Папата осъди религиозното лицемерие в последната си литургия

papa benedetto16-messa ultima

Папа Бенедикт XVI, който обяви, че в края на месеца се оттегля от Светия престол, осъди в днешната си последна голяма литургия в базиликата „Св. Петър“ религиозното лицемерие и търсенето на аплодисменти и одобрение, предаде Франс прес.
В проповедта по повод отбелязващата началото на католическите великденски пости Пепеляна сряда, облеченият във виолетов филон папа изглеждаше отслабнал и уморен при появата си на подвижна естрада.
„Качеството и истината на отношението с Бога е това, което удостоверява автентичността на всяка религиозна проява“, заяви папата и осъди „религиозното лицемерие, поведението на тези, които наблягат на външното впечатление, стремежа към аплодисменти и одобрение“.
Бенедикт Шестнайсети също разкритикува „нанесените удари върху единството на Църквата и разделенията сред духовническото съсловие“.
Той осъди хората, които твърдят, че са готови „да разкъсат дрехите си заради извършени от други скандали и несправедливости, но не са готови да променят своето сърце, съвестта и намеренията си“.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s