ДА СПРЕМ РАЗРУХАТА И ГРАБЕЖА!

14.06.2013

https://www.facebook.com/events/1305494976255953/  Да подкрепим протеста под надслов ИСКАМЕ СИ ЗЛАТОТО!!!

Чета заглавие:  „Фейсбук се вдига на нов ПРОТЕСТ срещу златните концесии в България – ИСКАМЕ СИ ЗЛАТОТО! 
Чудесно! Да! Подкрепям напълно, даже смятам да бъда в челните редици на протестиращите.
Но само Фейсбук ли трябва да се вдига на протест?
Естествено, че не!
Трябва да се вдигнат не само онези, които имат достъп дос социалната мрежа, а всички!
Трябва да сме заедно, да сме обединени не от някакви каузи промотиранио чрез Интернет и то на парче, а да бъдем за една обща кауза, която е най-голямата от всички и тази кауза се нарича БЪЛГАРИЯ!
Дали ще протестираме срещу високите цени на нещо си, срещу грабежите под формата на приватизация концесии, дали ще бъде протеста срещу ниските доходи или пък срещу действия или бездействия на властимащите, това няма никакво значение.
Всеки протест, който засяга някакви социално-икономически искания е пряко свързан с каузата да живеем в една страна с нормален начин на живот, а не да тънем в бедност, която е резултат от продажността на политиците ни, които разпродават страната ни на неоколониалистите.

Защо протестираме? Какво искаме? За какво се борим?
Нашите протести са чисто социално-икономически, те касаят ниските доходи, липсата на икономика, високите цени, ширещата се беднот, разрастващата се корупция по високите етажи на властта и растежа на безработицата.
Ние сме хора, които не са доволни от положението в страната ни, но напук на управляващите, които провеждат геноцидна политика спрямо българския народ нямаме намерение нито да мрем, нито да напускаме страната.
Ние сме решени, че не трябва да се спасяваме с бягство, да се примиряваме с положението, в което сме днес и че трябва да се борим за промяна към по-добро в нашата страна, че нашия народ не бива да бъде мачкан, грабен, тъпкан, унижаван и да сме чужденци в родината си, която ни е скъпа и не желаем да бъде превърната в суровинен придатък на разни мултинационалки и източник на евтина работна ръка за Западна Европа или някъде другаде.
Ние считаме, че българите трябва да се развиват тук в собствената си страна, където ние мястото и вместо да се кланяме на Вашингтон, Брюксел или Москва, трябва да водим политика, която да защитава само и единствено българските интереси, а не нечии чужди.

Природните богатства на Република България са отдадени на концесии в ущърб на интересите на българския народ, който по смисъла на чл 1 от Конституцията на Република България се явява суверен на българската държава.
Защо трябва да отдаваме на концесия богатствата на нашата родина, когато държавата би печелила повече, ако сама си ги експлоатира?
Този отговор е лесен и гласи, че всяка концесия, която се отдава е рожба на КОРУПЦИЯ и нищо друго. Същото важи и за приватизацията, която си е чисто и просто един грабеж, наречен с по-засукана дума, която на латински език означава „присвояване на обществено благо в частен интерес“ казано по нашенски „ограбване“.
Ние сме точно срещу грабежите, които системно се извършват спрямо нашия народ под формата на концесионни договори и приватизационни сделки, които са нанесли неизчислими вреди на българската икономика и са ощетили българския народ като цяло.
Ние не можем да си позволим да търпим да ни превръщат в Сомалия на Европа и точно за това изразяваме несъгласие чрез протести.
Протестите за концесиите са само върха на айзберга, защото ние като граждани и част от обществото сме длъжни да гледаме не само това, че има финансов ущърб спямо нашата държава и нашия народ, но има и екологическа и социална страна на този ущърб, който правителствата на Прехода премълчават.
Екологичния ущърб е, че предприятията, които са присвоени освен, че нанасят материални щети, те наснасят и екологическа вреда. Сиреч доста често се получава така, че разни отрови вместо да отиват за рециклиране се извърлят в атмосферата и водите, с което замърсяват околната среда и на виновните за това отговорни лица не им пука, защото наказанията са под формата на парични глоби.
Друг фактор са масовите съкращения на работници или изнасянето на производствата в чужбина, което генерира восока безработица.
Това вече е социален фактор, който не може да бъде пренебрегнат.
А също така много предприятия, които са закупени за мижави суми от чуждестранни компании си докарват работници от страните, където са базирани фирмите-майки или от трети страни и тези работници вземат много по-високи трудови възнаграждения въпреки, че тяхната производителност и квалификация често пъти е ПО-НИСКА от тази на българските им колеги, които биват ДИСКРИМИНИРАНИ само за това, че са българи.
Сиреч, нас българите ни дискриминират, защото не сме някакви други, а именно български граждани.

Протеста е форма на изказ на мнение, на воля, на борба.
Протеста е изказ на несъгласие, той е наше основно право, което ние трябва да използваме, за да защитим основните си права, които биват погазвани от властите и грабителите.
За това, нека да поискаме от Народното събрание да спази Чл. 18. от Конституцията на Република България гласи следното:
„(1) Подземните богатства, крайбрежната плажна ивица, републиканските пътища, както и водите, горите и парковете с национално значение, природните и археологическите резервати, определени със закон, са изключителна държавна собственост.
(2) Държавата осъществява суверенни права върху континенталния шелф и в изключителната икономическа зона за проучване, разработване, използване, опазване и стопанисване на биологичните, минералните и енергийните ресурси на тези морски пространства.
(6) Държавните имоти се стопанисват и управляват в интерес на гражданите и на обществото.”
И да отмени концесиите на националните богатства дадени в ръцете на частни фирми.

На този протест са по смисъла на Чл. 1. от Конституцията на Република България, който гласи следното:
„(1) България е република с парламентарно управление.
(2) Цялата държавна власт произтича от народа. Тя се осъществява от него непосредствено и чрез органите, предвидени в тази Конституция.
(3) Никоя част от народа, политическа партия или друга организация, държавна институция или отделна личност не може да си присвоява осъществяването на народния суверенитет.“

Ние като Български граждани трябва да се борим!
Ние трябва да защитаваме своята свобода и своите права, защото, ако не го направим ние, никой няма да го направи вместо нас!
Нас ни лъгаха, грабиха и се опитват да продължават с безчинствата си спрямо народа, който сме пак ние!
Братя и сестри сънародници!
Нека излезем и кажем НЕ НА ГРАБЕЖА! Нека се обединим в името на каузата БЪЛГАРИЯ!

grabev

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s