Ликвидацията на парк „Витоша“ върви по план

 Източник: Черна станция

Отказвам да приема, че все още има разумен човек, който не е разбрал – България се управлява от и в интерес на олигарсите. Упражнението „избори“ цели единствено да легитимира някаква официална власт, каквато и да е, която ще обслужва мандатно олигархията. Например, банкерът Цеко Минев сложи ръка на Банско с подпис на министър Евдокия Манева (кабинета „Костов“), набра скорост докато на власт беше правителството на НН (негово нищожество) Сакскобурготски, развихри се в цялата си „прелест“ при тройната коалиция, сега милционерската шайка на Борисов узакони всички беззакония на Цеко в Пирин и Рила, а за десерт възнамеряват да му поднесат парк „Витоша“.
Бойко към Цеко:
-Един ден това ще бъде твое

Поседната пречка за разпарчатосването на парк „Витоша“ се явява директорът му инж. Тома Белев, който отколе е трънче в петата на „инвеститора“ „Витоша ски“ (разбирай Цеко Минев). От 29 февруари 2012 парк Витоша има нов директор, Снежана Петрова – ландшафтен архитект без умения и опит в областта на защитените територии и парковите дела. Снежана Петрова не отговаря на условията на конкурса, тъй като образованието й не съответства на изискваното в конкурса (тя е ландшафтен архитект, а исканото образование е горско стопанство или екология със специализация опазване на горските екосистеми).

  • Сигнал на сдружение за дива природа „Балкани“ до Прокуратурата

http://embedit.in/zpPV3hA8Rf.swf

  • Сигнал до Министерството на земеделието и горите

http://embedit.in/JtGltYNaOy.swf

Въпреки че е подадено обжалване на резултата от конкурса, въпреки острите реакции и становища, изпратени от десетки организации, фирми, университети и служители на природните и национални паркове в подкрепа на Тома Белев, Изпълнителната агенция по горите назначи новия директор.
Advertisements

One thought on “Ликвидацията на парк „Витоша“ върви по план

  1. «Да спасим гората от закона!» – отново, докато властта разбере, че няма право да задоволява апетитите на олигарси, унищожаващи най-ценната ни природа! https://www.facebook.com/events/171968802920080/
    Защитаваме националното богатство – българските гори и паркове, и правото да живеем в държава, в която законите обслужват обществения интерес!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s