Лицата на протеста избраха партия, целят се в 160 депутатски места

Знаете ли как се убиват протести?
Ами лесно, просто лицата на протеста се обявяват за политическа партия и край!
Протеста беше успешно убит по тази схема.
Е, аджеба месирс ун мемс, как да ви вярвам вече, когато направихте поредната простотия.
Лицата на протеста, които се бяха самоизтипосали, се оказа, че са ПОДСТАВЕНИ ЛИЦА..
При такива лица, как да подкрепям, когото и да било.
И питах се къде са останалите хора, защо лицата на протеста са Янко, Ангел и Дончо Дудев? 
Ами отговора стана ясен днес и само онези, които едновременно са глухи, слепи и същевременно малоумни не са проумяли същността на играта.

Автор: 

Едно от основните крила на протестиращите се сдоби с партия, с която ще участва в парламентарните избори. Хората около неформалните лидери Янко Петров, Дончо Дудев и Ангел Славчев ще се борят за участие в следващото Народно събрание с партията Демократична гражданска инициатива (ДГИ), а целта им е да получат 160 депутатски места.

Самите Славчев, Петров и Дудев обявиха на пресконференция днес, че няма да се кандидатират за народни представители. Те ще останат извън листите, за да създадат групи за граждански натиск. 90% от кандидат-депутатите им ще бъдат хора до 35 години.

Ще променим системата чрез младите хора, чрез мъдростта на възрастните и по най-моралния начин, обясни Ангел Славчев. 

Нашата партия няма да се коалира с ГЕРБ или БСП, ние се борим срещу тези партии на прехода, а те нищо не направиха, подчерта Славчев.

Нашите цели остават същите, не сме политици, не искаме да сме такива. Оставаме на улицата, защото това е мястото, където трябва да се преборим, да покажем на хората, че има морал, добави колегата му Янко Петров. По думите на инициаторите партията Демократична гражданска инициатива ще даде възможност на хората по градовете да излъчат свои представители, без да се налага натиск.

Имаме подкрепата на над 1 млн. българи за гърба си, заяви още Славчев.

Никой от нас няма да обещава 500 лв. пенсия и 1000 лв. минимална заплата, каза Дончо Дудев.

Той изброи пет основни цели на обединението между протестиращите и ДГИ: 1. промяна на Закона за референдумите, вкл. възможност за отзоваване на депутати след местен референдум; 2. промяна на изборния кодекс, особено в частта за участието на гражданите в изборния процес; 3. промяна на нормативната рамка, определящат независимостта на съдебната система; 4. регулиране на енергийния пазар и ефективно прилагане на антикартелно законодателство; 5. въвеждане на електронно правителство .

За свой мандатоносител протестиращите избраха вече съществуващата партия Демократична гражданска инициатива. Те обясниха това с факта, че нямали достатъчно време да формират своя партийна организация. ДГИ по думите им била като единствената партия, предложила своите изборни листи без да има ограничения за гражданите в тях.

На пресконференцията стана ясно и първото име за кандидат-депутат от ДГИ –Йоана Иванова. Пред журналистите тя подписа декларация, че ако стане народен представител, няма да сменя партийната си принадлежност и няма да подкрепи правителство, съставено от традиционните политически сили.

Демократична гражданска инициатива се ражда във времето на промените, само 15 дни след 10 ноември 1989 г. Неин председател е Стефан Пеев. Неин основател бе покойният Любомир Собаджиев – един от създателите на СДС.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s