Лицата на протестите такива, каквито можеха да бъдат

Вчера десетки хиляди хора излязоха на протест срещу системата .
Ще ни донесат ли протестите така желаната промяна към по-добро, това още не е ясно, но поне към момента има някакви надежди, че народа се е събудил.
Все пак нека не забравяме, че тези протести нямат лидери и конкретни лица и да имаме едно на ум, че може да се окажем в ситуацията от 1989г., когато хората си мислеха, че променят неща към по-добро, а крайния резултат беше сегашната ситуация.
ЕРП-та, политици, топлофикации, бизнес – това са генераторите на проблемите днес, но като, че ли има хора, които бързо забравиха това.

Не бива да забравяме, че всички ние, които бяхме по площадите, които се борихме за някаква промяна сме организатори и едновременно с това лица на протестите, а не някой, който се е изтъпанил на някаква си трибуна и врещи слова, които сме чували и преди, но след като се е докопал до власт и положение ги е забравил, защото вече си е опекал питата.
Днес народа е изправенм на кръстопът, който може да реши бъдещето, което към момента е неясно, а моите виждания по темата са доста скептични, о0тносно хората, които вчера по бТВ представиха като лица на протеста.
Не е вярно, че те са лицата на протеста, те просто са онези, които бяха най-гласовити по протестните събирания и шествия, те са онези, които бяха пред медиите и нищо повече.
Вярно, че Ангел Славчев например беше от хората, които активно се бориха срещу фракинга, но също така е вярно, че ако ги нямаше хората, които подкрепиха протестите и излязоха по улиците, то тази кауза нямаше да стигне по-далеч от някоя затворена врата и да потъне, както през годините потъваха много протести, които не намериха подкрепа сред хората.

Кой вдигна джангъра за високите цени на комуналните услуги, които де факто се държат от монополи, които към момента са непоклатими и надали ще бъдат разклатени сериозно, ако чакаме политиците да ги разбият?
Едни казват, че това е Янко Петров, други се кълнат, че това е Янаки Ганчев, трети ще кажат, че е Анжелика Цокова, четвърти ще заявят, че е да речем Ангел Славчев, а пети ще заявят, че е някой друг и т.н.
В интерес на истината през последните години имаше много опити да се направи протест срещу монополите, но по една или друга причина тези протести се проваляха.
Вярно, че повечето, които протестираха го правеха сами без да получат подкрепата на никого.
Питам се аз къде бяха лицата на протеста, които бТВ ни показа вчера, когато се намираше някой, който да изрази недоволство и да протестира срещу монополите?
Аз за себе си ще отговоря, че съм бил безотговорен, все още неосъзнаващ, че монополите са средство за закрепоставане на населението. Не крия, че е имало време, в което съм бил дотолкова наивен, че да си мисля, че държавата се опитва да направи нещо за хората. Само, че един ден се събудих и установих, че живея в кошмар, който е по-жесток и от най-зловещия хорър.
Осъзнах го случайно и съжалявам, че съм проспал толкова време.

Но да се върнем към лицата на протеста, които ни представят медиите.
А медиите ни представят какво?
Естествено, че това, което им е наредено от онези, които са техни собственици или принципали. Те няма да покажат нищо повече и по-различно, защото защитават интересите на онези, които им дават парите.
Аз лично предлагам за лица на протеста съвсем други хора, а не онзи, които ни показваха медиите.
Предлагам хора, които съм заснел случайно или целенасочено.
Но всеки протест си има своите лица, а тези лица са различни. Всеки от протестите през изминалите две години е в защита на различни каузи, които практически са близко една до друга въпреки привидните им различия.

Ето някои от хората, кои също можеха да станат лица на протестите

СРЕЩУ ШИСТОВИЯ ГАЗ И ВЪОБШЕ ФРАКИНГА,

 
ЗА ГОРИТЕ:

 

СРЕЩУ „ACTA”

 

СРЕЩУ ЦЕНИТЕ НА ТОКА И ВЪОБЩЕ СРЕЩУ МОНОПОЛИТЕ:

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s