Протестите, самозванците, подменените искания и още нещо

IMGP1871Протести, протести…
Правителството падна и се нароиха сума си лидери, до един самозванци.
Истината е, че лидери на протестите нямаше!
Всеки участник беше и инициатор, който заяви, че е лидер, значи е лъжец.
Не разни лидери изкараха хората по мегдани и сокаци, ги изкараха изстъпленията на монополите и мизерията, до която ги докараха всички онези, които. 23 години се изреждаха да ни управляват и лъжат, че живеем в демокрация.

Мика Сийминеен
Безработица, ниски заплати, мизерни пенсии, раздути цени на всичко, недостъпност за младите до образование, обща недостъпност до свястно здравеопазване…
На фона на цялата тази мизерия, шепа богаташи парадират с имоти и лъдкави возила и въобще показност, за да демонстрират колко са имотни.
Докато хората гладуват, защото страната ни е разсипана от продажните управници и защото никое от мекеретата във властта не си мръдна пръста, за да подобри жизнения стандарт на хората въптеки, че всички политици и правителстеа са влизали във властта като все това обещаваха, за да бъдат избрани.
В крайна сметка, един народ може да бъде лъган дълго време, но рано или късно, когато ножа опре у кокала, тогава този народ се събужда, ако не от друго, то поне от болката.
Колкото и овча покорност да има народа, то не бива да забравяме, че стадото става опасно, когато се панира.
Виждали ли сте стадо пощурели овце?
Ако не сте, да сте, но ако бяхте виждали щяхте да знаете, че премазват и вълците, и овчарите, въобще всеки, който им се изпречи на пътя, ама хич не се и замислят докато го правят.
Точно това трябва да се случи на нашите политици и милите ни управници.
Те трябват да бъдат прегазени, размазани и кожите им да бъдат провесени да съхнат за назидание на онези, които решат да поемат по техния път.

Разните самозванци, които решиха, че щом са говорили пред тълпите това ги прави народни лидери, ама хич да не си и правят илюзиите, че обикновените хора, които ходеха да мръзнат по площадите ще ги припознаят за месии, спасители, водачи или някакви други богоизбрани само защото са били най-гласовити.
Лидери, лидерчета, мекерета и нагаждачи, които явно са готови да предадат народа за някой и друг сребърник!
Това събиране в Сливен е чисто и просто замазване на очите на балъците и нищо повече.
Същото важи и за „конференцията“ и „Кръглата маса“ в София.
Като се вземе в предвид, че разни люде си трайкаха за въпросното мероприятие и бяха недоволни, че хора като мен се осмелиха да попитат кой е изпратил делегатите, кой им е делегирал права и мандати за тази така наречена от тоя самозванец Андрей Слабаков „Кръгла маса“?
Ако някой си мисли, че ще си мълчим докато ни хакват бибишката, той греши сриозно!
Никой няма да е съгласен да му наложат вече измислен и спуснат от неизвестно място пакет промени, които да се гласуват като проформа.
Самият факт, че ще бъдат допуснати политици и мастити бизнесмени, допуска възможността, на срещата да бъдат продадени протестите по същия начин, по който бяха предадени.

Протеститите, които прераснаха в бунтове започнаха заради ЕРП-тата, топлофикационните дружества и въобще заради мизерията, която цари в страната.
Изведнъж обаче, веднага щом се сурна правителството, исканията на протестиращите бяха подменени.
Да, че трябва да има промяна на системата, това е вярно, но не и играейки по свирката на Яне Янев да речем.
А и доколкото си спомням, протеста беше срещу монополите, а не за конституцонни промени.
Каквото и да си говорим, най-напред трябва да търсим как да се озаптят монополите и тогава търсим промяна на системата, но да я променим без да допускаме политиците да участват в промените и да са поставени пред свършен факт. Все пак в тази държава по конституция суверен е народа, а не политиците.
Ако се ловим като шарани на приказките на самообявилите се лидери, след смяната на системата, новата ще се окаже толкова порочна, колкото и сегашната система.

Относно промените, депутатите в НС не бива да се намалявя броят им, а да се увеличи, като кандидатите трябва да са живущи в съответните избирателни райони и след като бъдат избрани минимум два дена в седмицата да приемат живущите в избирателните райони.
Намаляването на броя на депутатите ще съсредоточи повече власт в по-малка група хора, което не е желателно, ако искаме да градим пряка демокрация.
Тия приказки за по-малко депутати са измислени от хора, които много добре съзнават това.
НС не трябва да работи непрекъснато, както е сега, а на сесии, както е било от Освобождението до 1990г. Никому не е нужно да се поддържа такава администрация, която в 90% от годината реално погледнато не върши нищо.
Да има пряк граждански контрол над НС, който позволява уличените в лобизъм и корупция да бъдат отстранявани и съдени по бързата процедура за държавна измяна.
Депутатите и министрите трябва да носят наказателна отговорност за действията си и бездействията си по време на даденият им мандат.
Новата конституция трябва да се приеме с референдум, а не от група келеши, които се наричат народни представители.

Но да се върна на причината за протестите, която бяха раздурите сметки за тока.
Искането за национализация на ЕРП-тата е основателно, защото реално погледнато те се явяват ненужен посредмик, койтораздува цените чрез измислени такси, които оскъпяват тока за крайният потребител, който за разлика от едривт бизнес е вринуден да си купува електроенергията от ЧЕЗ, EVN или „Енергопро“.
Национализацията би довела до спад на цената на тока с минимум 30%, независимо какво се опитват да ни убедят продажниците от ДКЕВР.

Освен сделките за ЕРП-тата, трябва да се анулират всички приватизационни сделки и както държавните служители, които са осъществили приватизацията, така и приватизаторите да бъдат подведени под наказателна отговорност за нанесените от тях щети на българските граждани, които щети са причинеми от затваряне на предприятия, ликводация на производство, износа на производство, износ на капитали и други.
БДЖ, комунални услуги, рудо и въгледобив, енетгопроизводство и други, трябва да са държавни, с граждански контрол, който трябва да се осъществява от комисии, които се избирст на лотариен принцип.
Злоупотребите да се наказват строго и всякакъв опит за корупция във властта и държавните предприятия и служби да се преследват с цялата строгост на закона.
В крайна сметка протестите не бива да губят първоначалната си насока, а да се запази линията на протеста.

Относно разделението, което било настъпило между протестиращите.
Дали има разделение, това не знам. Аз не съм нито някакъв лидер, водач, гласовит оратор или нещо подобно. Аз съм просто един от многото, които излизат по площадите, защото им е писнало да бъдат третирани от управляващи и монополи га че съм дойна крава.
Та, ако има разделение, много ми е чудно кои са онези, които изклуствено разделят хората?
Единия самообявил се лидер е Андрей Слабаков, за който в мрежата от доста време се носи, че е подлога на ГЕРБ, а и когато видях неговия „протест на пушачите“, направо ми стана противно, защото се оказа, че са подкарали стадо сервитьори и бармани да защитават интересите на господарите си.
Следващия, който е от разделителите, това е Янаки Ганчев, който се прочу покрай протестите срещу телекомите, но се ширят слухове, че от там е изкарал немалко печалба.
А и да си кажа честно нямам му кой знае какво доверие на този човек.
В крайна сметка, аз нямам доверие на никой, който се опитва да се изкара вожд, щото вождове и кандидат-вождове на тон, проблема е в липсата на индиянци.

Неслучайно Алеко Младенов пише следното:

„Веднага трябва да се организират протестни комитети, избрани директно на място от протестиращите с общо гласуване, които да се регистрират законово и да имат свой печат, с който от този момент нататък да се лекитимират навсякъде като единствените представители на националния протест…!!!
И тези комитети от градовете веднага да се свържат помежду си, и веднага да учеучередят Нацционален протестен комитет“ – и този комитет НПК да стане ядрото, около което всички хора от всички градове, които бяха на улицата и протестите да се обединят!!!
Така можем да запазим позициите на народа – иначе кукловодите са парламентарно представени и без наш, обединен, реално-народен, национален субект, какъвто ще се яви НПК, законово ще ни изтикат на изборите…!!“

Той просто не знае колко е прав, че народа пак ще остане нечут, но не отчита, че и десет НПК да направи, ситуацията пак ще си остане същата. Просто тези комитети закъсняха, трябваще да се създадат още в началото на протестите от самите протестиращи по места, а не чак сега, когато се навъдиха толкова много вождове, че бедното индианец като мен не зне кой точно да следва, та за това не иска да следва никой от многобройните новопоявили се пастири.

„Изборите не променят нещата, ако ги променяха, щяха да ги забранят“
Този графит украсяваше една от стените на кино „Одеон“ над 10 години и за съжаление практиката показва, че е точно така. Който и да изберат хората се оказва, че е мекере, нагаждач или просто подкупен.
В интерес на истината, един от удачните варианти би бил народа сам да си напише конституцията, която да се гласува на референдум, а Народното събрание да се състави от депутати, които се избират по местоживеене, които не са на заплата, които заседават в годишни или тримесечни сесии. Да може да се отзовават депутатите от техните избиратели, когато не си вършат работата, да са длъжни да приемат граждани в събота и неделя, да носят наказателна отговорност за своите действия или бездействия в НС.
Мислите ли, че някой политик би се навил на подобни искания?
Естествено, че не би се навил, щото това би означавало, че сам ще си скрие кацата с меда.
Така, че каквито и кръгли маси да се правят, каквито и конференции да се мислят, просто забравете в тях да участват политици, независимо от коя партия ще са те.
Дали ще си говорим за някой като Андрей Слабаков, Николай Белалвов, Янаки Ганчев или филанкишията. Прости ясно е, че всякакво доверие към политиците и техните слуги трябва да бъде забравено.
Ако днес се доверим на поредния обещател, то утре пак ще си бием главите у стените как допуснахме да ни изпързалят, както направи Костов навремето.
Хора! Не се лъжете и не вярвайте на политиците!
Не вярвайте и на самообявилите се лидери!
Не вярвайте на онези, които набързо забравиха за какво беше протеста!
Все пак помнете, че ако се офлянкваме, много бързо ще ни хакнат бибишката, защото там някъде се играят такива задкулисни игри, каквито и хал хабер си нямате, че могат да се играят, а само можете да предполагате колко усилия се хвърлят от политиците, партиите и техните специалисти по манипулация, за да превърнат протестите във фарс!
Нима сте слепи да следвате сляпо и безприкословно всеки, който е гепил мегафона?
Аз вярвам, че най-накрая на хората им е дошъл акъла в главите и са осъзнали, че вечно ще ги ментят, ако се оставят на политиците, партиите и слугинажа им.
Аз вярвам, че хората са дозрели да се управляват сами, а не да чакат поредният вожд да им каже какво да правят, как да го правят и как да ядат или как да серат.
Хора!!!

Аз вярвам, че можем да живеем без господари и политици, а вие?

Advertisements

4 thoughts on “Протестите, самозванците, подменените искания и още нещо

  1. Аз вярвам, че хората са дозрели да се управляват сами, а не да чакат поредният вожд да им каже какво да правят, как да го правят и как да ядат или как да серат.

  2. за Жан не съм съгласен:) той си живее в същият панелен апартамент като преди да стане премиер.

    • Не съм правил аз колажа.
      Това, че не си съгласен за Жан си прав, там трябваше да седи лика на Филип Димитров според мен, защото той започна всичките тези дивотии.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s