ДО РЕДАКЦИЯТА НА В-К 24ЧАСА

Уважаема редакция, Пише Ви Малина Начкова от Мировяне. Четох статията Ви от съботния брой 04.02.2012г. за акцията на МВР срещу семейството ми на 21.012012г.

Не знаех дали да се смея или ядосвам на глупостите,които прочетох.
1. Пише, че са следили семейството ми цял месец, а не са разбрали, че нито сме въоръжени, нито имаме въоръжена до зъби охрана за да се налага да ни арестува спецгрупа „Кобра „.
2. Оказва се, че всъщност търсили приятеля на дъщеря ми Габриела- Андрей Павлов,който бил „силовак в група за пласиране на наркотици“. И какво се получава на практика: докато Андрей спи в дома ни, мен и съпруга ми ни арестуват качулки пред входа на СБ „Илиянци“, обискират къщата ни 4 часа за акцизни стоки, намират цели 5 кутии ментови цигари, питат съпруга ми дали има някой в къщи и когато заварват въпросния Андрей в кревата, дори не му искат документи за самоличност, което ме навежда на мисълта, че организаторите на тази акция не са били наясно кого търсят и за какво го търсят.
3. Г-н Венцислав Русинов твърди,че Андрей е оказал съпротива и ударил полицай с мукавяната врата, която дори не се затваря.Това е пълна лъжа! Момчето е бил в леглото по бельо, когато маскирани са нахлули в стаята, повалили са го по очи на земята, сложили са му белезници и са го ритали по табаните, където се вижда, че е опериран.
4. Най-много от всички написани лъжи ме възмути изказването на г-н Русинов, че са се представили какви са по време на ареста в Илиянци, че са ни “ ПОКАНИЛИ“ да излезем от колата. Мен ме“ ПОКАНИХА'“ с дърпане за палтото и блъскане в калната кола, а мъжа ми го“ ПОКАНИХА“ със свличане на земята по очи и ритници и юмруци.Колкото и да не разбирам от оръжия, мога да различа автомат от пистолет и определено маскираният беше насочил срещу мен с двете си ръце не пистолет, нещо доста по-внушително.
5. Домът ми наистина е ограден с висока ограда и ролетна щора, тъй като многократно бях ограбвана, но въпреки жалбите ми във 2-ро РПУ не последва никаква реакция от тяхна страна. Така“ нашата полиция вместо да ни пази“, за което си плащаме, на практика ни“ гази“!При пристигането с полицаите пред дома ми,те вече бяха взели моята и на съпруга ми връзки с ключове от всички помещения, така че въобще не се е налагало да къртят и чупят врати. Достъпът им е бил напълно свободен към всички помещения.
6. По време на цялата акция аз питах какво става,какво искат, защо ми причиняват болки и унижение пред дома ми , но така и не получих никакъв отговор до края. Не ми стана ясно от какво точно му е станало обидно на г-н Русинов.Може би от това, че използваха ресурс за залавяне на особено опасна, въоръжена до зъби организирана престъпна група, а задържаха 2-ма безобидни човека на средна възраст, които по никакъв начин не застрашават националната сигурност и след вандалския обиск откриха цели 5 кутии ментови цигари без български бандерол, с което за пореден път станаха за смях пред данъкоплатците!
Не мога да разбера защо МВР в лицето на неговото ръководство не признаят с доблест поредния си гаф, съпроводен с много насилие, вандализъм, пари и безплодие? Защо чрез своите медийни маши, даже бих ги нарекла по-скоро бухалки, се опитват да очернят и смачкат всеки, дръзнал по някакъв начин да изрази недоволството си към управляващите, част от които са назначени не заради компетентността им, а заради близките им връзки на най-високо ниво. Може би искат със сила, страх и много показност да заглушат нарастващото народно недоволство на все по-обедняващото и обезверено население. Групата във FACEBOOK „Аз няма да гласувам за ГЕРБ и Бойко Борисов“ за половин година от съществуването си се превърна в отдушник на народното недоволство и възмущение, в трибуна за всички трезвомислещи хора, които жадуват за истинска промяна, за нормално човешко съществуване на обикновен европеец. Във всяка една минута се публикуват и коментират събития, които пряко или косвено засягат всеки от нас. Не виждам да е намаляла битовата престъпност, която засяга най-масово населението въпреки царящата полицейщина. Все повече си спомням за времето на тоталитаризма, когато никой не смееше да се противопостави на властта, защото беше жестоко репресиран заедно със семейството си. Може би точно това е истинската причина за репресиите и насилието върху цялото ми семейство, но като виждам морала на управляващите, въобще не очаквам да го признаят. В заключение искам само да напомня, че който управлява с насилие и страх, рано или късно бива пометен от „народната любов“! Очаквам писмото ми да бъде публикувано във Вашия вестник. Ще го публикувам и по различни форуми в интернет.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s