КОЕ Е ПО-ВАЖНО, ДА СВАЛИМ КАБИНЕТА ИЛИ ДА ОПАЗИМ БОГАТСТВАТА НА НАШАТА СТРАНА ОТ ГРАБЕЖА?

Привет на всички вас, които обещахте да дойдете на нашия протест, относно концесиите, но за ВТОРИ път не го направихте въпреки, че някои от вас ОБЕЩАВАХА, че на следващия протест ще дойдат да ни подкрепят.
Привет на вас хора, които пък отидохте на политическия протест, който е толкова спонтанен, колкото и този, който ние организирахме. Казано с други думи е бил добре планиран и разработен.

Днешната тема няма да бъде протеста, който не подкрепихте, а защо не го подкрепихте въпреки, че сте заявили участие, но въпреки това хем не сте дошли на този, хем сте отишли на другия.
Понеже поне теоретично всеки има свободна воля, то нека действа по съвест и по виждане, но поне да бъде честен пред себе си.

Искам да кажа, че днес си пролича, че на ПЛАТЕНИТЕ мероприятия се юрват като стадо, а на онези, които се организират от хора, зад които не стоят чували с пари, за тях остава само да бъдат безгласни букви.

Днес се видя, че хората ще получават именно такива управляващи, каквито са си заслужили, защото когато хората я карат на думба-лумба два дни /или там колкото бъдат/ ще си стоят с години гладни.
Екзалтирани протестиращи, някакви околоинтелигенти и телешки възторзи с възхитително блеене, викане по команда и доста парички зад протестите, които реално са организирани от КРИБ, за които се знае, че стояха зад ГЕРБ на изборите през 2009-та и наляха в касата на партията луди пари, а и си караха бачкаторите под строй да гласуват за тази партия.

Въпреки, че нашата страна е богата, нашия народ е беден.
Въпреки, че нашата страна е плодородна ние нямаме селско стопанство, а ядем вносни храни.
Въпреки, че нашата страна е тъпкана с ресурси и човешки потенциал ние пропадаме надолу в нищета..
Въпреки, че нашите лекари са добри, ние сме вечно болни, защото не можем да си позволим лечение…
Въпреки, че нашето образование и литература са добри и богати на културни традиции, то ние се прехласваме от комерсиални боклуци и си разваляме образователната система, която Франция зае от нас, а ние я принизихме до американската, та затова имаме повече неграмотни, отколкото са били по време на Освобождението.

Ние имаме красива страна, но все гледаме към чужбина…
Ние с нищо не сме по-лоши от останалите народи, а в някои отношения ги превъзхождаме, но въпреки това хиляди хора се срамуват от това, че са българи.

Защо е така?
Питам се защо?!
А вие питате ли се?
И въобще някой запитал ли се е защо голяма част от българите се държат като чуждопоклонници вместо да се замислят, че света навсякъде е почти еднакъв, че с нищо не сме по-долу от останалите?

Аз ще ви кажа.
Ще ви кажа това, което беше и това, което е сега, а и ще се опитам да предположа какво може да е за в бъдеще.

Нашия народ е беден, защото нашата страна е системно ограбвана от онези, които разпродадоха на безценица природните богатства на страната, а също така и от онези, които ги купиха на тази безценица и срещу комисионни, които са доста по-ниски от действителната цена на заграбеното.
Този грабеж се нарича „приватизация“.
Другата форма на грабеж се нарича „концесия“. Концесия, в която държавата е поставена в положението, че взема само трохичките от огромния приход, но и от тези трохички й се взема, защото трябва да плаща на фирмата-грабител такса за това, че е грабена.

Парадокс нали?
Вярно. Така е. Не може да се отрече, че нашата красива страна е превърната в страна от Третия свят! И то само за няма 25 години!!!
Кое доведе до това положение?
Този въпрос си го задавам години и намирам само един отговор и той е : ЧОВЕШКАТА ГЛУПОСТ!

Същата онази глупост, която днес ви кара да ревете, че искате да сваляте Орешарски, през 1990 година ви изкара да викате по площадите, че искате демокрация, но ни донесохте тоталитаризъм по-лош от предишния. Донесохте разруха, която се вижда и до днес…
Същите онези които викахте през 1997-ма неразбрали как ви изпързаляха, че всъщност кризата беше породена от правителството на Филип Димитров, което нанесе непоравими щети на българските държава и народ…
След това дойде Костов, който продължи с политиката на разруха от 1998 до 2001-а…
След Костов дойде Царя – премиер с лъснал задник, но никой не се осмели да каже, че Царя е гол и му се виждат срамотиите…
Царя се оказа ловък и с едно движение хем оправи народа изотзаде, хем оправи и себе си финансово..

Принца на бял кон се показа като жаба.. Гнусна крастава и обвита в слузта на измамата, която изцапа всички ни…

Нашия народ тъне в нищета, която не е само материална, но е и духовна.
Нашия народ преживява такова падение, каквото не е имало от 1393г. До наши дни…
Народа се заробва сам!
Сам си слага хомота. Тегли го и накрая ще се обеси на него..

Поради това самозаробване, човек трябва да се запита, какво става аджеба? Нали уж сме свободолюбив народ, а в същото време се оставяме да ни мачкат, газят, да ни прецакват и превръщат в една маса от хора, която подлежи на целенасочена ликвидация, но в същото време си мълчим по темата, сякаш не ни засяга, сякаш това е нещо, което се случва някъде другаде?

В последните около 16 години яко се работи нашата страна да върви към по-голям упадък, към тотална разруха и съсипия на народа ни, в обезличаването на хората, които стават все по-сиви и по-сиви, някак си като излети от калъп..

Как се постига това?
Най вече чрез медиите, които целенасочено работят за опразване на главите на хората в аудиториите си, чрез промени в образователната система, чрез промени в здравеопазването и по други начини, като пряко влияние на работодатели спрямо работници да речем или чрез рекламни кампании от типа на „Приличай на!“ , „Бъди като!“ , „Живей като!“ и т.н.
Само, че естествено, че хората не могат да „бъдат като,“ да „приличат на“ или пък да „живеят като“, защото това не е по техните финансови възможности, но чрез тези реклами се набляга на това, че хората трябва да са подражатели, да са консуматори и нищо повече.
Всяка оригинална идея се унищожава или се превръща в средство за печалба, но не печели този, който я е създал, а някой друг, този, който я е откраднал.

Макар протеста да беше за концесиите, тук ще трябва да засегна и това, че от нашата страна не се грабят само метали, вода, предприятия и други. От тук се заграбват умове, технически постижения и други.
Как става това?
Чрез изкуствено влошаване на средата, в която живеем, което кара хората да напускат страната в търсене на препитание навън и ги превръща в гастарбайтери.
Да, точно гастарбайтери са всички, които отиват да работят в чужбина и нищо повече. Тук не говорим за това кой какви пари взема, въпреки, че голяма част от онези, които се изнасят в чужбина, там се оказват в същото, че и по-лошо положение, отколкото са били тук.
Показателни са българските гета в Хамбург, Дюселдорф, Милано, Римини, Валенсия и други, които да са ни за пример, че и там нещата не са розови.
Ще подчертая, че не иде реч за ромски гета, а такива, в които живеят българи.

Принудителното отслабване на народа е преднамерено и с цел ликвидацията на българската държава и българския народ.
Тази ликвидация не е за друго, а защото нашата страна трябва да се превърне в една колониална територия и да обогатява мултинационалките.
Ако този проект успее, то същия модел ще бъде приложен и на други места в Европа, защото опита показва, че всички дивотии, които са прилагани тук и са се оказали успешни, после също толкова успешно са приложени и в останалите части на Източна Европа, а после и в Западна Европа.

Нашата държава е опитно поле.
Днес сме свидетели на един експеримент, който се провежда под формата на протест срещу правителството.
Този протест не е толкова срещу правителството, колкото е тест доколко хората са станали лесно подвеждащи се и резултата е ясен, че хората са се превърнали в послушни марионетки, които отиват да протестират по команда, а също така и че убежденията лесно могат да се имплантират в съзнанието на тълпата.

Има си цяла наука, която се занимава с точно този аспект на човешкото поведение, която ни дава обяснението, че големите групи хора са много по-лесно манипулируеми от индивидите, но също така и всеки отделен индивид може да бъде така обработен, че буквално да му се насади какво ли не мислене. Вярно, че процеса е доста по-дълъг, отколкото, ако работим с една тълпа, но пък е по-ефикасен от гледна точка на дълготрайност.

Точно тук е силата на медиите, които правят всичко възможно да омаловажат едно или друго събитие, а в същото време да раздуят нещо така, че то да изглежда по-значимо, отколкото е в действителност.

Моя личен опит показва, че хората бързичко се поддават на подобен род манипулации, особено, ако за тях са съдействали лица, които са им познати от екрана, от някакви обществени мероприятия и други.

Точно за това ще се спра на манипулацията с антиправителствения протест, който вече една седмица вдига тупурдия и отдавна не е това, за което възникна.

Сутринта БНР съобщава, че Делян Пеевски е избран за шеф на ДАНС от НС.
В същото време от 10:00 часа се провежда среща в МС на Орешарски с преотестни групи и граждански организации, които отправят своите предложения в писмена или устна форма за това какви промени са необходими, за да може да се измъкнем от блатото.
В началото на срещата Янко Петров и Дончо Дудев отиват на срещата в МС и започват да търсят медийно внимание ревейки срещу избора на Пеевски, като забравят да съобщят, че той е отказал да приеме назначението.
След това демонстративно напускат Гранитна зала и се изтъпанват пред БТВ /както знаете те са прогербави/ и Дончо Дудев дава едно пространно интервю, с което запалва пожара.

Това, което написах по-горе е пример за това как се прави медийна манипулация.
Понеже г-н Дудев не е случаен човек от улицата, а професионалист в сферата на връзките с обществеността, то неговите действия са добре премислени и напълно професионални.
Тук не може да има грешки или някакви недоарзумения.
Просто и ясно е, че понеже това правителство може и да се опита да направи нещо, което да промени нещата, то си има хора, които нямат желание да има такава промяна и направиха своя ход и то бързо.
Резултата е протест срещу Пеевски, а после центъра на вниманието се измества в посока оставка на кабинета Орешарски, а от там и до искането на КРИБ да има предсрочни избори.

Хубава система, толкова завъртяна, че не може да й хванеш дирите.
Но, когато се огледа човек ще види, че всички дани, че ГЕРБ са в дъното на тази дандания са налице, вярно, доста са разпокъсани парченцата и трудно се събират, но се вижда връзката ГЕРБ-КРИБ-Дончо Дудев-БТВ…

Та нека си помислим за какво точно трябва да протестираме?
За политически промени, които няма да ни стоплят или за икономически промени, вкючае и такива като одържавяване на концесиите, страната ни да си ги разработва сама и да инвестира печалбата в българската икономика?

Аз лично мисля, че икономическите решения могат да ни изведат от блатото, защото социална политика трябва да се води с пари в наличност, а не със създаване на държавен дълг!
За да има държавата средства за социална политика, тя трябва да ги вземе отнякъде и начина за това е сама да си разработва всички природни богатства, а не да ги отдава на концесия. Също така държавата трябва да инвестира печалбите си в предприятия и развитие на вътрешния пазар, защото каквото и да говорят онези от Брюксел, то страните членки на ЕС трябва да могат да защитават своите производители от нелоялна конкуренция по начин, по който всяка страна намери за добре.

Стига с тези разделения на леви и десни!
Гербави и бесни, сини и зелени, червени и пембени!
В крайна сметка нашата страна е в положение, в което всяко разделяне на народа е критично опасно!
Не осъзнавате ли какво правят медиите и свалените от власт политици, които обслужват един кръг от олигарси, който се е изплашил, че може да му се поиска възмездие за действията, ако не за по-дълъг период, то поне за времето от 2009 до 2013-та година?
Не осъзнавате ли, че ставате подлоги на онези, които системно ви грабят?

И към онези, които се продават за 40 до 80 лева ще кажа:
Толкова ли струвате?
Някакви си пари, с които няма да си оправите положението, но след като ги изхарчите ще се окаже, че сте в по-лошо положение от преди!
Вие ще сте се продали за някакви си там смешни стотинки, докато онези, които ви се пишат водачи са взели много повече, те си оправиха нещата доколкото могат, а такива като вас са само масовка и нищо повече.
Някой ще каже, че не е имало плащания, но аз знам, че е имало. Имало е и има!
На мен самия три дена ми звънят от скрит номер и ми предлагат пари. Верно 40 кинта са, но това не е нещо, което трябва да се пренебрегва.

Моя отговор на такива предложения е един: „Я го духай!“
Нека и вашия бъде такъв!

Advertisements

7 thoughts on “КОЕ Е ПО-ВАЖНО, ДА СВАЛИМ КАБИНЕТА ИЛИ ДА ОПАЗИМ БОГАТСТВАТА НА НАШАТА СТРАНА ОТ ГРАБЕЖА?

 1. Правите твърде смели връзки на базата на недостатъчно информация. Не е ясно дали има или няма връзка между крокодила, но КЪДЕ ИЗНАСЯТЕ ИНФО ЗА ПРОТЕСТИТЕ СРЕЩУ КОНЦЕСИИТЕ!? ЗАЩО НЕ ЗНАМ ЗА ТЯХ! ЕФЕКТИВНОСТТА НА РАЗПРОСТРАНЕНИЕ НА ИНФОТО ВИ ЯВНО Е НИСКА! да не сте се изнесли на някой сайт на някоя организация в която да сте се капсуловали? Мен лично ме изритаха от голямата група срещу шистовия газ както и много други, предполагам заради „зелените“ които се опитват постоянно да изкарата политически дивиденти. Те са платени – моето недоказано твърдение – и то от користни частни интереси. Забравете формалните организации.

 2. Инфо имаше, беше разпространено и то още почти седмица преди да стане гафа с Пеевски.
  Не е да не е бил обявен протеста. Ето прилагам и линк към страницата му и че доста хора са заявили своето участие. Също така може да прочетеш, че немалко обещаваха как щели да ни подкрепят…

  Колкото до това защо си правя изводите, че крибаджиите подхранват протестите срещу Орешарски, само погледно предната ми статия и си направи сметката…
  Неслучайно съм приложил там две новини, които са с разлика във времето 4 години и два дена, но за сметка на това си струва да се отбележи, че все още не е излязла новина за прекратяване на пакта за стабилност между КРИБ и ГЕРБ, който те подписаха на 17.06.2009-та и след изборите се оказа, че КРИБ ни управлява.
  Само погледнете законодателните промени, които са изцяло в полза на тази организация, която за кратко време обсеби всичко де що може.

 3. Ето и линка за протеста. https://www.facebook.com/events/1305494976255953/
  Сам разгледай събитието и прецени като как може да се разбира това, че са обявили присъствие толкова хора, а бяхме едва 10 човека на кръст.
  Медиите, на които изпратихме да ни отразяват, ако пожелаят само като имейл адреси заемат 2 машинописни страници, но нито една не се появи да види какво точно става.

 4. След работа отидохме на адреса, в осем часа вече нямаше никого на този протест, не успяхме по-рано, съжалявам………

 5. Най-важно е да опазим страната си от грабителите и продажните и алчни политици.Все още имаме шанса да спасим България и тя да спаси нас със своите богаотства! Не случайно от стлетия интересите към тази 111000 кв. км. са подчертано силни.Неоткрития все още нефт,златото,урана и минералните води са огромно богатство,което при добро стопанисване,би ни наредило в редицата на най-богатите страни в света.Не случайно е създаден планът Ран-Ът.Тук на готово трябва да дойдат американски евреи,да се ширят в страната ни,да се ползуват от богатствата й,а ние българите да им слугуваме. В района на Хераково са продадени над 200 дк. общинска земя на група евреи,за изграждането на кибуц.Но това е само върхът на айсберга.Много земи в България се продават на поставени лица и така лека полека българинът ще стане безимотен ище се моли за съществуването си на нашествениците.Нещо много дребно, но задавали ли сте си въпроса ,защо израелските от бори по футбол участвуват в европейски,а не в азиятски турнири? Всичко вече е подготвено за сделката по продажбата на България!Единствен спасител на отечеството може да бъде НАРОДА! Този народ дрябва да спре да се дели на сини,червени,жълти и пембени и мощно да се вдигне срещу продажните политици,но не като сега,като на разходка, а със сила и с категоричност,която да изчисти политическата мръсотия от красивата ни и богата Родина.Време е от нейните богатства да не се ползуват само шепа хора,а целият изстрадал и горд в миналото народ! Нека си върнем гордостта,смелостта и доблестта,с които сме спечелили не една битки ида победим шепата паразити,които десетилетия пият кръвта и вярата на НАРОДА!!! Смелост, българи!!! Да бъдем задружни и да вървим напред и нагоре!!!Дошло е време да се раждат ГЕРОИ!!!

 6. Няма да спечелите никого с явни лъжи, цитирам:
  „…отиват на срещата в МС и започват да търсят медийно внимание ревейки срещу избора на Пеевски, като забравят да съобщят, че той е отказал да приеме назначението.“
  Кога е „отказал да приеме назначението“, когато се закле в парламента ли, или доста по-късно? И „отказа да приеме“ или зорлем промъца, че ще се съобрази с решението на НС, ако то си отмени първото решение – за избора му?
  Проследете хронологията, наблегнете и на фактите, вникнете в точното значение на думите, иначе никой никога вече няма да ви повярва, освен ако не му платите да се прави на вярващ.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s