ПОЛИТИЧЕСКАТА ШИЗОФРЕНИЯ НА ЕДНА ТИКВА

В НОВИТЕ УЧЕБНИЦИ ПО ПОЛИТИЧЕСКА ИСТОРИЯ ГЕРБ ЩЕ СЕ ПРЕВЪРНАТ В ПРИМЕР ЗА ЛУДОСТ И ГЛУПОСТ

CRW_8820a

ПОЛИТИЧЕСКАТА ШИЗОФРЕНИЯ НА ЕДНА ТИКВА

Днес г-н другаря Борисов на пресконференцията на ГЕРБ заяви, че неговата партия ще иска касиране на изборите.
Това е нещо невероятно и безпрецедентно! Партия, която е спечелила изборите да иска касиране на вота.
Но в същия момент се оказа, че исканото от ГЕРБ касиране на изборите и заявено от нейния лидер Бойко Борисов на пресконференция днес е невъзможно и че това е от компетенцията на Върховната касационна прокуратура, след подаване на съответната жалба там.
По отношение на дадените пресконференции от различни политически сили в деня на размисъл след акцията на прокуратурата в Костинброд ЦИК е взела решение, според което няма налице законово основание за установяване на нарушение.
Но още по-странно е, че същата тази партия, която иска касиране на изборните резултати да тръгне да съставя правителство.
Това не е ли чиста форма на шизофрения от страна на ГЕРБ и по-специално на лидера й Бойко Борисов?
Да съставя правителство? Но с кой? С Филнанкишията или Сульо Пульов?
Щото истината е, че никой не желае да се коалира с непопулярния Борисов, който докато имаше голямо мнозинство си позволяваше да дава най-различни грозни епитети за онези, които не бяха от неговата партия, мислейки, че ще е вечно на власт.
Но какво стана? ГЕРБ спечелиха вота, но формално. Реално го загубиха и сега не знаят какво да правят, когато се оказаха в положението на провесения за врата, на когото само палците опиращи на земята го спасяват от това да се задуши.
Въпрос на време е да се намери някой да им направи една яка и бърза подсечка, която да ги превърне в политически труп със счупен врат.
Арогантното държание на ПП ГЕРБ ги доведе до положението да няма с кого да се съюзят в момет, който се оказва критичен за партията.
Ако ГЕРБ съставят правителство то то ще е на малцинството и управлението им ще бъде едно чисто формално действие, а ако останалите три парламентарни групи се обединят, тогава направо могат да ги докарат до толкова тежка катастрофа, която ще се окаже именно онази подсечка, която споменах по-горе.

НА ЕСЕН С ПЕСЕН

„Нови избори могат да бъдат направени в рамките на месец – месец и половина. Нищо по-лошо няма да стане, от това, което е в момента през това време. По-лошо ще стане, ако има безпринципни коалиции, които да работят“ Подобни изказвания от типа на това, което направи нашия бивш „любимец“ Борисов са толкова тъпи, че няма на къде!
Все едно да кажеш, че сега, когато е засякла гилотината, следващия път като ти се стовари на врата ще ти е по-гот, понеже главата ти ще фръкне успешно.
Следващите избори ще са катастрофа за ГЕРБ, освен као вече не са разработили механизъм за манипулация на следващия вот, която да даде желаните от тях резултати. Понеже пиниза с печатането на бюлетини не мина по предварително замисления план, то остава да се чудим какви трикове са скрили в ръкавите си фокусника Борисов и факира Цветанов.
Че избори на есен с песен ще има, това е ясно на всички… Колкото до безпринципните коалиции, то нас близо 3 години и половина ни управляваше една безпринципна партия, която се доказа като рушител на България и зорлем ни вкара в криза, която при разумни мерки можеше да се избегне.
С лафа „Криза е“ се замразиха доходи и вдигнаха акцизи, а това доведе до изстрелване на цените в небесата и потъването на народа в блатото на мизерията… Народа потъна до шия в тинята, вече не се вижда края на този ми ти Преход, който се оказа почти толкова дълъг, колкото и странстването на народа Израилев в пустинията…
Като за капак, докато се вдигаше джабала около изборите верния на ГЕРБ Райков и неговите министри успешно шитнаха концесиите за минерална вода на хора, които вероятно са пълнили черната касичка на партията и не е изключено да са правили и лични „дарения“ лидерите й.

ПП ГВРБ са в положение, в което се чудят как да оцелеят. Трябват им само един-два по-сериозни тласъка, за да ги изпратят в небитието, но кой ще се осмели да им нанесе този coup de grace това не се наемам да кажа, но няма да се учудя, ако го направят вътрешни на партията хора, които искат да се докопат до партийните върхове или пък някой от върхушката на партията човек, който твърдо е решил, че той трябва да вземе лидерския пост.
Понеже в природата не стават чудеса, такива не стават и в политиката, особено в днешно време.
Съдбата на ГЕРБ ще е като тази на НДСВ или на СДС според случая. Ней вероятно ще повторят съдбата на първите, които бяха на власт, която взеха с огромно мнозинство, съсипаха де що можаха и след това рухнаха и повече не станаха.
Още по-унизително би било, ако продължат да вегетират както правеха отломките от някогашното СДС, което накрая се превърна в символ на разрухата и посмешище, което се дава за пример на всички, които се занимават със сериозно изучаване на политическата история на ХХ век. Явно ГЕРБ ще дадат още един пример от историята, но този път на ХХІ век, в който случая ще е още по-фрапантен, защото ще се говори и за политическата шизофрения на лидера й.

„А сега на къде?“

Това пита в едноименният си филм Рангел Вълчанов и всеки от нас по едно или друго време си е задавал този въпрос. Редно е да си го зададем и по отношение на спечелилите тази пирова победа гербаджии.
Победата се оказа поражение, защото Борисов не е Наполеон та да може да извърти нещата в своя полза. А даже и да беше като великия корсикански маршал пак нямаше да може да направи каквото и да било, което да доведе до положителна развръзка на романа наречен ГЕРБ.
Пътя надолу, това е бъдещето на ПП ГЕРБ. С каква скорост ще е падението, това е непредсказуемо, но реално погледнато нов възход няма да има. А и не може да има, защото на всички е ясно, че февруари месец хората от цялата страна им биха шута в задниците и този ритник по деликатното място ясно и точно им намекна, че са нежелани във властта.
Колкото и да си ги дрънка Борисов, че хората повече харесвали него от Орешарски, това няма да промени нещата.
ГЕРБ имаха шанс да спасят положението, но го пропиляха още в началото на годината, нещо, което никой от тях не забеляза, защото така се бяха унесли в себесъзерцание, че спокойно някой можеше да ги хване и изпонае’е без да разберат.
Сигурен съм, че след най-много година, година и половина в новите учебници по политическа история ще има глава „Политическа шизофрения“ и там единствения пример ще е Бойко Борисов, а в глава „Възход и падение“ ще е ГЕРБ, която ще бъде посочена как една партия сама си пострила гилотина, сложила си е главата в улея и си е дръпнала ръчката.

gerb-glupost

Advertisements

3 thoughts on “ПОЛИТИЧЕСКАТА ШИЗОФРЕНИЯ НА ЕДНА ТИКВА

  1. ОВЕН ДА ИЗРАЗЯ СВОЕТО ЗАДОВЛСТВО ОТ ТОЧНИТЕ ИЗВОДИ И ЗАКЛЮЧЕНИЕ .НЕ БИХ МОГЪЛ ДА ВИ КОМЕНТИРАМЗАЩОТО ТАЗИ Е ИСТИНАТА….ИТЯ Е ЕДНА.

  2. Педалче ако се гръмнеш в дебелата си глава ще се спасиш от мъката която те е налегнала…..бъди сигурен

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s