Къде отиваш народе? Какво правиш? Кого следваш?

Знаеш ли какво искаш народе, който пак потънал в заблуди се хвана в мрежата, на онези, които толкова годините лъгаха, крадоха и те позлзвуваха за изтривалка и ти го начукваха здравата, та накрая ти писна?
Събираш се на тълпи народе мой, протестираш, но не знаеш точно за какво, протестираш без де мислиш, че пак те изиграват и те използват.
Народе мой, заблудени народе! Вземи па се стегни и помисли малко, а не действай първосигнално слушайки онези, които ти обещават неизпъними неща, защото чудеса се случват само в приказките и филмите.
Осъзнай се, че е безпредметно да врешиш по мегдани и сокаци ей така, защото някой ти е казал едно или друго.

Народе! Кауза нямаш ли? Нима не искаш да живееш като другите просветени и технически рзвити народи, като онези, които благоденстват?
Нима народе мой, до преди месеци не се бореше за промяна?

Хора!!! Не бъдете толкова глупави, че да се оставяте да ви водят онези, които с толкова мъки изгонихте!
Тези, които ви насъскват не ви мислят доброто и в момента в който си постигнат целите, много бързо ще ви забравят, както правили са го и техните предшественици и пак ще си тънете в мизерия, защото на ония ама хич не им пука за вас!

Да речем, че тиранина Орешарски падне и какво правим после?
Ами едно нищо не правим, защото този, който дойде след него хич няма да се съобразява с мнението ни, а ще слуша Борисов, ако да речем, че самия Борисов не се троняса отново. Както и да го гледаме дали ще е ексглавсека или някой друг от гербавото котило, това е без никакво значение, защото можете да сте сто процента сигурни, че президента ще възложи мандат на гербавопослушен човек, който ще зяпа Борисов в устата и ще прави, каквото онзи му нареди.
След това ще последва реваншизъм, който може бързичко да се превърне в терор, който да бъде срещу онези, които се бореха за различни каузи през изминалите две години….
Това ли искате, когато се събирате пред МС вече четири дена?
Даже и да не го искате, вероятността да го получите е много голяма, защото, ако си мислите, че ЕС му дреме дали ще има тук тирания или демокрация, много се лъжете!
Тях ги интересува само едно, нашата страна да е суровинен придатък и източник на евтина работна ръка и нищо повече.
Ако Борисов се прояви като своя приятел Ердоган, то никой няма да си мръдне пръста даже и да го посочи и да му каже “Не прави така!”.

Народе, народе!
Защо си толкова глупав бре народе!
Ти твърдиш, че искаш промяна към по-добро, но няма как да се случи такова нещо, ако не дадеш поне някакво време от 3-4 месеца на онези, които пак ти си избрал, за да видим дали все пак няма да направи нещо, за да облекчи положението ти, което и без това е толкова трагично, че сам не осъзнаваш колко си зле…
Промяната може да се случи, но само, ако ти народе не спъваш всеки опит за излизане от това блато, в което си затънал до гуша и пак потъваш надолу, защото няма кой да ти подаде ръка, за да те извади.

Ти народе, вземи се и се стегни и виж кои те поведоха за кой ли път по пътя към заколението. Виж ги онези, които ти свали от власт в своя гняв, а те днес даже не се и крият, че са сред теб там на площада, а и хич не им обръщаш внимание…
Толкова ли си глушав мой народе?
Толкова ли къса памет имаш, че не помниш кои са тези хора, които те поведоха към кланицата, а ти ги последва безропотно без дума да обелиш…

Хора!
Опомнете се и спрете с това да се водите по чужд акъл и да следвате онези, които се доказаха като предатели и грабители.
Вашите действия се превърнаха в герберастко мероприятие с надслов “Кога, ако не сега? Кой, ако не Бойко?“
Може да го отричате, но резултата е точно такъв, че ще върнете тиранина и той хич няма да се церемони с вас, а предателите, които ви изиграха ще бъдат възнаградени с почести, привилегии и служби.
Истината е там, че посто няма как да се получи друго, ако не се усетите навреме.
Но, за да се усетите ще трябва да започнете да мислите самостоятелно, а не да чакате да ви се каже какво да мислитте.
Мислете бре хора!
Мислете с главите си, а не да чакате нареждане свисше от хора, които въобще не ги е еня за вас, онези, които толкова време страдахте по площадите в пек и студ, в дъжд и сняг, които бяхте бити от полицаи и жандармерия и тъпкани с коне.
Те, онези, които ви манипулират по всички правила на науката си оплитат кошницата изпълнявайки поставените им задачи и след като ви употребят ще ви захвърлят като ненужна дрипа, която е продрана и изпонаповръщана, но преди това и ще си избършат задниците с вас.

Помнете, че стабилност и благоденствие се постигат само с мислене, просвета и разумни действия, а не със спонтанни реакции и уловки, на които не би се хванал никой здравомислещ човек.

Народе мой, много страдални, ако не си пожелел да ме разбереш, тогава не знам какво вече да мисля за тебе… Тебе народе, който обичам и искам да бъдеш благоденстващ и честит, но политиците ти го начукват по най-безсрамен и безскрупулен начин…
Гледайки действията ти, о народе мой, започвам да си мисля, че дотолкова ти е харесало да ти го набиват, че вече не искаш промяна, ама никаква промяна, защото те е страх, че във времето след промяната няма да има никакво онождане…

Сега разбирам защо дядо Славейков е казал, че сме не народ, а мърша и е бил прав за своето време, но ако видеше днешното щеше да се изуми от падението, до което сами се докарваме като вярваме на водачи, които продават родината ни га, че тя е баница, която се продава на кило или плат, който се продава на метър…
Ако ни видеше колко сме тъпи и овчедушни би се смаял до там, че навярно щеше да намери доста по-силна дума от тази, която е употребил тогава.

Advertisements

3 thoughts on “Къде отиваш народе? Какво правиш? Кого следваш?

  1. Мисля , Мисля ! За да просперирам трябва да съм мафиот или контрабандист . Властите признават само парите за закон . Мисля , че народа продължава да го онождат още от турско до сега и това никога няма да се промени . Мисля , Мисля ! Дон Карлеоне си е бил пич в сравнение с нашите управляващи . Добър човек е бил . Изградил си е имидж, доверие сред народа , империя! Няма да чакам народа !

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s