“Снимай полицай” роди първия скандал – коментар

Вече е налице първия скандал, предизвикан от Фейсбук групата “Снимай полицай”. Един от потребителите в нея с никнейм Салат Ракийкин е подал жалба в полицията, заради заплахи и закани, отправени към него във Фейсбук от действащ полицай.
Виж целя материал

Самият факт, че полицая Ангел Йорданов е използвал масивите на МВР, за да разбере адреса на Антон Левски и да го предизвика там на двубой, а също така и да да огласява компрометираща информация пак с цел лична облага и злепоставяне на опонента, говори, че този полицай спешно трябва да бъде отстранен от служба и подведен под отговорност за злоупотреба със служебно положение.

Снимките, които са публикувани в групата, няма да коментирам, защото полицаи има всякакви.
Като се започне от наистина съвестни хора и се стигне до такива, които са мързеливи, подкупни или и двете.
Докато в МВР има такива, които злоупотребяват със служебното си положение, вземат подкупи и т.н. благинки, то ще има и недоверие към полицията.
Защо няма недоверие към пожарната?
Няма, защото пожарникарите не се офлянкват, а си вършат работата съвестно.
Съд, прокуратура и полиция, те са с най-малко доверие сред гражданите, след това са лекарите, общинските чиновници, държавните служители, а за политиците да не говорим, те са направо на дъното на класацията по рейтинг.
Трябва да се запитаме защо аджеба тези гореизброените са с толкова нисък рейтинг?
Ами много просто, съда прави каквото е изгодно на горгорбашиите, чокоите, чорбаджиите, мутрафоните и разни други, които са готови да поднесат дебелата пачка на съответния магистрат.
Положението с прокуратурата не е по-различно…
Полицая с палката-хранилка е станал емблематичен, няма какво дас е говори повече по темата…
Лекарите и те я удариха през просото, поне някои от тях… Плащай, дай дарение, ела ми на частния прием – това са все познати реплики за нашего брата българина, който е отишъл да се лекува.
Общинарите и те са си една стока, да им се нарадва човек! Просто нямам думи как те и държавните чиновници практически спъват достъпа на граждани до каквито и да е услуги, които трябва да се оказват по закон…
Политиците за времето на Прехода се дискредитираха…
А прехода край няма ей!
Съсипия, беднотия, мизерия и глад – това ни донесоха за 23 години „демокрация“…

Но, за да съм справедлив ще кажа, че не всички съдии, полицаи, лекари, прокурори и чиновници са разни използвачи, нагаждачили или както го е казал Алеко Константинов: „Маскари“
Има и съвестни между тях, те вероятно са повече от маскарите, но техния глас се заглушава, наказват ги и ги изхвърлят, ако не са съгласни с това да има корупция в системата.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s