Протеста в София се раздели преди да е започнал.

CRW_8684aГолемият протест срещу монополите всъщност се оказа големия провал.
Това е то.
Протеста в София се раздели преди да е започнал.

Около 11 часа пред МИЕТ имаше няколко десетки граждани, когато по мегафона започнаха да говорят хора от радикално крило на протестите.

Eдно от натрапените ни лица на протеста – Янко Петров заяви, че се правят опити за подмяна на протеста. „Сега някакви радикални движения пускат уведомление, естествено преди нас, за 11 часа на същото място, за да могат да грабнат народния глас. Ние сме тук, за да покажем, че борбата не е спряла – докато хората си правят кръгли маси, ние работим“, каза Янко Петров.
Но изказването на г-на Петрова не съответства с това, което зяви Ангел Славчев сутринта:

„Днес от 11,00 часа на МИЕТ ще се проведе протест КОИТО НЕ Е ОРГАНИЗИРАН ОТ НАС ! Приветстваме инициативата на хората да не спират протестите , но много хора ми звънят с десетки въпроси… И за минутка не сме спрели да се борим срещу всички монополи, срещу всички продажници и душмани. Скоро ще дадем и нашата формула… борбата продължава с всички сили на всички фронтове …. днес ще бъдем на този протест не като организатори , а както обикновенни хора . Днес ще поговорим и с хората какво смятат , че трябва да се направи за да се промени не само системата ..а и мисленето на онези които не излязоха да се борят за правата си ….“

Скед като Янко Петров се изтъпани хората като стадо се повлякоха след него и се отправиха към Народния треатър, където от импровизираната трибуна се изредиха какви ли не оратори да преливат от пусто в празно и крайния резултат от всичкото това плещене ще се окаже нулев.

Плямпане, хленчене с патос и въртележка без край!
Изредиха се да говорят какво ли не, особено в организационен план. хоризонтални структури, разни ми ти четени недочетени концепции, които на теория звучат добре, но практически са неизпълними при големи групи хора, а да не говорим за такива неща като цели държави.

Протеста беше фарс!
Пълна излагация!
И защо е така?
Хората не идват, не защото е студено, а защото се чувстват излъгани именно от тези лица на протеста, които все се врат пред медиите, на всяка манджа са мерудия, неосъзнали са, че хората все пак имат някакви предели, над които не може да ги държат на улицата.
Да не говорим, че исканията на протестите в началото бяха едни, а после се изкараха други. Казано с няколко думи: „Лицата на протеста подмениха исканията на протестиращите.“

Какво искаха хората?
Хортата искаха да се прекратят своеволията на монополите, а не да се променят изборните закони или конституцията.
Обикновенния човек иска да му е топло, да не стои на тъмно, да има покрив над главата си и да не гладува.
Точно това и нищо повече!
С други думи казано, хората искат социална сигурност, която държавата не им дава.
Хората, които излизаха по улиците не се интересуват нито от политика, нито от власт, те се интересуват само от това да получат социална сигурност, нещо, което самообявилите се за лица на протеста няма да им дадат, защото на първо време не могат, а и няма да могат, защото даже и при граждански квоти за НС, резултата от промяната ще е нулев.
При мажоритарен избор във властта пак ще влязат хора на ологарсите, защото изборите струват пари.
Новото НС с нищо няма да е по-добро от предишното.
Докато това се осъзнава от Радикалното крило на протеста и те го казват на всеослушание, че който и да дойде на власт, нещата няма да се променят, то другите усилено тръбят, че ей го на всичко ще се оправи с крякане по площадите.
Днес Ангел Славчев ясно и точно си го каза, че те не знаят какво да правят по-нататък.
И как да знаят, когато нямат изработена работеща програма, а поднасят на околните заучени слова, които повтарят като папагали, които обаче не разбират казаното от тях.
Антон Левски и онези като него си плямпат за хоризонталните структури от типа на „Fabbrica sin padrone“, но и хал хабер си нямат какво представляват тези стуктури и като как са изградени, че тези стуктури са на възходящ принцип с координационен съвет.
Лафа, че всичко може да се реши на мегдана е популистки, но не е верен.
Просто няма как да стане да изградиш пряка демокрация на централизиран принцип.

Проблемите на протестите са, че разводниха исканията, не са последователни, не работят на принципа „стъпка по стъпка“ и имат прекалено много вождове.
А всички знаем какво е рекъл Орлово Перо за такива случай: „Много вожд малко индианец.“
Ние към момента имаме около стотина вожда в излишък и една камара организации, които се барат за единствените и автентични организатори.
Протеста може да умре, защото хората забравиха, че протеста няма лидери, лица, организатори.
Организатори на протеста бяха самите протестиращи, а не онези гласовитите дами и господа, които ни говореха от трибуните.

Advertisements

2 thoughts on “Протеста в София се раздели преди да е започнал.

  1. не знам как не се усещате че ни разделят умишлено тях ги е страх че народа се събуди и ще ги измете .Ще трябва да си платят за всичко направено срещу българският народ защото всички до сега бяха едни народни предатели прочетете планът Ран Ът и ще разберете какво имам предвид … Всеки Българин трябва да прочете този план какъв е за знае защо държавата сега е на този хал …

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s