НЕ Е ПРОВАЛ, УСПЕХ Е!

Коментар на Мика Сийминеен  към статията   на  „Светът днес“
 ПРОВАЛЪТ АМЕРИКАНЦИТЕ В СИРИЯ
Насилието и извънредно законодателство в Египет. Френски войски, сражаващи се с ислямистки бойци в Мали. Смели радикали, нападнали завод за газ в Алжир и оставили след себе си десетки жертви. Всяко от тези събития предизвиква на Запад пристъпи на отчаяние по повод непредвидените последствия на “Арабската пролет”.

Това, което става в Сирия не е никакъв провал на плановете на американците, тъкмо обратното, те постигат това, което искат и то именно по начина, по който го искат.
Това, което се случва в Сирия е резултат на добре обмислен план, който в крайна сметка има за цел да курдиса в управлението на страната именно ислямисти и то именно от най-радикалните.
Кой има най-голяма сметка от това в страни като Тунис, Египет Сирия и Либия да има ислямистки режими, които при това да са сред хардлайнерите на ислямизма?
От една страна това е САЩ, а от друга – съседна Турция, която има териториални претенции в Близкия Изток спрямо Ирак, Сирия, Израел, Ливан, Йемен; В Северна Африка към Египет, Тунис, че даже и Либия. В Европа към целия Балкански полуостров, без никакви изключения.
Т. нар. Арабска пролет има за цел да дестабилизира района на Близкия Изток и Северна Африка, като така гарантира на Турция и САЩ дълъг период от време, в който няма да може да им се окаже съпротива от страните в региона при опит за експанзия.
То де факто, Турция вече си е подсигурила териториалната придобивка, наречена Северен Ирак, която практически е под силно турско влияние, та една дестабилизация на района би им дало възможност да прилапат част от територията на Сирия, а защо не и цялата страна?
САЩ и Турция не бързат, защото те търпеливо и умело изчакват „бунтовниците“ да свършат мръсната работа по кланетата, превратите и принудителното връщане на страните към по-долно стъпало на социално развитие.
Унищожаването на светските режими в региона е онова, което после ще подпомогне САЩ и Турция да асимилират народите от тези страни. В интерес на истината САЩ се интересуват само и единствено от това как да се докопат до петролните и газовите находища в дестабилизираните региони, а Турция търси териториално и икономическо разширение за сметка на съседите си. Тя води неоосманска политика, като има за цел да въстанови територията на някогашната Османска Империя, в апогея й.
След като бъдат дестабилизирани Северна Африка и Близкия Изток /арабските страни/, ще дойде ред на Израел, който също е в региона и Турция не би имала нищо против да го подчини в икономическо или военно отношение.
Неслучайно Сирия е фитила, който трябва да подпали региона. Не е изключено след Сирия подобни събития да се случат в Йордания и Ливан като така Турция ще е стегнала примката около Държавата Израел, която ще се окаже в небрано лозе.
Неслучайно Турция е страната, в която беше организирана т.нар. „Флотилия на свободата“, която имаше за цел да послужи само и единствено като провокация, а не да достави каквото и да било за населението в Газа.
В крайна сметка Израел се хванаха на въдицата и плановете на турските управляващи започнаха да дават плод.
Лека – полека Турция засилва своята военна, политическа и икономическа мощ, точно чрез дестабилизацията на Северна Африка и Близкия Изток и то точно по начина, по който предизвика две войни на Балканите и спомогна за разцепването на Югославия.
В заключение ще кажа, че Турция не гледа само към Близкия Изток, а и към нашата малка страна, към нашите съседи и към всички, които са били някога в пределите на Османската империя.
Всичко, което става днес в Близкия Изток и Северна Африка е свързано и с нас, защото, когато там ислямистите окончателно се наложат, тогава ще има опити и ние тук на Балканите да бъдем направени поредния вилает на Турция, която вече има немалко троянски коне в страните на Балканския п-в.
Тези троянски коне са разнообразни, те са под формата на марионетни държави като Косово и Босна. Под формата на партии, каквато се явява ДПС у нас /противоконституционна е/, под формата на толерастки фондации и т.н.
Атентата на бургаското летище Сарафово беше тест за това доколко е лесно да се организират подобни атентати и в бъдеще. Също така, той послужи и като фитил за насочване на вниманието към Иран, страна, която хем е ислямска, хем е от онези, които са твърда контра на американската геополитика.
Другото, което целеше този атентат , това бе да се влошат отношенията между България и Израел, което би било в изгода само и единствено на Турция.
Естествено, че ще се раздуе, че го е организирала „Хизбула“, а не да речем в подобен атентат, а не да речем „Хамас“, за която се знае, че е клон на „Мюсюлманското братство “ и е доста добре подплатена финансово от своята посестрима турската „Партията на справедливостта и развитието“, която е управляващата политическа партия в Турция от април 2007г. до наши дни и също е клон на „Мюсюлманското братство“
„Партия на справедливостта и развитието“ днес има и в следните страни: Либия – от 03.03.2012г., Египет- от 30.04.2011
Мароко -от 1967 г., за Алжир, Тунис и Судан – няма данни дали още съществуват, но там възникват по времето, когато и в Египет.

Клонове на Мюсюлманско братство:
Египет, Сирия, Палестина, Либия, Йордания, Судан, Ирак, Турция, Сомалия, Великобритания, Дания, Швейцария, Франция,
С голяма вероятност има и в следните страни: Германия, САЩ, Белгия, Холандия, Босна, Косово
Също така, нелегално може да има в България, Сърбия и Македония.

Та сами си правете изводите доколко САЩ са се провалили в Сирия?
Проблема не е в това дали САЩ ще се провали в Сирия, а дали Турция ще успее да се наложи в геополитическо отношение в региона и да започне да командва парада като лека полека в икономическо отношение асимилира страните, към които предявява претенции.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s