ЗАЩО ГРУПАТА „НЕ НА ДАНЪК ПАРКИНГ“ НЕ УСПЯ?

Сашка Недялкова каза: Току-що Кошлуков направи интервю с любимата кметица по ТВ7. Ако мислите, че е казала нещо ново се лъжете. Същият развален грамофон.
Но се погнусих от констатацията ѝ, че имало 5000 подали заявление, т.е. ЖЕЛАЕЩИ да платят стикер!!!
Константин Николов от нашата група отдавна го беше предвидил – и ето, случи се! Долни циници!

Гергана Владкова коментира: „тя пропусна да отбележи как подлъгаха хората да си подадат документите и да паркират срещу входящия си номер до края на септември…“

Да, напълно е вярно, но забравя да спомене, че Паскелев го каза ясно и точно още през август, че общинарите ще тълкуват всеки входящ номер за стикер като СЪГЛАСИЕ и призова хората да не си подават молбите.

Сега се оказа напълно прав с това си твърдение.

Та виновни за изказването на Фандъкова, че имало 5000 подали заявление, т.е. ЖЕЛАЕЩИ да платят стикер са самите хора, които не слушат какво им се приказва.

Така или иначе зоналното паркиране е факт, факт е, че то няма да бъде отменено, нито пък ще се премахне плащането на пари от живущите, за да си паркират колите на улицата.

Положението няма да се промени към по-добро.

Няма да се промени, защото, когато наистина трябваша да има някакво обединение, то не се състоя.

Тези протести започнаха по един начин и приключиха като един шеметен фарс.

Всяко едно необмислено изказване по медиите, всяко противоречие, което е породено от самоизтъкване, всяко некоординирано действие и много други неща докараха положението на това дередже.

Защото, ако исканията бяха единни, ако не бяхте се дърляли, ако бяхте ЗАЕДНО и правехте всичко възможно, за да наложите натиск по двете линии /уличен натиск и инстутоционален/, вместо да се джафкате за несъществени неща.

Също така, в тази група гледам, че има хора, които пак агитираха за намаляване на отстоянието на тротоарите и бяха пуснали снимки от Ню Йорк, лъжейки хората, че там отстоянията като цяло са по-малки от два метра, което не е вярно.

За да не се каже, че съм голословен, ще дам пояснение.

Лила Кара, публикува следните линкове:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2421376309045&set=oa.376537345760580&type=1

Хиляди тротоари са стеснени, за да се създадат места за паркиране.

Само, че тук пак имаш нужното отстояние, което е минимум 7 фута, а не по-малко.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2421387149316&set=oa.376537345760580&type=1

„Това е тротоарът срещу СГРАДА1, който не е по-широк от 1.50-60 см. Пребройте тухлите, те са със същия стандарт като в БГ.“

Само, че с просто око се вижда, че тротоара е минимум два метра, че и малко отгоре.

Само капака на шахтата е с диаметър 3 фута, което прави 90 сантиметра, а ширината на тротоара е над два диаметъра на капака.

Отстоянията в Голямата ябълка  са минимум 7 фута, което е равно на 2.10 метра; а на места е 10 фута, което ще 3 метра

Има места, където тротоарите са по-тесни, но те са предимно от към задните входове на административните сгради, заведенията и от към паркингите.

Но там където тотоара е по-тесен от едната страна на улицата, това е компенсирано с по-широк тротоар от другата.

Паркирането върху тротоарите в САЩ е забранено, също така и пред пожарните кранове, които са разположени на тротоарите.

Забранено е паркирането пред входовете на сградите, а да не говорим някой да си плесне колата пред входа на болница, училище или детска градина.

Това пояснение с паркирането в Ню Йорк го давам като пример, че групата не е за агитация да си намаляваме отстоянието на тротоарите, а е била създадена да се борим с наглостта на общинарите, които искат да им се плаща такса за услуга, която не доставят. Искахме да се преборим с рекета, нойто ни налага СО.

Такава агитация в рамките на групата е неуместна.

Гергана Владкова прави и още един коментар:

Как мога да получа право на отговор на обвиненията на г-жа Фандъкова, че протестът на гражданите, който се проведе на 20.09 и беше организиран от мен, е бил политизиран?

Че формално погледнато г-жа Фандъкова е права по този въпрос.

Това, че партиите дойдоха със знамената си на 13.09 и 14.09 накара много хора да си кажат: „Тия започнаха предизборната кампания“

Много хора решиха, че партиите вече са яхнали протестиращите и за себе си са прави, защото партиите са се дискредитирали в очите на хората.
Показателно беше и това, че на протеста на 15.09 дойдоха много малко хора, а на самия площад „Цар Освободител” имаше една шепа народ, а и групата на протестиращите се разпадаше доста бързо. Имаше и недоволни подмятания, че всичко е фарс.

И при това положение как да не се усети  Фандъкова и да си разиграе коня и заявявайки, че протестите се политизирали.

И най-лошото е, че има хиляди хора, които й вярват.

А понеже Кошлуков е доста популярен като водещ и неговите предавания се гледат, то зрителите са склонни да повярват на г-жа Фандъкова, която застава пред камерата и най-спокойно дава определението, което поне формално изглежда точно така.

И как да не й повярват, когато телевизията е изключително мощен инструмент за манипулация на съзнанието?

Хората й вярват, защото виждат, но това не беше съобразено от ораганизаторите на протестите.
Единствения, който го осъзнаваше ясно беше низвергнат, а никой не дава акъл на тези, които не искат да се съобразяват с казаното.

Най-интересното е, че изгонвайки Паскалев групата загуби човек, който познаваше медиите и похватите им изотвътре.

За медиите ще кажа, че те са изключително влиятелни върху т.нар. обществено мнение.

Проблема с тях е, че г-жа Владкова и тези около нея  не се съобразиха с това кой ги контролира.

Медиите, с малки изключения  са гравитиращи около управляващата в момента партия, това винаги е било така и така ще бъде, защото  независими медии няма и ако искат да съществуват, те трябва да са клакьори, иначе ще им нададат „ве нулево”  в посока небитието.

Точно този факт бе пропуснат от протестиращите, които не се усетиха как медиите ги представиха като някакви там хаймани, които се борят за частни интереси  и са маргинализирани лумпменени.

Та каузата „Не на данък паркинг” се оказа обречена тотално.

Има много варианти да се обясни защо колата се обърна, но нито един от тези варианти на анализ към момента няма да е полезен.

Към днешна дата остават 5 дни до края на мораториума, а после ще се започне с якото рекетиране.

Групата се издъни. Издъни се заради лидерските желания, а не за друго.

Издъни се и защото беше предадена, след като се видя, че нещата отиват в посока „кауза пердута“.

Групата се издъни, защото нямаше обединение около главната цел, а се прокарваха частни интереси, каквото се опитва да направи Лила Кара чрез нейните публикации в „Ето как медиите отразяват проблема ни” .

Когато хората са разединени, тогава те са най-уязвими, но никой не пожела да чуе какво имам  в предвид и Владкова и Паскалев не пожелаха да седнат на една маса, да постигнат консенсус и да спазват твърда линия на поведение пред СО.

Те ДЕМОНСТРИРАХА, че са слаби.

А ДНЕС се възползваха от това и се опитаха да се превърнат в групировката, която да е изпъкваща.

Само, че ДНЕС се изпариха скоропостижно на 13.09.2012г. , нима толкова се стресираха от явно клакьорската публикация на в-к „19 минути”: „Ако няма синя зона, спират автобуси, трамваи и тролеи”1  и публикацията в http://econews.bg 2

Та такова е положението.

Сега единственото, което остава е да се чака съда да се произнесе по казуса за зоналното паркиране и ако той се произнесе ПРОТИВ, тогава вече трябва пак да се приложи натиск, но по-организирано.

ЗАБЕЛЕЖКИ:

/1/„Ако няма синя зона, спират автобуси, трамваи и тролеи” в-к „19 минути“, 13.09.2012г, на 12.09.2012г качено на сайта http://19min.bg

Публикацията може да прочетете ТУК

/2/ на 12.09.2012г. виж ТУК

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s