Де да беше само Дянков проблема, с шекер да го храниш….

„Спахте ли добре господин Дянков????? Защото АЗ не спах добре. Не спах добре поради една причина. Вярно тя е нищожна за ВАС и надали ви интересува, но МЕН ме ужили, ужили ме все едно пчела или оса, фрасна ме по главата все едно, че Кубрат Пулев ми е забил един в лицето. Причината е толкова неинтересна за вас, че надали ВИЕ ще се трогнете от една бедност, от едно безпаричие, от една мизерия.“ …


Дянков е човек, който изпълнява поръчка за доликвидация на това, което е останало от България.
Такива са и останалите членове на правителството.
Теа са кукли на конци.
И да хулим Дянков и да не го хулим, това няма да промени нещата.
Време е да започнем да си задаваме правилните въпроси, които до момента не си ги задават по-голямата част от хората днес.
Кой стои зад това системно разрушаване на България?
Кой диктува политиката на геноцид спрямо българския народ през последните 22 години?
Защо всяко т.нар. „дясно правителство“ влошава нещата все повече и повече?
/То и левите не са безгрешно, но те са доста по-умерени и много добре знаят, че народ, който е в перманентна катастрофа няма да ги търпи дълго във властта./
Защо за толкова години сините, които направиха пуча на Виденов, а и след това ни трапосаха оня мръсен Кобург останаха ненаказани за това, което извършиха?
А и преди това бяха подписвали неизгодни за страната нии споразумения с МВФ, Световната банка и т.н., които през зимата на 1996г. доведоха страната ни почти до банкрут, което даде възможност на Костов ударно да започне разпродажбата на всичко, което можеше да донесе доход на държавата?

Проблема „Дянков“ е сериозен, но този проблем не е от днес или от вчера. Това е проблем, който ни съпътства през целия посттоталитарен прериод.
Тези, които ни трапосаха Дянков са се подготвяли дълго време за днешния момент, в който трябва да се нанесе coup de grace върху българския народ.
Политиката, която се води днес е в резултат на дълга подготовка, а последствията от нея ще са сериозни в близките минимум 30 години, че може и доста повече да са.
Вярно, че асфалт не се яде. Тук съм съгласен, но пък задавам си въпроса защо ли се строят тези магистрали, които са ненужни?
Отговоря е ясен, видим, последствията от подобна „магистрална политика“ се виждат в съседна Гърция, в Испания /там са туристичско-ваканционни имоти/ и други страни.
Една оставка на Борисов и ли Дянков няма да променят нещата.
Те ще си останат същите, колкото и да ни се иска да има промяна към по-добро.
Промяна към по-добро може да има, но само при едно положение, че хората си променят мисленето, че престанат да се кланят на фалшиви идоли и загърбят всякакви различия и се обединят, за да променят системата.
Днешната система е грабителска, корумпирана, изгнила и меко казано убийствена за народа.

Това, което се случва в България не е случайно, не е изолиран случай или нещо такова.
Страната ни днес е плацдарм, където се тества докъде може да стигне човешката търпимост.
Междувпрочем това важи за цяла Източна Европа, която е поле на експерименти, нещо като паничка на Петри, в която вместо микроби се развъждат човешки култури, които се изследват.

Реакциите на хората в последните 20 години са точно каквито са ги очаквали изследователите и понеже резултатите са задоволителни, същото, което става тук се прилага и на Запад и то веднага.
Ясно е видимо, че някогашната версия на смекчения капитализъм, който имаше в Западна Европа и САЩ преди 20 години, вече го няма.
Няма го, защото няма конкурираща го социално-икономическа система, каквато беше социализма. Хубав-лош, социализма беше онова, което караше капиталистическата система на Запада да направи много реформи, които да дадат немалко социални придобивки и граждански права на тези хора, които на икономически език се наричат „пролетариат“, сиреч хора, чийто единствен ресурс е техния труд.
Днес икономическата система все повече и повече се превръща в нещо средно между крепостно право и робовладелство.
Ситуацията може да се определи като „неоробство“, защото това, което днес ни представят като демокрация си е чиста проба посткапиталистическо робство.
Повечето хора са затънали в дългове защото бях подведени чрез измамно евтини кредити, които изкуствено бяха оскъпени, а в същото време политиката на доходи е за реалното им намаляване.
Идеята на занятието е следната: Създаване на покорно население, което да се държи в страх чрез високи нива на безработицата и несигурнот за утрешното им финансово положение.
А в същото време има и цел все по-голяма част от населението да остане безимотна, сиреч по-голямата част от недвижимостите да минат в ръцете на новите робовладелци, които вече са обсебили храните, водата, горивата, енергетиката…
Но хората все още имат имущество, което не ограбено.
За това се измисля системата цените да растат нагоре, а доходите да се замразяват, а даже и намаляват.
Грозната истина е, че големия Грабеж още не е приключил, той тепърва започва.
Сега е времето, в което се унищожава и малкото съсловие на т.нар. „средна класа“, защото тя вече е ненужна. Изигра си ролята да послужи като проводник на новото робство.
За в бъдеще трябва да останат само две класи: на господарите и на неоробите.
Схема, която е ясна и точна, предсказана от Джордж Оруел в книгата му „1984“, а и не само там.
В заключение ще кажа, че за да променим системата, трябва да превъзмогнем примитивното в нас, което ни кара да се държим за онова уж изконно „мое“. Трябва да преосмислим всичките си грешки, които сме направили до дадения момент.
Ако не се поучим от миналото, ще затъваме все по-дълбоко в ямата с дракх и няма да има никакъв шанс за измъкване, па накрая ще се удавим…
За това, трябва да бием шута на всеки, който иска да е лидер, да е на власт.
На всеки, който се стреми „да сe издигне“.
Трябва да забравим разединението, което имаме днес.
Трябва да станем по-отговорни към себе си, защото всеки ден, в който ние не сме такива ще рефлектира напред в бъдещето.

Неслучайно Прудон преди повече от 150 години е казал, че всяка собственост е кражба.
Да, всяка собственост е кражба, това е вярно, но само за неща, които по принцип са общи.
Например ресурсите не може да са частни, същото важи и за земята.
От себе си бих добавил, че всяка власт е зло, лидерите, вождовете, водачите и политиците са зло, което трябва да бъде премахнато. Същото важи и за онези, които се наричат бизнесмени, но в действителност са изедници от най-долните.
Партиите са зло, защото те разделят хората, създават изкуствено разделение и пречат на свободата.
Всяка, власт, партийност и т.нар. „бизнес“ са обвити в корупция, измами и грабежи.
Те са рака, който разяжда обществото днес, а рака трябва да се лекува нали?

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s