Студент на министерска съветничка получи 2.4 млн. лева за 4 месеца от МОМН

Студент на Евелина Христова, медийна съветничка на бившия министър на образованието Сергей Игнатов, е спечелил само за четири месеца 11 договора на обща стойност 2 477 424 лева от министерството на образованието по времето, когато Игнатов го управляваше.
Финансирането за всички договори е от Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси”.
Студентът на Христова, която преподава в Нов български университет, е роденият през 1985 г. Тодор Николов Зафиров.
Евелина Христова от скоро е доктор, тя има законна бакалавърска диплома и нелегитимна магистърска. Стана съветничка на Игнатов, малко след като той смени ректорския пост в НБУ с министерския. Преди да влезе в екипа на Игнатов в МОМН, Христова също работеше в НБУ.
На 19 юни 2012 г. МОМН сключва 4-годишно рамково споразумение с обединението „Блупринт Макс“ с управител Тодор Николов Зафиров, студент на Христова в Нов български университет.
Връзката между двамата е Петър Ангелов – също студент на Христова. Той е близък приятел и на двамата и до последно работеше в министерството на образованието на граждански договор.
0% от “Блупринт Макс” държи “Блупринт 2010″, по 15% имат “Триера Комюникейшънс” и “Дайрект Сървисиз”.
Съсобственици на “Блупринт 2010″ с по 50% участие са Тодор Зафиров и Деница Валентинова Спасова, също родена през 1985 г. Съсобственици на “Триера” са Нели Иванова Драганова (управител на “Еврохолидейз” ООД) и “Пауър Солюшънс”. Съсобственици на “Дайрект” са “Пауър Солюшънс” и Държавна печатница (Унгария).
Предметът на споразумението между МОМН и “Блупринт Макс” е изработка и доставка на рекламни материали и сувенири по проекти с бенефициент МОМН за следващите 48 месеца.
Финансирането по един от договорите, възложен от Евелина Христова, тогава ръководител на проект “Ученически практики”, покрива 100% от стойността. При повечето от останалите процентът е 85.

Договорите:
Всички проекти са спечелени през последните четири месеца на 2012 година. От публикуваните на сайта на Агенцията по обществени поръчки обявления става ясно, че се е явявал само един кандидат – “Блупринт Макс”.
“Блупринт Макс” печели 1 379 710 лева без ДДС за изработка на рекламни материали по проект “Квалификация” по Оперативна програма развитие на човешките ресурси.
-Следващият договор за студента на Христова е на стойност 8130 лева без ДДС. Той е по проект “Включващо обучение”, отново финансиран по Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси”. Също е за изработка и доставка на рекламни материали и сувенири.
-Третият е за рекламни материали за проект “Студентски практики” (също ръководен по това време от Христова) на стойност 180 190 лева без ДДС.
-Четвъртият договор е по проекта УСПЕХ, по който с пари от Европа се финансират извънкласни и извънучилищни дейности. Договорът с “Блупринт Макс” е на стойност 309 000 лева без ДДС, които покриват 85% от общата стойност.
-Петият проект е за рекламни материали по проект ”Подобряване на качеството на общото образование”, финансиран по “Развитие на човешките ресурси”. Стойността му е 10 200 лева.
-Шестият договор, който Зафиров получава, е на стойност 54 950 лева без ДДС, по ръководения тогава проект “Ученически практики”.
-Седмият е на стойност 84 000 лева без ДДС, по проект “Наука и бизнес”.
-Осмият договор е за рекламни материали по проекта “Нов шанс за успех”, финансиран пак по “Развитие на човешките ресурси”. Стойността му е 114 744 лева с ДДС.
-Деветият е за над 1.3 милиона, той е по проект “Подобряване на качеството на образованието в средищните училища чрез въвеждане на целодневна организация на учебния процес”.
-Десетият договор е за рекламни материали по проект “Усъвършенстване на системата на инспектиране на образованието”, той е за 6370 лева.
-Единадесетият е за рекламни материали по проект “Система на кариерно ориентиране в училищното образование” и е за 21 330 лева без ДДС.

http://offnews.bg/index.php/177483/student-na-ministerska-savetnichka-poluchi-2-4-mln-leva-za-4-mesetsa-ot-momn

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s