Анонимните: Приемането на закона за детето ще бъде равно на война

Източник: varnautre.bg
Снимка: Мика Сийминеен

Проектът за закон за детето е потенциално опасен за обществото и пораждащ риск от пълен социален срив или гражданска война. 

С приемането на този закон, рискувате свободата, спокойствието и безопасността на семействата и всички деца. Безобразието, което се опитвате да приемете е в разрез с човешките права и норми, казват Анонимните в поредно свое обръщение. 

Това се случва точно седмица след протеста им срещу АКТА.
Anonymous твърдят, че не са хора, група или движение, просто идея обединяваща хората, които искат справедливост, равноправие и свобода. „Ние сме навсякъде. Няма да как да ни познаете, нито как да ни намерите, защото сме Anonymous. Някой от нас са хакери, други са компютърни специалист, а трети са просто обикновени хора. Нашата сила е необятна”, казват те в клиповете.

Anonymous са против проекта, според който детето може да оспори всяко едно родителско решение, намесвайки социални служби или обръщайки се към съд, при навършени 14 години. Според предложението за промяна в закона социалните служби ще могат да оспорят всяко едно родителско решение чрез концепцията за най – добрия интерес на детето, а всяко родителско действие може да бъде интерпретирано като насилие, въвличане в дейности, неблагоприятни за развитието на детето.

„Нарушават се човешките права и правото на избор. Потъпкват се всякакви семейните права и ценности”, казват Анонимните.
Те допълват, че приемането на този закон ще бъде равно на война. „Имате шанс и пълното право да се откажете от този законопроект и никога да не го приемате, в противен случай – очаквайте ни. Това вече не е съобщение. Предупреждение е. Ние сме Анонимните. Ние никога не забравяме. Ние никога не прощаваме”, заплашват Anonymous.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s