Просто шеметен фарс!

Днес на ул. „Христо Белчев“ №12 започна разяснителната кампания, за предстоящия референдум, относно въпроса дали да се развива ядрена енергетика в България чрез построяване на нови ядрени мощности, която ще завърши в 24 часа на 25.01.2013 година. 

Такива мероприятия са повече от нужни за да могат българските граждани, информирано и адекватно да решат, ще участват ли в първият в съвременната ни история национален референдум и каква позиция да изразят.
Сама по себе си тази сбирка е добре замислена,но лошо реализирана, достойна за наградата „Златен скункс“.
Днес, пред медиите имахме презентация, не толкова по въпроса за Референдума, колкото да се демонстрира елегантността и присъствието на особи от вишият ешелаон БСП.
Организаторите на събитието не съумяха да представят никаква същесвена информация на обществото. Филмчето,което беше прожектирано с цел иформация за мотивирано участие и информирана подкрепа за строежа на АЕЦ “ Белене“ бе по-скоро преспивателно средство за аудиторията, отколкото някакво разяснително средство насочено към редовият гражданин.
Филмът бе по-скоро подходящ за рубриката „Лека нощ деца“, отколкото за пробуждане на гражданска активност в полза на новостроящи се ядрени мощности.
Липсваше основното, БЪЛГАРСКИЯТ ГРАЖДАНИН, но за сметка на това присъстваха цяла плеяда политици, които се
убеждаваха един друг, че само и единствено те са стожер на интересите на бългаският народ.

Въпросът, който след вялото дуднене на разни политически субекти от БСП, ПП „Екогластност“ и КПБ не беше зададен бе „Ако референдума отговори с ДА, но няма кворум, какво правим?“
Г-ин Куюмджиев,и ПР-ката на събитието се аргументираха, че времето нестига и не допуснаха задаването на този въпрос.
Така някой икономически независими медии, нямаха възможност да получат отговора, че даже и 100% от дадените гласове да са в полза на изграждането на нови ядрени мощнисти, Народното събрание, в което доминират ГЕРБ и ангажираните с антиядрените икономически лобите от ДСБ и СДС, ще имат пълното право и основание да вземат кавото им е угодно решение и така да пренебрегнат народната воля и окончателно да предадат суверенитета на българската държава в ръцете на енергийните олигарси.

CRW_9875

Лично в качеството си на гражданин, подкрепям изграждането на нови ядрени мощности,
което включва и АЕЦ „Белене“ в който са вложенил, милиарди левове народна пара събирана от три поколения и плащана, като кредити от нас днес.
Инициативата за Референдум подета от ГС„Референдума-истина и реална алтернатива“ и ГС РИЛА, която се противопостави на загробването на средствата вложени до днес.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s