ОЛИГАРХИЯТА ОКОЛО ГЕРБ ПОИСКА НОВИ ИЗБОРИ

CRW_0835abcd

В статия на „ВестиБГ“ чета следното заглавие: 

КРИБ настоява за нови избори

А в статията пише следното:

Най-голямата работодателска организация в страната се обяви в подкрепа на протестите

Откакто встъпи в длъжност на 29 май т.г. (преди двадесет дни) кабинетът „Орешарски”, както и парламентът, се занимават единствено и само със силовите структури на държавата, докато икономиката е оставена на заден план.

Това се казва в декларация на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), разпратена до медиите, в която се настоява за нови избори.

Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България – КРИБ не е политическа партия и никога няма да бъде, се казва в документа.

„Същевременно КРИБ като най-голямата работодателска организация не може да допусне предприемането на политически действия, които да доведат икономиката на България до колапс.

Фирмите – членове на КРИБ изповядват основни демократични ценности като правова държава, върховенство на закона, икономическа свобода и толерантност. Те са създали и поддържат над 800 000 работни места. Тези хора споделят нашите ценности“, пише още в декларацията.

„След погазването на всички правила и процедури за избиране на ръководител на най-висшата инстанция на националната сигурност, ние проявяваме разбиране за мотивите, продиктували навременната и бърза реакция на Президента на Република България.

Подкрепяме също така и справедливите искания на протестиращите наши сънародници на площадите на страната ни“, заявяват от КРИБ.

„Много от тях са и работодатели като нас или наши служители. И не очакваме тези протести да спрат в обозримо бъдеще.

По дефиниция КРИБ е заинтересована от устойчива и предсказуема изпълнителна власт.

Ситуацията в момента обаче ни оставя една единствена алтернатива – да дадем възможност на истински активните български граждани да излъчат нов парламент в едни нови, демократични и честни избори. Без отлагане“, завършва документът.

 

Питане-въпрос:

Помните ли, че навремето ГЕРБ и КРИБ подписаха пакт за стабилност?
Помните ли паметната дата 17.06.2009г., когато тези две организации се споразумяха да източат кръвчицата на българския народ?
Вие може да не помните, но аз помня.

Ето какво написа товага новинарската агенция ДАРИК:

„Лидерът на Политическа партия ГЕРБ и кмет на София Бойко Борисов и председателят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) Иво Прокопиев подписаха днес Пакт за стабилност, израз на съвместната воля за най-неотложните мерки, които да гарантират „меко кацане” на българската икономика в условията на най-тежката икономическа и финансова криза в нашия свят. Пактът за стабилност цели да гарантира икономическа и финансова стабилност през следващото управление на страната.

В документа се посочва, че двете страни се ангажират с това при никакви обстоятелства да не се променя законодателството, уреждащо въвеждането и поддържането на валутен борд до приемането на страната ни в Еврозоната. В споразумението се казва още, че двете страни трябва да започнат широкообхватни консултации с МВФ и Световната банка с цел договаряне на политики за запазване на макроикономическата и финансова стабилност и предотвратяване на разпространяването на външните негативни ефекти на кризата върху българската икономика, както и за подписването на споразумение за предоставяне, при необходимост, на финансово съдействие на България. Това подписване е много силен сигнал към международната финансова общност и инвеститорите за стабилността през следващото управление на България, коментираха представители на бизнеса.

Ако дефицитът в бюджета през тази година е 2%, ще е добре. Незабавно трябва да се подпише споразумение с МВФ, което да гарантира финансовата стабилност на страната, заяви кметът на София Бойко Борисов. Експертите на двете организации дори се обединиха около мнението, че е нужно да се договори и реално финансиране от фонда заради рецесията.

Задачата на следващото правителство е да се спрат кражбите и да се намалят тези потоци, от които изтича държавният бюджет, каза Бойко Борисов пред ръководителите на над сто фирми, членуващи в КРИБ. Той даде пример с информационните системи на митниците и на НАП, които в продължение на четири години не са свързани. Според него, ако това стане, до голяма степен ще се разбие контрабандата и ще се спасят традиционни продукти, на които страната ни е производител.

Лидерът на ГЕРБ каза още, че от Брюксел няма да бъдат отпуснати средства, ако има и капка съмнение, че те ще бъдат дадени на „батко и братко”. По отношение на борбата с корупцията той изтъкна, че ще има възмездие. И съдиите, и прокурорите, и полицаите работят, когато няма политически натиск, коментира той.

Бойко Борисов представи визията си за управлението, като стъпи върху успехите в работата му като кмет на София. Ролята на премиера е не да разбира от финанси, спорт или култура, а да отстои позицията на добрите експерти, заяви столичният кмет. Сред изброените успехи бяха привличането на преки частни инвестиции – около 75% от общо 20-те млрд. евро за последните четири години в България са дошли в столицата, усвояването на пари от еврофондовете за построяването на метрото, южната дъга и други, запазването на кредитния рейтинг на града и ниската задлъжнялост, което ще позволи привличането на заемни средства през следващите години за нови инвестиции. Къде има строителство в София освен по проектите, спечелени от общината – метрото, Южната дъга и други. Посочете ми някакво друго строителство, каза Борисов.

Брюксел е щедър и отговорен към София. Ако искате това да се пренесе и на ниво държава, мисля, че няма нужда да ви агитирам, каза още Борисов. Според него, „ако не беше ЕС, сега щяхме да имаме закон за отпадъците. Освен София, в която сто процента от отпадъка се сепарира, не знам да има такъв град, където това да се прави”. По думите на Бойко Борисов правителството е саботирало проекта за завод на столицата със създаването на Кризисния щаб.

КРИБ и ГЕРБ се съгласиха, че ролята на държавата в икономиката по време на криза расте, но за целта трябват реформи на публичните институции и съкращения на разходите в администрацията.
Икономическият екип на ГЕРБ, начело с главния икономист от Световната банка Симеон Дянков, обяви, че предвижда закриване на някои министерства заради неефктивност. В същото време обаче ролята на институции като Българската банка за развитие и Агенцията за експортно застраховане трябва да бъде засилена, за да се стимулира износа на страната, стана ясно от тяхната презентация.

Незабавно трябва да се започне процесът за влизане в еврозоната. Без споразумение с МВФ и другите финансови институции това няма как да стане, заяви Симеон Дянков. Следващото важно нещо, според икономическия експерт на ГЕРБ, е да се запазят работните места. Безспорно ролята на държавата по време на криза нараства. За да стане това обаче от някъде обаче трябва да се спестят средства, защото иначе отиваме на дефицит, каза Дянков.

Сред другите проблеми, обсъдени на събитието, бяха ролята на енергийните монополи и развитието на енергийния отрасъл, необходимостта от усвояване на еврофондовете и повече прозрачност в инфраструктурните проекти.

В рамките на събитието КРИБ представи и икономическата си платформа за следващите пет години. Необходима е ясна визия за най-подходящите антикризисни мерки и политики, разработени и осъществявани в тясно сътрудничество с Европейската комисия, ЕЦБ и МВФ. Ние смятаме, че след преодоляването на кризата следващото правителство на страната трябва да направи такива реформи, че към 2015 г. средният български гражданин да бъде толкова заможен, колкото средния португалски и гръцки гражданин, смята Иво Прокопиев.

Според фирмите-членове на КРИБ основните приоритетни отрасли на българската икономика, които трябва да бъдат развивани са енергетиката, инфраструктурата, еврофондовете и сигурността. Бизнес организацията настоява и за консенсус между основните политически сили, като пактът за стабилност е крачка в тази посока.“

 

КАКЪВ БЕШЕ РЕЗУЛТАТА ОТ ПАКТА?

Резултата беше, че кризата се засили, безработицата се увеличи, много от малките фирми бяха доведени до фалит и българския народ е много по-беден от тогава, защото КРИБ и ГЕРБ си плюха в устата и започнаха да работят срещу България и за заробване на народа.
КРИБ искат избори? Защо?
За да сложат във властта свои марионетки, каквито бяха политиците от ГЕРБ, които им разподариха всичко неразграбено до тогава.
Костов започна първата фаза от най-големия грабеж в страната ни, Сакскобургготски продължи политиката на разруха и грабене, а ГЕРБ с лидер Бойко Борисов продължиха започнатото дело.
Но от политиците на Прехода, ключовата фигура е Филип Димитров, който буквално ликвидира редица отрасли в българската икономика и унищожи селското стопанство със своите ликвидационни комисии.

Дами и господа протестиращи,
Разбирам вашия гняв, но нека не забравяме, че механизма, който се използва днес за сваляне на правителството на Орешарски е същия, по който навремето свалиха Виденов с цел да може Костов да разпродаде стратегическите ресурси на страната на безценица и на хора около себе си.
Нима сте забравили паметната дата 10.01.1997г.?
Нима сте забравили как ви изиграха тогава?
Нима бихте искали да повторите онази грешка, която доведе до направо непоправими последици за страната ни?
Нима искате да върнете на власт същия този Борисов, чиято партия навремето подписа пакта за стабилност с олигарсите?
И този пакт е факт, който не може да бъде отречен.
Този пакт е исторически и той не беше в полза народу, а в полза на олигархията, която днес дава мило и драго да се върне човека, който им гарантираше, че ще имат голяма далавера.

Толкова ли сте късопаметни бе хора?
Опомнете се и разберете, че за положението, в което сте днес не ви е крив Орешарски, а онези, коиото години наред системно действаха срещу вас, а вие зорлем искате да ги върнете на власт, след като само преди 4 месеца ги сиктердосаха!
Спрете се! Помислете и дайте поне малък шанс за промяна към по-добро, защото, ако не го направите,. после ще е късно!
Защото послето ще се окаже ситуация-капан, в който сами се набутвате и няма да има излизане от там.

Advertisements

4 thoughts on “ОЛИГАРХИЯТА ОКОЛО ГЕРБ ПОИСКА НОВИ ИЗБОРИ

  1. Аз помня друго!Че секретаря на тази 100% сбирщина е от дълбоко свързани с ДС хора.Евгени Якимов Иванов,завършил прословутото МИО в Москва,дипломат в САЩ и офицер в Първо главно,син на дългогодишния началник ДС на аерогара София-полк.Яким Иванов,благодарение на койито и отиде в Москва,никъде в биографията си не пише,че е завършил там,та камо ли да напише,че навсякъде къде излезна списък за бивши служители,той винаги „цъфва“.Мигача,както му викаха в поделението в Горна Малина е нагъл и арогантен тип,живял по време на соца като царче и продължаващ да живее и при демокрацията!

  2. Точно председателя на КРИБ – Огнян Донев, да не говори за ОЛИГАРХИЯ. НЯМА ПРАВО! ДА СИ ГЛЕДА ИМПЕРИЯТА И ДА НЕ ни занимава с глупости. А до колкото си спомням той и Станишев си стиснаха ръцете преди изборите. Нещо се обърка ли?

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s