ПРОТЕСТИ ПРОТИВ ПРИЕМАНЕ НА ПРОЕКТА „Закон за Детето“!

БЪЛГАРИНО ИЗЛЕЗ И ЗАЩИТИ ДЕЦАТА СИ!!!

СОФИЯ на Попа – Протест ПРОТИВ
приемане на проекта „Закон за Детето“!
20 май 2012 г. 11:00 до 18:00
ВЕЛИКО ТЪРНОВО и региона ПРОТИВприемането на проектозакона за ДЕТЕТО!
20 май 2012 г.
12:00 до 13:00
Маршрут на протестното шествие:
Eвропейския център – бул. „България” –
ул. „Васил Левски – Общината
БУРГАС – ПРОТИВ приемането на проекта
„Закон за Детето“!
20 май 2012 г.
11:00 до 18:00
Гр. Бургас, Площад Тройката

РУСЕ -ПРОТИВ приемане на ЗАКОН ЗА
ДЕТЕТО
20 май 2012 г.
11:00 до 14:00
Протест ПРОТИВ приенамето на проекта
„Закон за Детето“ ще се проведе в
гр.Русе 20 МАЙ, 2012 ГОДИНА!
– ШУМНО ШЕСТВИЕ, сборен пункт 11 часа
пред Халите, – шествие до общината
Разяснителна кампания – от 12-ти до
20-ти МАЙ на централния площад пред
съдебната палата.
ПАЗАРДЖИК – ПРОТИВ приемането на проекта „Закон за Детето“!
20 май 2012 г.
12:00 до 16:00
Протест ПРОТИВ приенамето на проекта „Закон за Детето“ ще се проведе в гр.Пазарджик -Автопазара на коли (Стадиона) на… 20 МАЙ, 2012 ГОДИНА!
БЛАГОЕВГРАД – ПРОТИВ приемането на проекта „Закон за Детето“!
Протест ПРОТИВ приенамето на проекта „Закон за Детето“ ще се проведе в гр.Благоевград пред общината на… 20 МАЙ, 2012 ГОДИНА!

БЪЛГАРИНО ИЗЛЕЗ И ЗАЩИТИ ДЕЦАТА СИ!!!

ЗНАЕТЕ ЛИ КАКВО СЕ ГОТВИ СРЕЩУ ДЕЦАТА ВИ!?!

Проектът за Закон за детето на практика поставя детето в сериозна опасност и с право може да се нарече Новия Законопроект за Закон срещу детето. Това е така по следните причини:

Първо, законодателят не разграничава децата в риск от останалите деца, в резултат на което всички деца и всички родители попадат в обхвата на законопроекта. Нещо повече, държавата ще си позволи чрез заплахи да „обучава” родителите как да бъдат родители и да наказва не само за действията, но и за намеренията им. Нещо нечувано до момента в целия правен свят.

На второ място ролята на родителите по отношение на децата се свежда до биологичната им функция, и до изпълнението на редица задължения. Права няма. За сметка на това децата имат много повече, отколкото могат да понесат. Тяхно право е например да оспорват всяко (под всяко имам предвид буквално всяко) ваше решение, като подадат оплакване от вас пред съответните социални работници. От тук нататък последствията за вас са непредвидими. Могат да варират от сравнително безобидният личен контакт с психолози и социални работници, които ще ви проучват под лупа и ще ви дават задължителни предписания до изземване на детето от семейството.

На трето място – узаконява се тихомълком въведената вече в държавата ни практика за анонимни доноси, според която няма пречка под предлог анонимен донос за сериозна опасност над детето то да бъде изведено незабавно от семейната среда. С други думи детето ви може да бъде отнето без обяснения, без съд и дори без ваше знание. Вие можете да си потърсите правата пред съда, но една от създателките и радетелки на въпросната порочна политика г-жа Тодорова вече е зам. мин. на правосъдието. Как мислите, какво правосъдие ще получите?

Много от вас ще си кажат, че това не важи за вас, тъй като си гледате добре детето. Искаме да ви стане крайно ясно – това няма значение и ще обясним защо.
Запитани кое ще гарантира, че няма да станат грешки, съставителите на законопроекта отговарят: „Какво толкова? Кой родител няма да се съгласи да му вземат детето, като знае, че е за негово добро?” Кой е този, който без да познава индивидуалността на едно дете, знае кое е добро за него? Коя е тази майка, която в разрез с чувствата и инстинктите си ще се съгласи да и отнемат детето? Вторият брилянтен отговор е: „По-добре да направим грешка и да изведем дете без да е трябвало, отколкото да пропуснем дете в нужда.” Това как ви звучи от устата на законодателя, създал този законопроект? Не прилича ли на зелена светлина за всякакви такива „грешки”? И кой си позволява да каже, че живота на един струва повече от живота на друг? Значи редица съдби и животи, които ще бъдат съсипани от една такава грешка струват по-малко от един или от няколко спасени живота?! Тук говорим за хора. За живи, човешки същества. Човешкият живот не се измерва в стойност, не му се придава цена. Никой няма правото да посяга с лека ръка върху него. Не трябва ли социалната ни политика да е фокусирана върху проблемните деца, а не просто върху това нещо да се върши?

С всичките си непълни и неясни формулировки държавата ще си позволи да налага т.нар. „родителски стандарт”. Искаме ли да знаем докъде ще стигнат? Дали ще ни учат до кога трябва да кърмим децата си? Дали няма да започнат да ни убеждават, че извършваме престъпление, като не сме съгласни да дадем децата си на ясла на 2 годинки и им пречим да се социализират? Има ли нещо по-добро за децата ни от атмосферата на любов и грижа в семейството? Нима 80-90% от децата растат в среда на насилие и безхаберие, че обществото ни ще позволи влизането на такъв безумен закон, противоречащ на самата същност на свободата и живота? В условията на тотална икономическа криза, при статистиката, която казва, че 42% от българите живеят в бедност (това е почти половина от населението) на кой му е необходимо да се създава нова и растяща администрация, да се наливат милиони за да бъде работата и не просто на 50% ефективна, а безнаказано да руши човешки съдби и животи?

Е, вече знаете. Изборът е ваш. Дали ще скриете главата си като щрауси, мислейки си, че поредната буря няма да ви засегне или ще понесете своята отговорност като родители и своето право на родители? Има редица организации, борещи се с абсурдния законопроект, вкл. парламентарни сили като СДС.

Децата са си наши, не на държавата. Ние сме ги заченали от и в любов и те са концентрирания израз на тази наша любов. Правото да им се радваме, да бъдем до тях и да ги подкрепяме, да ги водим и да им показваме света е извечно право на родителите откакто свят светува. Ние не сме просто биологични създатели на парчета месо. Това е най-скъпото, което имаме. Този законопроект не ни трябва! Той е не просто ненужен, той е вреден и опасен! Благодарение на него няма да имаме мир и спокойствие и на единственото място, което ни е останало – собствените ни домове.

А на законодателите искаме само да напомним, че ако властта махне меда и остави само камшика много скоро няма да има срещу кого да го използва. Постоянният страх води или до събуждане на народа или до пречупването му. Кой е луд да ражда деца, след като не знае дали няма да му ги отнемат?

Advertisements

One thought on “ПРОТЕСТИ ПРОТИВ ПРИЕМАНЕ НА ПРОЕКТА „Закон за Детето“!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s