или имате много КЪСА ПАМЕТ!!!

 3. какво пак да чакаме, да ни одупят още по-здраво ли? сякаш не са го правили вече….

  • А кой ни одруса?
   Именно антикомунистите, които унищожиха всичко до което се добараха и то още когато спечелиха властта „С малко но за винаги“
   Ликвидираха се стопанства, заводи, кооперации и какво ли още не!
   Помня случая в Цалапица, когато Стефан Стоянов, който е баща на Петър Стоянов и беше областен управител на Пловдив изпрати барети в селото, защото те не искаха да допуснат ликвидаторите в селото, за да се унищожи труда на три поколения, които са градили кооператива още от времето преди да има комунисти във властта.
   Какво ще кажеш и за това, че нашите пазарибяха подарени, патентите ни харизани на американци и германци, а страната ни обедня за ракордно кратко време?
   Помниш ли как СДС разби всичко и абдикира?3
   Ако не помниш, то аз и хиляди хора помним и няма да простим на онези, които съсипаха онова що е строено от нашите майки, бащи, баби и деди, че и по-отдавна.

   Малкото време, в което СДС беше на власт дава плодове и днес.

 4. Властта винаги е била силна благодарение на мотото „разделяй и владей“. За пореден път се делим на червени и сини, българи и турци, религиозни и атеисти и т.н. Време е да се погледнем като човеци и да си подадем ръка, да отворим сърцата си. Ние имаме само един враг и той е властта на всички нива и ако се концентрираме против него това само ще го направи по – силен. Всяко отрицание, заражда с отрицание, затова единственото ни спасение е да се дистанцираме от средствата с който врага си служи, да бъдем единни и добронамерени един към друг и дори към врага, така той ще стане безсилен. Бъдете здрави и благословени!

  • А защо можахме да чакаме ГЕРБ цели 4 години, а не можем да изчакаме новото правителство поне няколко месеца?

 5. Склонен е да преразгледа концесиите на националните богатства, склонен е да промени някои членове в ГПК, които касаят банките и да им ореже правата при рекетиране на хората, склонен е да премахне колекторските фирми, които са си направо мутренски структури, склонен е са спре приватизационните сделки с общинско и държавно имущество, склонен е да спре и всякакво разпореждане свързано с държавни или общински имоти и тяхното отдаване на концесия или за приватизация…

  Склонен е това, склонен е онова. Дрън дрън. Ако е бил склонен щеше да се захване точно с това и щеше да назначи точните хора. А те от ден първи решиха да махат забраната за пушенето , а след това тръснаха тази свиня Пеевски начело. Сутрин назначава бивши мутри , следобяд ги уволнява. Няма такава карикатура на политици братче. И Тиквата не ставаше , ама тия за нищо ги не бива !!!

  • Към коментарите на Питащия и Александров
   Питащи: ти си чакал цял живот някой да ти рашава проблемите, сега си се юрнал да оправяш света, но не става така лесно…
   Ако промените стават за секунди, това означава, че ни управляват магьосници, а не някакви си там хора, които са си хора и нищо повече.
   Колко време ще ни трябва да излезем от батака знаеш ли?
   Много бе пич! По сметки ще трябват повече от 15 години да се оправят нещата и то при положение, че се започне сега, веднага и всички правителства имат приемственост в политиката по подобряване на положението.
   Ако сега се прекъсне процеса, тогава нещата могат да отидат по-далеч и да се окаже, че оправия няма да има и то никаква, защото раздаването на тези концесии ни е поставило в колониална зависимост.
   То нали целта на всички дето се определят като десни през последните години е именно това да ни превърнат в страна от Третия свят, нещо, което те успешно постигнаха и вместо да станем Швейцария на Балканите се превърнахме в Европейска Сомалия.
   Александров:
   След като свалиш тия, кой ще дойде?
   Това е въпроса, чийто отговор ми е ясен от мсеци, още отпреди да падне Борисов, аз знам, че той ще търси реваншизъм.
   Не те знам колко опит имаш, но аз от България имам два подобни примера, за да се замисля аджеба, когато имаш две еднакви явления и третото им е като близнак, дали и сценария не е същия?
   А щом се прочете сценария, тогава вече става ясно, че нещата отиват на зле…
   Следващото което ще ти кажа е следното: „Когато искаш да свалиш някой тиранин, огледай се кой мръсник иска да се настани на овакантеното място.“

   Мръсника е ясен, ясни са и целите му и мотивите му. Няма нищо чудно в това, че има протести именно във врем, в което някой поне се опитва да направи нещо.
   Проблема на хора като теб е, че не сте далновидни и не можете да си представите дълготрайните последствия от това какви биха били последствията от едни такива неразумни действия, направени твърде прибързано и урболежката.

   И ще завърша този коментар с думите на сър Артър Конандойл, който казва следното: „Когато Дик, Том и Хари се хванат за брадвите, огледай се на кой лорд е изгодно това?“
   Така, че послушай съвета на великия писател и си задай същия въпрос, па се огледай.

 6. Добре, бе хора, протестиращи. Не искате тези. А кой искате да ви управлява? Че като падне едно правителство, ще трябва да се състави друго. Имате ли идея кое да е другото правителство? Има ли някой достоен? Защото според мен това е истинската криза – НЯМА КОЙ ДА НИ УПРАВЛЯВА! Просто няма на кого да вярваме, не остана никой некомпроментиран…
  Иначе статията е написана много умно и понятно. Както с проблемите, така и със социалните въпроси – вижда се само върха на една подводна планина. А силите, които държат този връх на повърхността са ни неизвестни… И за да ге опитаме да ги прозрем, трябва да се попитаме „кой има полза от това, което се случва? Кому е изгодно“ – отговорът на този въпрос е ОТГОВОРЪТ.

  Имам известни мисли по този въпрос, но няма да ги натрапвам. Всеки сам за себе си да си помисли.

 7. Не вярвам на ушите си. Да манипулираха ни 45 години преди десети ноември и още 23 след това. Не знам кой манипулира повече от всички партии. Но едно е ясно и сигурно за което аз съм против лов на вещици, повторение на Борисов всички други са маскари, вместо да запретнеха ръкави да си гледат работата и междудругото да проверяват предишното правителство те са по зле от герб като го обвиняват по негов маниер за всичко. Ето това са манипулации. Аз съм независим човек не желая да членувам в никакви партии поне още не, но няма да търпя и не искам
  1. Груби и долни обиди за когото и да е
  2. Неморално и неетично поведение особено пред камери
  3. Шуробаджанащината във власт на всички нива
  4. Омъщенията на една партия към друга, на една прослойка към друга
  5. Лицемерието и безкруполността
  6. Отявлените лъжи и всякъкви манипулации
  7. Насаждането на омраза на всички нива и между всички
  8. Разделението на хората за по лесното им владение
  9. Монополизъм, зависимост от „силните на деня“ олигарси, мутри, кредитни милионери и подобни
  За мен е важно не кой е в парламента а как работи и за кого, не обичам комунисти но не бих пречила ако наистина от първия ден показват че работят единствено и само за суверена си. До сега никой не го направи затова искам всички вън, нови и достойни хора. Искам още хора да се събуждат да си подават си ръка, както го правят сега въпреки че още са много малко, а ми се иска да сме по толерантни един към друг, да не бъдем повече продажни а горди, абсурд е да се смята че можем всички да се „заобичаме“, но за големите, важните, истинските неща в името на тези преди нас, сега и тези утре да се обединяваме за просперитета на тази нация, да си помагаме взаимно! Искам да съм българин когото уважават и другите нации.
  Искам последните редове от „История“ на Вапцаров когото много харесвам да не звучат нелепо днес.
  „Но разкажи със думи прости
  на тях – на бъдещите хора,
  които ще поемат поста ни,
  че ние храбро сме се борили.“

  • Ахахахахах!Браво!А Вие Мариана,знаете ли що е КОМУНИЗЪМ???И респективно последователите му-тоест комунистите какви са???

 8. abe ne znam kakuv si ti, no pishesh pulni gluposti. Osven da obqsnqvash GERB kolko sa loshi, 4e sa ni doveli do katastrofa..nishto drugo smisleno ne vidqh. Ne sme dali vuzmojnost na pravitelstvoto? Emi kak da q dadem kato purvo se nazna4ava Delqn Peevski za shef na DANS.. ti znaesh li tozi 4ovek koi e purvo, pointeresuvai se… sled tova bivsh SIK-adjiq za zam ministur… sega ve4e ne znam kakvo sledva. Greshka sled greshka.. tova pravitelstvo trqbva da podade ostavka nezabavno. Ne iskam vuobshte da podhvashtam temata za Volen, zashtoto moga da napisha disertaciq za tozi izrod! I az ne podkrepqm GERB, no pone se vidq minimalna promqna – kato remontirani parkove, linii na metroto, magistrala i tn. Taka che otivai pri inteligentnata si sreda da hate-vash, a nas prostite ni ostavi da sme manipulirani i da protestirame! 😉

  • Поздравления за статията! Точно отражение на действителността в момента. Наистина всички искаме падане на Правителството, но никой не може да каже какво му е второто искане.. Тези протести са чисто медийни протести.Те ги създадоха, насъскаха и хората един срещу друг, разделиха народа и се поставиха в служба на олигархията /КРИБ/. Жегата ли Ви попречи да се осъзнаете, уважаеми протестиращи?

 9. Точно така е! На протестите има и хора ,които подкрепят Орешарски. Да сте видели техни снимки? Да са ги показали по телевизиите? Проучвали били мнението? На това пък толкова се чудя! Около мен е пълно с хора на противоположно мнение от проучванията, как така нисой не ги отчита! Пълна манипулация!

 10. Аз лично съм съгласна с доста неща от статията, защото нещата са близко до огромен провал. Нека да се маха това правителство и аз не го харесвам, но преди това трябва да се застави да изпълни някои жизненоважни и конкретни промени по въпроса с изборите и то сериозни, не само тук там…Трябва да се направят поправки и в конституцията- не забравяйте, че тя е правена само година след падането на комунизма и диктаторския режим! Нима мислите, че е съвременна и приложима след такава драстична промяна в обстоятелствата и явната злоупотреба с липсващи уточнения в нея?

 11. истината е, че съм била в наводнения,земетресения,културни мероприятия,митинги,протести и тн.,отразявани от медиите невярно и изопъчено.Но никога няма да забравя промитите комунистически мозъци ,които видях лично на предизборна сбирка за 37 народно събрание.Колкото и да ми ги пудрите -няма да простя.

 12. Loshoto e,che GERB upravljavacha taka,che BSP i DPS da se vijdat na njakoi sabludeni ne tolkova losha alternativa- KAK moje da se dopusne dori,che tesi hora,saradi koito GERB specheli isborite predi 4 godini- toest sashtite stari aligatori,nachelo sas Serjojata ,koito grabicha besspir,sega rasbirash li,sa drugi-smisleni i expertni i gotovi da badat chestni i nekorumpirani- HAHAHAHA- koi e tolkos goljam idiot ,che da povjarva na tova??KATARSIS- taka li? Che dori i deteto snae prikaskata sa valka i chervenata shapchiza.
  Drugo,koeto men me strjaska e faktat,koito vse ne islisa na preden plan,che BSP napravi koalizia s DPS i,ako bade ostavena na vlast,shte ni dokara protursko upravlenie.
  Sa tova li stotizi hiljadi balgari i rusi sa se bili i sa dali jivota si,sa da ja ima Balgaria,a ne TURZIA na tova mjasto.
  Pak sashtata partiiika mili komunisti v nedalechnoto si minalo se opita da ni napravi gubernija na SSSR – tova li,tesi li prestapnizi saslujavat da upravljavat- s proruskata i proturskata si politika ,e, isvinjavaite, ne ponasjam Boiko,no tova e po-malkoto slo.
  A i sa kakvo da gubim vreme i da gi chakame da se naserat s upravlenieto, te veche sapochnacha,po-tochno nikoga ne sa spirali.

 13. А бе я не ми пишете простотии!Вариантът,да подкрепяш Орешарски,и да си на протестите,може да се определи само като провокация!!!!Така че теЯ с: Ама дай да изчакаме да видим какво ще направят не на нормалните и трезвомислещи хора!!!!Бастуни такива с бастуни!!!!

 14. Това упражнение е безмислено!
  Орешарски няма да „обезвреди“ нищо и всички знаят това. Имаха 20 години, да направят нещо….нещичко.
  Затова Хората са на улицата, драги ми писателю!

  • Госпожо, ясно е, че нямаш никаква представа за управлението. Неговора за властта, а въобще. Очевидно е, че дори и в ремонт на къща не си участвувала. Иначе не би твърдяла, че за 20 дена може да се направи нещо съществено. То лека кола да ремонтираш, 20 дена няма да ти стигнат, камо ли да оправяш безвремеието на тиквата.

 15. някой да помни имамели армия ,щото полицията ние доста голяма.орешарски каза че енергетиката не била приоритет защо ли явно закона за пушенето е жизнено важен.

 16. ти , който пишеш тази статия също манипулираш, но не всички се впрягат, както твърдиш ти!

 17. Червен смешник.Къде видя професионализъм ? Във връщането на агентите от ДС ? В турския в училищата ? В превръщането на държавата в семеен бизнес ?
  В премахването на възрожденската литература ?
  Червен боклук !

   • Благодаря ти Докторе за тези два хубави комплимента, ще си ги закача на стената, но ги искам калиграфски изписани с подписа ти на вещо лице, че съм такъв.

 18. Ти авторе, си също един долен манипулатор, който показва само едно връхче от айсберга! Не те ли е срам? Ти си изменник на народа и народните интереси! Хората протестират срещу наглостта и цинизма, срещу престъпленията и на герп и на бсп и на дпс, които всъщност са едно цяло! Има две страни на тези протести – хората и мафията! Как не ви увряха тиквите, че ние сме народа, а олигарсите мафията – и няма никой друг! Всички други страни в протеста са провокатори и манипулатори!

  • И на предишните протести се надигна глас срещу наглостта и цинизма, но какво стана? Нарекоха ни идиоти.
   Първо си помислете какво точно искате и после ме изкарвайте, какъвто си искате.
   Самият факт, че одобравям всички коментари е показателен, че търпя критика и бих приел всяко едно мнение, защото при мен няма цензура.
   Все пак блога ми не е някоя казионна медия, която се нагушва от тоя или ония, а се списва от мен и моето решение е, че ще пускам всеки коментар, който бъде написан.

  • „Ти авторе, си също един долен манипулатор“ това като комплимент ли да го приема?
   Щото хем плюеш мен, хем славословиш колегите, които яко промиват мозъци…
   Дали съм манипулатор? Съжалявам пич, ако бях такъв, щях да съм на работа в някоя голяма медия и да промивам мозъци, а не да пиша в този сайт, който е лично мой, и да се чудя дали моите шефове няма да ме прецакат със заплатата, щото така и ме текнало.
   Не знам за другите пишещи, но на мен ми се налага да бачкам сериозно в реалния свят и то доста неблагодарна и опасна работа, за да ям и не мога да си позволя да съм толкова продуктивна фурнаджийска лопата, колкото са те.

 19. Нека и аз да изразя собственото си мнение – Вие сте доста манипулиран – от силното си убедеждение в правотата на собственото си мнение, диктувано единствено и само от собствената ви омраза към нещо – партия, човек, и т.н. Следващия Ви пост със снимките от протеста няма да го коментирам – той затвърждава моето мнение. Заглавието, снимката и коментарите от този наистина са смислени – но те важат и за Вас самия.Предполагам, че го правите подсъзнателно, воден пак от тази омраза. А омразата е силен съюзник – и също като манипулативните медии може да те накара да изпуснеш щрихи, които не се вписват в нея самата.

  Поздрави!

  П.с мога да ви пратя мои снимки от протестите, които показват точно обратното на Вашето мнение. 🙂

  • Всеки може да ми прати снимки от протестите, които показват точно обратното на моето мнение.
   Явно не си разбрал иронията на статията с албумчето а тя се състои в това, че медиите се спукаха да ни демонизират само допреди няколко месеца, а сега се спраскват да идеализират протестите.
   Всеки може да покаже, която страна иска, но аз не мисля, че една безредна тълпа, която не знае какво иска, но го иска веднага, може да се нарече интелигентна.
   Предишните протести имаха точно определени каузи, докато днешните са на принципа „Дай да викаме ‘долу’ па после ще видим кой ще ни язди и после наяри.“
   В статиите няма никаква омраза, а гледната точка на човек, който си взема поука от миналото и щом вече е чел или видял един сценарий може да го познае щом го види после…
   След като това правителство се катурне, да не се окаже, че сме в положението „Ти ли ме бутна или сам си паднах?“

 20. Много добре! Точно казано, аз съм абсолютно на същото мнение като автора! Браво за позицията и начина на мислене.

 21. Странно ми е да чета такива умозаключения от очевидно интелигентен и добронамерен автор. Големият грях на Орешарски е, че позволява да бъде кукла на конци, при това такава очевидна кукла, която дори не си дава труда да измисли прилични обяснения за, меко казано, безумните кадрови решения на работодателите си. И Делян Пеевски е само върхът на айсберга, капката, преляла чашата. Нима е останал някой, на когото да не му е ясно, че Орешарски е фигурант? Негово решение ли е за министър на икономиката да се сложи Драгомир Стойнев, който, освен че е със спорен опит в областите, които са му възложени, е публично известен като човек на Ковачки – нещо, което от километър си личи при първите му действия и изявления? Негово решение ли е Вигенин, на когото основният му външнополитически приоритет е връщането на кадрите на ДС във външната ни политика? Негов ли е изборът поне на един министър?! Нормално ли е премиерът да няма идея какви хора определя за областни управители и зам-министри? А за това, какво бил склонен да направи – съжалявам, но по нищо не личи, че е в състояние да направи каквото и да било. Първо, не виждам никакъв признак на самостоятелно действие у този уж експертен премиер, второ, всичко показва, че решенията не само не ги взема той, а точно обратното – неговата роля е на четвъртото храстче вляво, и трето – светът няма да се свърши с оставката на точно това правителство, заченато в грях и задкулисие. Дори и парламентът няма да се свърши с него (за съжаление) – нищо не им пречи да направят нов кабинет, дори нищо не им пречи да изгласуват втори кабинет Орешарски, обаче това е приемливо, само ако той, от своя страна, се покаже малко мъж, откаже да бъде марионетка и настоява за истински, избрани от него експерти, най-добре всичките непартийни фигури. Тогава, евентуално, има шанс да бъде оставен да покаже, че не е буратиното на кукловодите.

  • Мая, обясни ми кои са ми работодателите, че аз не мога да разбера от де го измисли това за моите работодатели?
   Този сайт е независим и поради това не е прерастнал в някоя голяма новинарска хранилка.
   Като Орешарски си даде оставката какво правим по-нататък?
   Този въпрос не е намерил своя отговор.
   Има два варианта, първия е да върнем ГЕРБ на власт отново, а втория е да се появи правителство, което се дирижира пряко от соросоидите, които също се точат да яхнат властта. Днес на протеста видях толкова много познати соросоидни типове, че ми се доповръща!

   • А Вие от де го измислихте, че се интересувам от Вашите работодатели? Прочетете пак. Всъщност, ако искате, четете, на мен тази реплика ми бе достатъчна, за да преценя, че сте поредният, който чете само каквото му отърва.
    Колкото до ужасно страшното нещо, наречено предсрочни избори, очевидно БСП е убедена, че ще се провали катастрофално на тях и затова повтаря мантрата „олеле, лошите идат!“ Ами като е толкова народолюбива, да се напъне и да ги спечели, пък да си управлява на воля тогава!

   • Авторът е абсолютно точен! Няма смисъл обаче да се впуска в дебат ,защото тези ,които не споделят мнението му са или на държавна хранилка или лесно манипулируеми , за да осмислят всичко ,което се случва !Структурите на Сорос ,заедно с тези инвеститори ,които ще понесат загуби от регулирането на пазара на ел. енергия ,както и начините за изкупуването и ,всичко това съчетано с неистовия страх от възмездие на Винету и компания ,доведоха до тези протести !Да не забравяме и кръга около Бориславова ,тъй като тя е най-големият инвеститор във ВЕИ паркове и производство на зелена енергия!Аз не само ,че не съм червен боклук ,а съм крайно десен ,но ще гледам с удоволствие ,как за втори път след 89 год. , БСП разчиства политическия терен в дясно ,зает в момента от една криминална структура ,каквато е ГЕРБ ,за да се създаде една истинска ,реформаторска ,базирана на принципите на германската християн-демокрация десница ,която да модернизира обществото и държавата ,отстоявайки интересите на гражданите си в ЕС и не сервилничи пред Брюксел,Всъщност евреите не се радват на добро и лесно начало ,а на добър край!Мисля че краят на мандата на този кабинет ще е добър !Успех на всички и най-вече на автора и собственик на сайта !

 22. ще кажа само , твоята статия също е манипулативна така и ти влизаш в „рамка“ ако не използваше имена и събития щеше да полущиш подкрепата на многа хора ,предполагам и моята ,но сега си просто един от по умните манипулатори.

 23. Простестирайте колкото искате! Нищо няма да постигнете! Защото сте глупави, а срещу вас са умните и образовани хора като автора на тази статия! Той има аргументи и факти, а вие само протестирате! Той пише, а вие само коментирате! Той създава обществената мисъл, а вие търчите след него! Нито Орешарски, нито Станишев, нито турците им пука за вашият протест, тъй като знаят че вие сте безобидни и безопасни! Никой няма да подаде оставка, даже ако в момента поискат могат да върнат и Пеевски, защото видяха че сте никои! Те управляват, а вие протестирате, те гласуват закони, а вие само протестирате, те назначават, когото си искат, а вие си просто си протестирате, Запуши Волен една улица и вие се уплашихте от него, макар че той няма хора да му стоят пред централата, та се налага да плаща всеки ден и сега уж го игнорирате, а всъщност се страхувате от него, а той от вас не! Нямате полезен ход и вие го знаете. Ако продължите да бягате от Волен той ще се чувства все повече победител и ето вече започна, да прави контра митинги извън централата си. А ако тръгнете на конфронтация спрямо него знаете че Станишев на когото може и да му викате педерас, но знаете че няма да се поколебае да прати полицията срещу ви за да защити държавата от лумпенизираната тълпа и ще ви бият като маче в дирек. и ще ви глобят и ще ви осъдят и на всеки в досието ще стои „осъден“! То йвече го прави десетки пъти докато беше министър председател преди 4 години. Забравяте че майка му и баща му никога нямаше да се поколебаят да ви отрежат топките и главите на враговете на народа, защото произхождат всеки от етно-политическият кръг на революционери които са взимали властта с кръв и в Русия и в България. Помните как една шепа евреи комунисти като Дина Станишева, която също е еврейка комунистка минаха през царска Русия като пожар и след няколко години в нея имаше 5 000 000 безпризорни деца, чиито родители или бяха изклани, застреляни, умрели от глад, пратени в лагерите и затворите или панически избягали в чужбина. Предполагам сте чували как баща му се е борел с фашистките слуги на Третият райх в България, мръсните български националисти, особено в родният македонски край! Как комунистическата партия паралелно на югославската УДБА, мачкаше всеки посмял да отрече че е македонец, лъжливо и необосновано наричайки се българин! Станишев старши още съвсем млад се е влял във въоръжената борба на българският народ срещу национал-социалистическите изроди, които са си позволили да дадът Македония и Беломорска Тракия на българската буржоазна държава в противовес на националните въжделения на техните народи на самоопределение, като македонци и гърци. Той не се е колебал кагота е трябвало да интренира, да затваря, да бие, да убива е убивал всички фашисти и български националисти, които пречат на властта на народа! Как можете да се сравнявате с такъв човек от такъв сой? Не можете, ще мине през вас като експресен влак и няма да му мигне окото! Ами Лютвито? Как можете да се мерите с него, вие бившите роби, които дори когато побеждавахте, оставяхте враговете си живи и здрави! С него, който е наследил имперското мислене на османците, техните безкомпромисни методи на управление, техният замах, този манталитет на владетели на света! Кога някой османец се е замислял когато трябва да отреже главите на десетки, на стотици, на хиляди неверни кучета, че и сега ще се замисли! Не помните ли как ебаха бабите ви, как клаха дядовците ви? Какво можаха да направят те срещу тях? Нищо! Това и ще можете да направите и вие срещу Лютвито и неговата демократична партия. защото вие сте разединени мрънкала, а зад него стоят 500 000 организирани демократично турци, помаци и българи, които знаят защо са тръгнали след него и Доган! Теи имат идеал, те имат цели, докато вие не можете да формулирате и едно искане като хората! Дори неграмотните баби и дядовци турци са много по умни от вас защото знаят какво искат и затова са дали силата си на ДПС, затова ДПС ще управлява и Пловдив и Благоевград! Отново ще разпродават земята и ще правят заменки и вие нищо няма да можете да направите, защото сте глупави! Ако бяхте умни вие щеше да имате сайтове и да пишете статии, а тъпите турци и комунисти да се трепят да коментират злобно и безсилно, а ма е обратното! Смеете се на Делянчо Пеевсик, ама тай държи 70% от вестниците в страната защото е умен, а вие му ги купувате защото сте тъпи. И той е един , но създава общественото мнение чрез тях, а вие макар и хиляди само обикаляте улиците до премаляване! Тяхната власт е силна защото няма нещо, което да не може да направи в своя полза, а вие си говорете за морал, колкото си искате. Ако искат ще ви излъжат, ако искат ще ви купят, ако искат ще ви разпръснат като пилци в полето, ако искат ще ви оставят да умрете от глад, ако искат ще ви убият! Те могат всичко , а вие не можете нищо! По-добре преклонете си главите и поискайте прошка докато е време! Ето хората, които пишат тук в този сайт нямат нужда дори да си слагат името, защото вие знаете кои стоят зад него, но пишете като наивни деца. Те ви следят в момента и ви знаят адресите, и работните места и кои са родителите ви, кои са децата ви и могат ако поискат да ви смачкат като гниди един по един, а вие не знаете кои точно са те, само знаете кои са. Сега сте весели и много но утре когато се уморите и спрете, когато платените активисти на Волен ви провокират и като ви пребият полицаите, ще се сетите за това което съм ви написал! А по-добре е сега да послушате написалите тази статия, защото това е което силните и умните са ви определили и те знаят най-добре кое е добро за вас. Склонете глава и ще получите прошка, те не са лоши хора стига да се подчините! Преклонена глава сабя не я сече! Спомнете си вашите дядовци, които с тази максима преживяха 600 години до днес, а вие се отказвате от тяхната мъдрост! Вие не сте нито герои, да умрете с песен на уста, като вашите врагове комунистите, нито сте революционери да избиете без жал враговете си, нито сте османци , за които животът и съдбата на раята не струват повече от зобта на коня им! Защо си мислите че като 500 години църквите ви са били по-ниски от османец на кон, сега сте нещо повече от магарето на Лютвито? Всичко стана ясно 1913 година когато българите влязохте в Одрин и стигнахте до Чаталджа и какво направихте? Оставихте всички турци живи и здрави! Вие победителите оставихте победените така, сякаш не е имало война! Не изнасилихте жените и дъщерите им пред тях, не ги клахте тях пред жените и майките им, не оставихте на къра децата им гладни и голи в зимата, а вие имате смелостта да се наречете победители! Не сте победители , а роби! Какво направиха истинските победители, които макар загубиха на бойното поле, победиха в истинският живот и смърт! Когато вашите дядовци хукнаха срещу гърците и сърбите, победените османци тръгнаха с извадени саби срещу всеки българин в уж освободената Тракия и не спряха докато не им ебаха мамата мръсна гяурска! А вашите баби и дядовци бягаха като зайци и оставяха дори пеленачетата на пътя, а уж победените им прибираха кокошките, овцете, кравите, конете, каруците, къщите, нивите, покъшнината и където ги стигнеха ги убиваха и изнасилваха, а българските бебетата колеха като агнета! Кой е победителя и защо си мислите че вие ще сте точно сега победителите!?? Не ви ли увря акъла в главата, че не можете да победите никога!

  • Моля! Каква прошка да искат от Пеевски и за какво?
   По-скоро трябва да го обесят, че години наред им промива мозъците с неговите медии, които им отнеха способността да мислят аналитично.
   Също така ще кажа, че онези, които най-много плюят Пеевски са редовни читатели на неговите парцали, които някой е нарекъл с гръмкото име вестници.
   Искам да знам кой стои зад този сайт? Кого визираш, че ми стана интерсно…
   Тук на този пасаж започвам да се чудя аджеба кой знае по-добре от нас двама ни повече за автора на статията, аз или ти, който пишеш без да се замислиш, че нямаш никакво познание по темата ФРАЙ НЮЗ, но бодро лепваш етикет на тази малка скромна медия, чийто статии са предимно мои и аз данък обществено мнение не плащам.
   Мен лично, ако ме питаш, всички олигарси, както и слугинажа им трябва да идат по канален ред.
   За рода Станишеви ще кажа само, че Александър Станишев е осъден на смърт от Народния съд и е разстрелян на Централни Софийски гробища през 1945 година.
   Колкото до това, че българите са прости, тук не съм съгласен, те не са глупави, просто нашия народ не е сплотен и от там ни идват бедите.

 24. „Нека изчакаме и да видим: ако се окаже, че не желаят да променят нищо, тогава нека ги сваляме“ – чудесно, да изчакаме летните жеги да обезлюдят улицата, та двата тумора БСП и ДПС да оцелеят и сега.

  Сега е моментът, госпожо или господине, нацията да се отърси от илюзията, че тия две партии са в състояние нещо добро да сторят за България… Партийните агитки на Кунева, на Костов, на Борисов, на Сидеров, на Яне са производни на тия два тумора.

 25. А ти не манпулираш ли?
  1.Експертно правителство – НЕ
  2.Скандални назначения -ДА (пеевски,шошо,и оня на инвестициите,спорта,здравеопазването)
  3.СЪГЛАШАТЕЛСТВО – ДУПЕСЕ,БСП И ЮРУШ.
  КАКВО ДА МУ Е НА ОРЕШАРСКИ.ЕДИНИЯ ЛОШ БИЛ,ДРУГИЯ – ЦВЕТЕ.ВСИЧКИ СА БОКЛУЦИ.НЕ МИ ХВАЛИ НИКОГО ОТ ТЯХ.

  Симеон Димитров

 26. Кой окраде държавата бе? Онези които раздадоха куфарите с народни пари на псевдо милионерите – бизнесмени. Окрадоха предприятия, окрадоха народа…. Къде беше БКП/БСП през това време? Крадеше, като за последно… Фалшифицираше избори – раздаваше брашно, захар и капачки за буркани по кварталите преди избори…. А някой спомня ли си кой управлява страната след падането на СДС? Правителството на Любен Беров – подкрепено от кого мислите – БСП и ДПС. И какво се случи през тези години – нищо. Голямото крадене започна с още по-голяма сила. Май историята се повтаря, а?

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s