Лицемер ли е Иво Инджев?

Ако не ме лъже паметта г-н Инджев е завършил журналистика по времето на социализма, което означава, че яко се е лензил на тогавашната управляваща партия.
Ако предците ни са били толкова тъпи в мисленето си като автора на горенаписаната статия, навярно г-на Инджова им то момента щеше да пасе крави в някое затънтено селце и да се храни с попара от цвик и клисав хлеб.
Лека справка в Уикипедия ни дава ясна представа, че г-на Инджова яко е близал патъци, а може би и задници по времето на содиализма, ето какво пише там:

„Средното си образование завършва в XI-та гимназия в София. Висшето си образование е изпратен да следва в Москва, в Института за страните от Азия и Африка, там учи история и арабски език, владее общо 4 езика.
Иво Инджев е известен с работата си като журналист в списание „Български журналист“. След падането на комунизма започва работа в радио Свободна Европа. По-късно води авторското предаване по bTV „В десетката“, което е свалено от ефир. След работата си като кореспондент на БТА в Бейрут, Иво Инджев става главен директор на БТА (1990 – 1993), главен редактор на вестник „Демокрация“ и вестник „Експрес“, и вицепрезидент на Асоциацията на европейските журналисти.“

Та какво излиза, че вечно плюещият комунистите Инджев си е бил много на ти с тях, кой знае по кой начин се е уредил да следва в Москва и после да получи работа зад граница, нещо, което не беше никак лесно за журналист в България по онова време.

След промените този журналист много бързо се е пребоядисал и се е самообявил за стожер на демокрацията, какъвто никога не е бил, което може да видим, че немедленно се е настанил на топлия пост главен редактор на БТА, което означава, че е бил „много наш човек“ и на самозванците, които докараха страната ни до разруха.
Това, че е бил главен редактор на в-к „Демокрация“ не го издига в очите ми, защото тази медия беше официоза на Рушителите на съвременна България, които започнаха ликвидацията на икономиката ни и излъгаха народа, че ще фъфне и ще върже, а по улиците мед и масло ще потекат.

След като Комисията по досиетата изважда данни, че Инджев е бил доносник на ДС, той има наглостта да се направи на невинна жертва.
Ако е бил служител на ДС, който не е бил доносник, той нямаше да се срамува от факта, че има досие.
И той като всички видни фигури на демокрацията се оказа поредния лицемер, който бълва огън и жупел срещу онези, които са му дали старта в живота.

Та статите му не са никакви анализи, каквито претендира, че са, а долна клакьорска халтура и ако аз бях автор на тези нелепи произведения щях да се срамувам, че съм стигнал до това падение да напиша подобни скодоумия.
Инджев бих му присъдил журналистическия вариант на наградата Златен скункс за цялостно творчество, за да възнаградя усилията, които е положил.

Advertisements

One thought on “Лицемер ли е Иво Инджев?

  1. ‘Дето е текло, пак ще тече’
    Няма по-добър аргумент за доносническото подсъзнание на ‘Ивайло’ от собствените му самопризнания. Това самовлюбено и суетно човече, което не търпи критика дори и за момент (в безсилието си нарочи живеещия в САЩ Вени Марковски като защитник на Кремъл) не се посвени да доносничи спрямо своя колежка от БТВ аргументирайки се, че бил провокиран. Тъй като бил провокиран, това му дава правото да развява чуждите реакции нарушавайки всякаква професионална и човешка етика. Поздравления за достойното отношение в случая на колегите му Дарина Сарелска и Люба Ризова, които не останаха безгласни и също се дистанцираха от неговата откровено доносническа позиция.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s