ВОДАТА, МОНОПОЛИТЕ И КАК СВЕТА ПОПАДА В ПИПАЛАТА НА НЕОРОБОВЛАДЕЛЦИТЕ

Автор: Мика Сийминеен

Водата, това е най-голямото богатство, което ни е дала природата.
Всички форми на живот, които познаваме, под една или друга форма са зависими от тази животворна течност, която покрива 70% от повърхността на нашата планета.
Какво правим днес, за да съхраним водоизточниците, които имаме?
Ами нищо! Повечето хора по света не озъзнават, че човешката дейност води до намаляване на питейната вода в световен мащаб.
Замърсени реки, отровени подпочвени води, океаните са замърсени, не остана и кътче по света, където да не е достигнало Глобалното замърсяване на водите.
Поради глобалното затопляне се топят ледниците, а в същото време има тенденцията вътрешността на континентите да получават по-малко дъждове, поради намаляването на горите.
Лека-полека превръщаме света в пустияня, а водните басейни в химически бунища.

Войните на бъдещето ще са за вода, за питейна вода.
То и днес има конфликти породени от липсата на вода.
Например Голанските възвишения имат огромно стратегическо значение както за Сирия, така и за Израел заради водните източници, които са едни от малкото в региона. А за Израел Голанските възвишения се явяват един от основните източници на питейна вода.
Двете страни искат контрол над тях, понеже са източник на питейна вода.
Който държи водата, той командва парада.
По същия начин цялото водоснабдяване на Газа минава през територията на Израел и те буквално държат в ръцете си живота на населението на прословутата ивица.

Ние, които живеем в умерен климат сме благословени с много вода, но не я ценим, защото я имаме в изобилие.
Въпреки, че водата, която е годна за пиене, в световен мащаб не е много, то особено тук на Балканите тя е в доста голямо количество.
У нас се намира част от най-големия водоносен хоризонт в Европа. Този водоносен хоризонт е близо 14 хил км2 . Едно огромно подземно езеро, което обхваща голяма част от Северна България е застрашено да бъде замърсено от добива на шистов газ, ако решението, което забранява фракинга бъде отменено или заобилолено.
Кой знае защо всички зони, където се правят проучвания за шистов газ са все най-богатите на подпочвени води и се явяват най-големите водоизточници на страната.
Но отговора е ясен, че целта е не толкова шистовия газ, колкото да се наложи контрол над водата в страната.
Забелязъл съм, че по света фракинга на шисти за фосилни горива е предимно в такива зони, което означава само едно, че има умишлено унищожаване на жизненоважни водоизточници с цел увеличаване на зависимостта на населението за външни доставки на вода.

Който държи водата, той държи и живота на хората.
Хората ще са абсолютно зависими от тези, които им доставят вода за пиене.
Не можем да живеем без вода. Няма нито едно живо същество от известните днес, което може да живее без абсолютно никаква вода.
Неслучайно се замърсяват водоизточниците.
Целта е да се вкарат хората в капан.
Чували ли сте за термина „империя на водния монопол“?
Ако не сте, аз ще ви разкажа малко за тях.

„Преобладаващата част от ранните цивилизации са били именно империи с монопол върху водата. Египет, Древния Китай, ацтеките. Всяко правителство, което контролира напълно иригационните съоръжения, по своята същност е империя на водния монопол.
Тези империи на водния монопол не се разпадат. Могат да изгният отвътре до такава степен, че само лек външен тласък, например от варвари, да ги съкруши, както се е случило с много древни цивилизации.
Отделните социални слоеве постепенно губят връзка по между си и когато дойде време да се защитават, те не са в състояние да го правят. Но все пак, тласъкът отвън не може да има промяна. Защото в империята на водния монопол революция не може да избухне.
Чували ли сте за китайския принцип за управление на две провинции? Да речем, че има две провинции, А и Б, и в двете върлува глад. Преглеждате сведенията за двете провинции. Ако от провинция А са постъпили съобщения за измами при събирането на данъка, или за бунтове, тогава конфискуваш цялата реколта на провинция А и я изпращаш в провинция Б. Ако докладите и от двете провинции са еднакви, тогава избираш напосоки. В резултат, провинция Б остава вярна завинаги, а провинция А е унищожена и вече няма защо да се безпокоиш за нея.
Няма нищо по-силно от това, да се разпореждаш с водата на твоя народ. С течение на времето империите на водния монопол отслабват до такава степен, че една единствена орда варвари би могла да ги покори.”
Из „Свят извън времето” на Лари Нивън

Всичко споменато в текста горе е вярно.
Който държи цялата вода, той е същинския господар.
Така, че нека се замислим дали не се задава поредната империя на водния монопол.
Кой държи водоснабдяването?
Ами как кой? Големите корпорации, които реално погледнато са част от един огромен конгломерат. Тези мултинационални компании буквално са заграбили водата в десетки държави по света и се разпореждат с нея, както намерят за добре.
Този огромен конгломерат се явява империя на водния монопол.
Водата винаги е била средство за контрол над населението.
Точно поради тази причина няма революции, няма истинска съпротива, защото системата е много силна, няма сили отвън, които да й противодействат, да го кажа с термина на Нивън – няма варвари, защото те няма от къде да се вземат.
Всички ние сме вътре в кюпа и не може да излезем от системата, понеже тя обхваща целия свят, ако има изключения, то те са малко и Запада ги е обявил едва ли не за най-голямото зло, което познава човечеството, точно поради това, че там големите корпорации нямат контрол над населението.
Но днес се наблюдава тенденцията за умишленото замърсяване на водоизточници с цел печалба!
Това вече е чиста проба престъпление срещу човечеството!
Но няма ни една комисия на ООН, която да осъди този варварски акт на големите фирми като „Шеврон”, „Ексон” или който и да е от този калибър.
Глобите, които плащат за замърсяванията няма да излекуват заболелите от системно натравяне, нито ще почистят замърсените водоизточници.
Водата от богатство св е превърнала в средство за оковаване на хората!
Същото важи и за храните и горивата, където положението е същото.
А кой държи тези важни за човечеството богатства? Ами пак същите компании, които заграбиха питейната вода по света.

Нека се замислим, дали днес въобще имаме нужда от политици или сами трябва да си решаваме проблемите?
Спред мен трябва да си решаваме проблемите сами, защото няма кой да ни защити от тези, които се оптват да ни заробят.
Правосъдие и полиция не се интересуват от нашите проблеми, защото защитават интересите на плутократите и олигарсите и всеки път, когато някой се опита да протестира, тези стуктури гу удрят през устата в прекия и преносния смисъл на думата.
Да търсим правата си с помощта на политическите партии, движения и стуктури е също толкова глупаво, колкото да настаним глутница изгладнели вълци с някое беззащитно агне.
Всяка една партия се появява на политическата сцена само с една единствена цел, да облагодетелства своите лидери, които хич ги не е еня за това дали народа гладува, студива, боледува или умира.
Политика става политик, търсейки лични облаги и нищо друго.
Предизборните кампании са лъжи и нищо повече.
Да го кажа в прав текст, предизборните кампании са измами в особено големи размери, но никой не завежда дела за тях, защото те са законни.
След изборите, всеки път се оказва, че народа пак е прецакан, защото новите са като предишните и разлика няма никаква.
Политиците си циркулират по коридорите на властта, стават несменяеми и реално човек намя никаква алтернатива да избира.
Партиите се крепят на това, че хората са същества с къса памет и не си вземат поука от минали събития.
Тояно в това се корени проблема днес, че хората по света не си взеха поука от това, че капитализма съвсем не е това нещо, което се представя, а е система чрез която големите играчи в бизнеса могат да грабят народа колкото си искат.
Мога да се басирам, че много хора, които днес хвалят тази система никога не са чели книгите на Чарлз Дикенс, който много ясно и точно описва системата на капитализма. А тази система не се е променила и до днес.
Все още има гладуващи, мизерстващи, хора, които нямат нищо.
И тези хора не са бедни, защото не работят, а защото се гаврят с тях като им плащат меко казано символични заплати, а цените са непосилно високи.
Някои ще кажат, че ей го на тези хора са мързеливи или нещо такова ще изръзсят.
Ни няма да са прави, защото това не е така.
Африка, където повечето хора страдат от недохранване е един от най-големите източници на благата, от които се възползва Европа В тези страни хората, които работят по 12-14 часа на ден гладуват, понеже МВФ и Светоената банка са наложили на страните много тежки условия за изплащането на дълговете останали още от времето, когато тези държави са били колонии на една или друга европейска държава. Когато страните в Африка получили независимост, те наследили дълговете на колониалистите. Точно този гаден номер им направили, като им хързулнали да изплащат заеми, които те не са вземали никога.
Също така, по времето на колониалната епоха голяма част от почвата е станала негодна за добив на храни.
Проблема не е в това, че Африка няма ресурс да плати дълговете на колониалистите, а в това, че страните произвеждат много, но… Но тези страни не са собственици на ресурсите си.
Тези ресурси са собственост на мултинационални компании, които са ги купили на безценица поради поставените от МВФ и Световната банка условия по африканските дългове.
В Африка не остава нищо от произведеното там.
И не само за Африка важи това, а важи за повечето страни, които са поставени в категорията „Бедни”.
Това важи и за България, страната, която е сред най-големите производители на злато в света.
Също така е и сред най-големите производители на медни прокати и въоще на цветни прокати в Европа!
Но от приходите не остава нищо за страната, защото тези пари не идват тук, а остават за мултинационалките, които държат производствата.
Какво означава това?
Това означава, че мултинационалките държат унас и вода, храни, енергетика, металурията, минните добиви и т.н.
Да, точно така си е. В България не остана нищо българско.
Това не е само у нас и в Африка, а направо в цял свят.
Огромните конгломерати от корпорации държат в ръцете си почти всички ресурси на планетата и протягат ръце към тези, които още не са докопали!

Точно за това миналата година беше организирана тази „Арабска пролет”, с цел дестабилизиране на региона и по-лесно да сложат ръце върху тези ресурси, които бяха недостъпни за тях.
Точно с цел заграбване на ресурси бяха нападнати Ирак, Афганистан и други страни в недалчното минало.
Воините са за завладяване на ресурси. Повода на всички войни е различен, но причината е само една и тя се нарича „завладяване на ресурси”.
Всички плямпаници относно това, че видиш ли се борим с тероризма и деспотите са бош лаф работа, понеже по тази логика трябва най-напред да изпепелим САЩ и Великобритания до основи, като не подминаваме Франция, Германия и други бивши колониални сили, които са допринесли до днешното положение на нещата чрез действията си в миналото.

Та да се върна на темата за водата…
Водата, тя е нашето най-голямо богатство…
Но това богатство се превърна в поредния начин да се опитат да ни заробят…

А ВИЕ ЩЕ ПОЗВЛИТЕ ЛИ ТОВА ДА СЕ СЛУЧИ?

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s