По 30 хил. евро месечни бонуси за хората на МВФ и ЕС в Гърция

Според информация на гръцкия електронен сайт „Банкинг нюз“ бонусите от 25 до 30 хиляди евро се дават като добавка на нормалните заплати за периода, през който трае проверката на състоянието на гръцката икономика
Новини

До 30 хиляди евро достигат месечните бонуси на инспекторите на Европейския съюз и Международния валутен за работата им в Гърция, пише на първа страница гръцкият вестник „Елефтерос типос“.

Според информация на гръцкия електронен сайт „Банкинг нюз“ бонусите от 25 до 30 хиляди евро се дават като добавка на нормалните заплати за периода, през който трае проверката на състоянието на гръцката икономика.

За тази „тарифа“ чуждестранните експерти дават съвети за по-добра система за данъчното управление, предложения за структурни промени и повишаване на конкурентоспособността на гръцката икономика, предложения за подобряване на данъчния контрол, начини за събиране на просрочените задължения, методи за увеличаване на държавните приходи, предложения за по-добър контрол на държавните разходи.

Представители на министерството на финансите подчертават, че парите за техническите екипи идват от европейските фондове.

По информация на „Банкинг нюз“ Европейската комисия вече е одобрила сума в размер на 90 милиона евро за експертите, като не е изключено тя да достигне 100 милиона евро, тъй като през лятото броят на експертите ще се увеличи.

В последното си интервю ръководителят на работната група на ЕС в Гърция Хорст Райхенбах спомена, че през лятото в Атина ще пристигнат 160 инспектори.

Министерството на финансите на Германия вече е сформирало екип от 100 данъчни инспектори, които да участват в мисии в Гърция.

Готовност за помощ за решаване на проблемите на Атина са заявили други десет страни членки на ЕС, сред които и България, се посочва в информацията на сайта.

Повече икономически новини в PariteNi.bg

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s