Крокодилските сълзи на „световната общност“

IMGP1739

Източник: Актуално
Снимка: Мика Сийминеен

Представителят на ООН по хуманитарните въпроси Джон Гинг изнесе доклад, в който се отбелязва, че Сирия е изпратена десетки години назад в своето развитие. В него се подчертава, че много улици и домове са разрушени и няма да се ремонтира, а само ще се строи наново. Разбити са обекти от инфраструктурата, разграбени са предприятия. По думите му училищата и болниците в Сирия не работят.

Само за едно „забравя” да спомене Гинг – за това, че въпросната ситуация се наблюдава в районите, където е безчинствала т.нар. опозиция. Той не отбелязва, че в по-голямата територия на Сирия животът си върви, децата ходят на училище, болниците лекуват. Правителството полага наистина неимоверни усилия, за да смекчи страданията на жителите, независимо от тежката ситуация, пише Topwar.ru.

Хищниците, които искат да завладеят страната, са разработили такава информационна стратегия – отначало структури, облечени в дрехи на „неутралност”, говорят за страданията на народа, но не казват нито дума за тези, които са виновни за това. Освен това подобни доклади съдържат в себе си намеци, които дори не са прикрити особено добре, за вината на държавата. И в заявлението на Гинг, в което е казана частичната истина, се съдържа подобен намек: „Из жилищните квартали водеше огън тежка военна техника – танкове, артилерия.”

Но господин Гинг „не забелязва” следите на терористичната дейност, покрай които сирийците минават всеки ден. Нито взривената сграда на Генщаба на най-видното място в Дамаск – на площад Омаяд, нито силно пострадалите от взрива на миниран автомобил жилищни сгради на най-оживената улица – „Ас Саура”, нито в какво се е превърнало след неотдавнашния терористичен акт пространството зад една от най-големите сгради в сирийската столица – централната банка.

А след това се включват други структури, които вече не са неутрални. Те използват подобни доклади за собствени цели – за да стоварят всичко върху ръководството на Сирия и чудовищно да изкривят истината, оправдавайки по такъв начин помощта за бандитите. Ах, да – не за бандитите, а за „мирните бунтовници”.

Истински се спекулира със страданието на народа. Западните медии обвиняват за всичко сирийското ръководство, но не говорят за засилващата се подкрепа за въоръжените групировки, предоставянето им на оръжие и други видове помощ. Крещят: „Помощ, гори, гори” и наливат бензин в огъня, за да гори още по-силно. За да изпратят Сирия назад в развитието вече не с десетки, а със стотици години…

Под такъв „чадър” бандитите продължават убийствата и разрушенията. Отново тяхна мишена стана предградието на Дамаск Джарамана. На 25 април миномети обстрелваха сградите на кметството и училището. 12 души загинаха, около 30 бяха ранени. Сред жертвите има ученици.

В селището Сланфа, провинция Латакия, бандитите обстрелваха жилищни сгради, в резултат на което загина един човек. Има ранени.

Наскоро в Сирия е била обстрелвана пратка с хуманитарна помощ от Руската православна църква. Тя е била съпровождана от протойерей Николай Балашов, представител на руския патриарх, който разказал, че колоната им два пъти била подложена на огън – на 14 и 20 април. „Световната общност” мълчи за това, макар че обстрелването на колони с хуманитарна помощ е сериозно военно престъпление на т.нар. опозиция.

Още една информационна атака срещу Сирия е свързана със специалния посланик на ООН Лакдар Брахими. Първоначално той като капризна госпожица твърдеше, че може да подаде оставка както предшественика си Кофи Анан. След това отрече това твърдение и заяви, че остава. На 19 април, на закрито заседание на Съвета за сигурност на ООН по сирийския въпрос е направил съвсем друго изявление – оказва се, че трябва да си отиде не той, а сирийският президент Башар Асад. И не просто да си отиде, а да се откаже от законното си право да се кандидатира за поста държавен глава на предстоящите избори през 2014 г.

За това изявление от закритото заседание стана известно едва след няколко дни. Външното министерство на Сирия реагира по необходимия начин на думите му – това е груба намеса във вътрешните дела на суверенна държава. Право да избира ръководителите си има само сирийският народ. Ако специалният посланик на ООН желае да продължава своята посредническа мисия, той е длъжен да бъде неутрален, се подчертава в заявление на сирийското министерство на външните работи.

Дали ще изберат Башар Асад за президент, или не, ще реши само сирийският народ и никой друг. В това се състои демокрацията. Но активистите сега се опитват да представят ситуацията така, че сякаш Асад не иска да се оттегли, от което идват всичките беди за Сирия.

А без предоставянето на сирийския народ на законното му право да избира своята съдба, без терористични заплахи – всички вопли за страданията на хората и за това, че страната е изхвърлена години назад в развитието си, са безсмислени. Те не са нищо повече от сълзи на крокодил, който плаче, когато изяжда човек.

Read more: http://asia.actualno.com/Krokodilskite-sylzi-na-svetovnata-obshtnost-news_423142.html#ixzz2RzelUpfG

Advertisements

One thought on “Крокодилските сълзи на „световната общност“

  1. Е дори и крокодилски пак нищо не можем да направим както виждаме.Съгласна съм, че подобни доклади съдържат в себе си намеци, които дори не са прикрити особено добре, за вината на държавата.Не е нужно да четем различни доклади,които са свързани с начина на живот в Сирия, сами виждаме колко са назад и то съвсем умишлено е искат да се развиват.Все едно ги е страх, особено мъжете, страх ги е че жените могат да имат власт и искат да върнат време на управления, където те дори не са излизали на вън.Виждаме как с всичките тези бежанци от там каква е атмосферата и в нашата страна, но всеки има право да живеем в мирно и спокойно време.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s