Купуват по 30 плазми в час. Кои бе?!!

http://news.data.bg ни пуска новина със следното заглавие „Купуват по 30 плазми в час“, добре де, знаем, че наближават избори и покрай тях се разправят умни приказчици за глупави дечица или по-точно глупави приказчици за още по-глупави дечица, но дечицата на са чак толкова глупави, да се хванат на лафове от типа на „Продавачите на техника се похвалиха, че най-търсени са били новите LED телевизори със средна цена от 1800 лева. Хората вече не купуват просто плазма, а търсят нещо по-добро, тъй като правят голяма инвестиция. Същото се отнася и за лаптопите, чиято средна цена е 1000 лева. Не по-малко търсени са и таблетите, които държат средна цена от 800 лева.“
Да, звучи невероятно, направо да се ненарадва човек на тази блага вест, но проблема е, че за 24 часа трябва да се закупят смешните 24 х 30 броя устройства, което прави 720 броя дневно или оборот от 1 296 000 лева…
Само, че магазините не работят по 24 часа на ден, а по-малко, което означава, че статистиката не е вярна.
Такива статии като тази може да се приравнят към статистическия хумор в предизборната кампания на коя да е партия, която желае да се изкара, че под нейното крилце народа благоденства.
Да, ама не! Бочаров го е казал ясно този израз и аз ще се възползвам от него, па ще го повторя: Да, ама не!
И как да го не повторя, когато на фона на главозамайващата новина за благоденствието на народа, хиляди хора ще посрещнат Новата Година също толкова гладни, колкото бяха на Бъдни вечер и през останалите дни от годината…
Беднотия, недоимък и разрастваща се безработица, това беше година 2012 под патронажа на министър-председателя Борисов, който като почти всички негови предшественици направи всичко възможно даже и на босия цървулите да бъдат събути!
Текста „Нова плазма или лаптоп – това са двата подаръка, които семействата у нас са купували най-много за Коледа“ звучи като подигравка на фона, че повечето семейства тази година няма да могат да отделят и един лев за подаръци на своите близки, защото това мизерно левче им е необходимо, за да оцелеят.
Та въпросите по статията са: КОЙ Е ТОЯ ДЕТО КУПУВА ТОЛКОВА ПЛАЗМИ? и У КОГО СА КИНТИТЕ?
Докато има хора, които си пръскат парите по стоп-технологии като плазми и преносими компютри, останалите само ще се зяпат с отвеорена уста по витрините на молове, магазини и разни шопове…
Това е то капитализма, който се опитат да ни представят, че е с човешко лице…
Но всеизвестно е на всеки, който поне малко е огледал света около себе си, че лицето на капитализма е един скапан миризлив задник!
Да ме извинявате за цинизма, но в цинизма на такава новина като „Купуват по 30 плазми в час“ освен и аз да почна да ги ръся по-откровенни, друго ми не остава.

Ако някой като г-на Генова реши да ме дамгоса като комунист, защото не съм толкова сляп, та да не видя докъде е докаран народа, тогава ще го помоля да попрочете малко от моите писания, в които няма нищо комунистическо, защото аз не обичам никакви партийни простотии.
Но ще заявя, че ако комунистите наистина мислят като мен по темата, която тази мижава халтура раздува така нагло и тъпо, то тогава това ми повдига мнението за тези хора.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s