Искра Фидосовва храни кучето си като принц, а народа гладува! Барем да беше си траяла пред медиите!

Председателката на правната комисия на НС Искра Фидосова глези своето кученце Армандо с телешки шол и кюфтенца, облича го с джинси и тениски.
Яде телешки шол и малки кюфтенца, има собствен гардероб – джинси и тениски. Това заяви пред „Труд“ Фидосова за своето „истинско малко, изящно бижу“.
„Яде много малко – купуваме му телешки шол, който първо се сварява, след което се смила и се смесва със зеленчуци – чушка, морков и тиква, и спагети.
Два пъти в седмицата му дават и парченце сварена сьомга, един-два пъти за закуска хапва и третинка от едно пържено яйце“, заяви Фидосова.

Понеже тази новина породи редица коментари от страна на гербавите, които веднага се юрнаха да потулват гафа на своята тежкотоварна кадровичка това ме накара да напиша този коментар.
Проблема не е в това какво яде кученцето на Фидосова или да е само в пресата, а че тя като председател на Правната комисия в НС си е позволила да даде подобно интервю.
Точно във времена, когато хората нямат какво да сложат на масата, тя се осмелява да прави подобни изказвания пред редица медии, без да си дава сметка като как ще реагират повечето хора.
Пенсионерите хранели кучета и котки?
Тия лафове, които разни люде тука ги ръсят, че едва ли не всеки пенсионер храни уличните животни ми звучи като бръщолевене на човек, който освен, че е доста подходящ кандидат за клиниката на „Четвърти километър“ е и с нисък умствен капацитет, да го кажа прямо, че е слабоумен.
Елка Петрова, която казва следното:

„Като знам как всички обиат да глезят домашните си любимци и направо ме дразнят с глупостите си. А какво да кажем за „гладните“ пенсионери дето хранят 20 котки??? Щото едно кученце колкото и да го глезиш яде като едно, а 20 котки си ядат много бе. Една тенджера с манджа трябва всеки ден да им се готви“

не уточнява, че повечето от развъждащите улични животни са хора, които не живеят само от пенсията си, а от ренти, с други думи казано реститути разни.
Първите, които започнаха да подхранват уличните помиари бяха именно такива, а не хора, които са се пенсионирали след дълги години на бачкане и едва връзват двата края с мизерните си пенсии.
Понеже lona Karavelikova казва следното в отговор на предходния пост:

„Пред блока и около пазара ни много бабки хранят кучета и котки“

, то тя не уточнява пред кой блок, при кой пазар, но пак мога да подразбера, че не е обективна, защото не си е направила труда да провери какви точно са хората, които визира.
Dimitar Stoyanov по темата казва следното:

„Имам два въпроса:
– На какво примитивно ниво трябва да е изпаднала българската журналистика, че при събитията с огромно глобално значение като „фискалната пропаст“ в САЩ, да обсъжда Фидосова с какво си храни кучетата?
– А защо мен въобще трябва да ме интересува, дали Шаро на Фидосова яде телешки шол или пилешки гърди, или дали ходи с поличка или джинси? Жалка работа…“

На първия въпрос ще му отговоря, така: Хората ги боли тоягата дали САЩ вървят към фискална пропаст.
А САЩ вървят към фискална пропаст, защото харчат повече, отколкото имат, а долара няма абсолютно никакво покритие. Реалната стойност на тази валута е по-малка от тази на хартията, на която е напечатана.
На втория му въпрос отговора е следни: Теб може да не те интересува, но след като Фидосова така яко се е изцепила из медийното пространство, неизбежно е да има много възмутени, защото хиляди хора, които се претрепват от работа нямат какво да сложат на масата, понеже заплатите са безумно ниски спрямо цените.
Жалка работа е, да. тук Dimitar Stoyanov е прав, но не отчита, че е още по-жалка работа това, което описва коментара на Martin Nikolov „Два пъти в седмицата го храни с сьомга! Колко пенсионери могат да си позволят ежедневен телешки шол + два пъти седмично сьомга? Ами деца сираци, ами социално слаби?“ и е прав човека, защото това куче живее много по-добре от повечето български граждани, които такива екстри я видят веднъж на две-три години, я не.
Изказването на Ангелина Филипова:

„Ами дарете си заплатите на бедните, бе комунисти такива! Нали много ви пука за тях?“

Ще оставя без коментар, защото от изказването става ясно, че не е разбрала статията, не е разбрала и позицията ми, когато съм я публикувал, а не е разбрала, че самата статия е неуместна, както не са го разбрали и Елка Петрова, lona Karavelikova и други плямпалници.
Така, че вместо такива като Елка Петрова и lona Karavelikova да се занимават с пенсионерите, а Dimitar Stoyanov да ни занимава с „фискалната пропаст“ на САЩ, да вземат да се замислят как така един политик, който и без това знае, че не е обичан от повечето български граждани заради действията си и е осмиван от много хора, поради пословичната си наглост и лакомия да заяви, че храни кучето си с телешки шол и сьомга.
Ще завърша коментара с изказването на Georgi Devedjiev:

Ето това е новина!!! Но, като се замисля, така трябва да бъде, все пак жената е депутатка, що да не си храни кучета както ѝ е угодно?!  Е, ся т’ва, че 2 милиона пенсионери ще посрещат НГ на хляб и боза, е*и му мамата…

И той е напълно прав!

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s