Демокрацията иде!!!

 

Aвтор: Самира Душева
Заключителната фаза на американската демокрация,
планетарна империя , неизменния  фашизъм на Хитлер и трансформацията на „малките хора “ в безсилни роби.

Връзката на  демокрацията, със Съединените американски щати:
Общата гледна точка, че в момента терминът „демокрация“ се използва само като прикритие за Запада (особено в САЩ), за да оправдае политиката на двойни стандарти. В тази версия, страните, подкрепящи САЩ, се считат за  демократични а във всички останали страни – авторитаризъм или тоталитаризъм (в зависимост от това кой е „подходящия“ политически режим). „Разпространението на демокрацията“ е извинение за извършване на агресивните действия.
Противниците на този възглед твърдят, че тази гледна точка е на „хората на страната, които са подвергани от  засилено анти-американска пропаганда на медиите, контролирани от  управляващите режими,“ и че сред проамериканските режими съществуват не малко  от тези , които Държавният департамент на САЩ признава за авторитарен (но не тоталитарни – всички страни, които са признати от САЩ за  тоталитарни , са имали  негативно отношение към Съединените щати.) Въпреки това, привържениците на тази гледна точка на концепцията за демокрацията съществуват и в Западните страни, които подкрепят  американската политиката  и тази на  САЩ.
Следва да се отбележи, че в някои други страни, терминът „демокрация“ също се използва с  подобна цел  но по-рядко. Така, социалистическите страни наричат ​​себе си народнодемократични,указвайки при това , че либералната демокрация е ограничена или дори фалшива, докато народната демокрация – на само правото на  с гледна точка на  Съединените щати и всички дисиденти „народната  демокрация“ се явява  тоталитарна  държава.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s