До всички медии и съмишленици в България и извън пределите на родината:

Във връзка със зачестилите случаи на насилие от всякакво естество, на 24.01.2012 година в София прес, ще се състои прес-конференция, на която ще се обяви създаването на Граждански комитет,който да поеме случаите на насилие над българските граждани от всякакво естество.
За контакти-Ралица Начкова и Ангел Гаджев
тел.0888 372 472,pandimon@abv.bg

Също така по-късно в 13:00 часа, ще се състои пресконференция относно шистовия газ, в БТА.

Какво породи тази конференция?

Защо ще се създаде Граждански комитет,който да поеме случаите на насилие над българските граждани от всякакво естество?

На пръв поглед такъв комитет би бил ненужен, защото си имаме правоохранителни органи, които да защитават гражданите от насилие.
Да, ама не! Точно тези правоохранителни органи станаха причина, на 24.01.2012г. да се създава такъв комитет.

Последния и и най-нашумял случай с ареста и побоя на родителите на Ралица Начкова., която е създател на една от най-големите опозиционни групи във Фейсбук, не е изолиран случай или случайна грешка, а вероятно е чиста проба опит за политическа репресия и докато не видя как министъра на вътрешните работи, г-н Цветан Цветанов си подава оставката от министерския пост, напуска правителството и не бъде изключен от ПП „ГЕРБ”, аз никога нама да повярвам в противното.

Ако този случай е въз основа на полицейска грешка, тогава възниква един друг въпрос, който е не по-малко плашещ, а той е, че щом могат да се допускат такива фрапиращи грешки, тогава не е ли време да се замени цялото висше ръководство на МВР воглаве с министъра, заместниците му, генералния секретар и всички ръководни кадри, които са започнали да допускат талива грешки?

Ако една служба толкова лесно допуска грешки, то тогава е ясно и на слепия и глухия, че там стават нередни неща.

Прекалено много гафове стават в последните 2 години и аз ще ги посоча така, са посочени на 23.01.2012, 15:08 capital.bg

ГАФОВЕТЕ ПРИ АКЦИИ НА МВР

10.02.2010г. По време на операция „Октопод“ маскирани служители на ГДБОП нахълтват попогрешка в дома на прокуриста на „Сосиете женерал“ Ян Дюмонтей, разкрива фирмен блог на Le Monde, посветен на Западните Балкани.

След това чужденеца е получил извинения от МВР, но след като се оплакал на френския посланник у нас.

Пак в рамките на операция „Октопод“ на същата дата по БНТ видяхме как барети са проснали на пода клиентите на стриптииз баровете „Велвет“ и „Клеопатра“. Благодарение на кадрите излъчени по БНТ и направени от ГДБОП се насладихме на визията на тамошните танцьорки.

По очи се търкаляха клиенти и танцьорки, та се нагледахме на тази показна акция, но не успяхме да разберем защо беше тя, понеже не намериха нито един престъпник и след документна проверка, всички задържани лица бяха освободени.

На тази дата полицаи решиха, да се кадросат и с тигър при ареста на Дамбовците.
Ние да ги пращаме да си правят фотосесии ли или да ловят престъпници?

На 31.03.2010, барети нахлуха в дома на варненски пенсионери в рамките на операция „Медузите“, но резултата бил, че на сбъркания адрес нямало ни медузи, ни раци или рибоци…
Абе нищо морско нямало!

По темата за фотосесиите, на 01.04.2010г. баретите от НСБОП решиха да отпразнуват Деня на шегата като си направят фотосесия със задържания Тенчо Попов, който бил задържан по обвинение в това, че предложил подкуп на Петьо Петров.
Та, баретите решили да се кадросат със задържания, за да си имат снимка за спомен.
На видеозаписа от ареста се вижда как се гаврят с него като му стъпват на ръцете, а после се снимат с него, като че е ловен трофей.

Прокуратурата не намери превишаване на правата на служителите от НСБОП и те бяха наказани само с порицание, вместо да бъдат изхвърлени от МВР.
В карая на краищата наказанието на всички МВР служители участвали в акцията беше отменено с изключение на един, който получи порицание, че ползвал прекалено дълъг отпуск.

По-късно се оказа, че не Тенчо Попов е предлагал подкуп, а Петьо Петров е искал подкуп и след като не го е получил е подал сигнала.

На 15.04.2010 барети нахлуват в дома на певеца и мим Краси Аврамов, който е известен и като Човека-глас.
Тоя гаф става при операция „Недосегаемите“, когато служителите от НСБОП сбъркали адреса.
Поради това, че грешката станала с известна личност, те се извинили и си тръгнали.

Но сем. Мустафови в Кърджали нямали този късмет, който имал Краси Аврамов и на 23.07.2010 отнесли як пердах, понеже барети нахлули в дома им посреднощ и били всичко живо в жилището.

Въпреки, че министър Цветанов се извини за грешката на своите подчинени, семейство Мустафови, които са бивши служители на МВР ще съдят ведомството в Страсбург.

Служителите на НСБОП са наказани с писмено предупреждение, но не за гафа, а защото не са подали рапорт по случая.

На 09.09.2010 Бисер Михайлов, който е заместник-окръжен прокурор на Перник беше показан по БНТ и други национални медии по гащи.
След претърсването на дома му и на брат му Васил Михайлов, се оказа, че служителите на НСБОП си присвоили 2700 лева и 8000 евро.
Също така имало и други материални щети, заради които Васил Михайлов ще съди държавата в Страсбург, след като свърши разследването срещу Бисер Михайлов.

на 13.07.2011 след убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина, министър Цветанов заяви, че на 100% е сигурно, че Пламен Трифонов и Николай Русинов са убийците на Яна Кръстева и това е потвърдено и от ДНК профила.
Информацията обикаля всички медии, като се изнасят „доказателствата“ и откритите на местопрестъплението следи.
След като Русинов беше задържан за 24 часа и пуснат, в ареста остана само Трифонов, но съда два пъти отхвърля обвиненията срещу него като неоснователни, понеже нито едно от посочените доказателства води към него.

На 07.11.2011 изчезна 18-годишната Мирослава от Перник. Спред информация подадена на МВР от роднини на жертвата Мирослава е била отвлечена.
След 65 дни намериха трупа й, а двама мъже бяха задържани за нейното отвличане и убийство. Марио Любенов и Стойчо Стоев.

Стоев, който съдействал на полицията се самоуби в дома си с полицейски пистолет.
Въпроса е как мъж с белезници е успял да се добере до оръжието и да произведе срещу себе си ТРИ изстрела.

По непотвърдена информация в отвличането на Мирослава е бил замесен бивш или настоящ служител на МВР.
Въпреки, че родителите и сестрата на Мирослава са молели МВР за съдействие, Вътрешно министерство не си е направило труда да задвижи следствието, а министър Цветанов и главния комисар Станимир Флоров твърдяха, че отвличане няма, а е била избягала в чужбина.

Като за капак премиера Борисов, вместо да се извини пред цяла българия на семейството на Мирослава, той се изгаври с тях по най-долен начин като поиска извинения от тях за това, че са искали МВР да си свърши работата.

Ето какво пише по въпроса dnes.bg 16.01.2012

„МВР шефът Цветан Цветанов призна, че е имало служители на полицията, които не са се държали добре със семейството на убитата Мирослава и те ще бъдат наказани.

Вътрешният министър уточни пред БНТ, че става въпрос за представители на звеното за борба с организираната престъпност в Перник, които имали неадекватно поведение спрямо близките на момичето.

След разкритията по случая близките на убитата Мирослава се оплакаха, че представителят на ГДБОП в Перник се обърнал към сестрата й Елеонора с думите „взимай пистолет и си я търси сама.““

След това ни в клин ни в ръкав се изцепва:

„„За мен е важно, че ние винаги сме били безкомпромисни към всяко едно поведение, което не е съпоставимо с дейностите, които са в Министерство на вътрешните работи. Но това, което пък беше дадено като изключително висока оценка, това е за директора на Областната дирекция от семейството и също така за служителите от ГДБОП, които работеха от самото начало и до самия край“, заяви Цветанов“

Кое от двете е вярно?

dnevnik.bg 23.01.2012

„Критиките срещу действията на институциите при разкриване на убийството на 17-годишната Мирослава Николова от Перник целят да се създаде впечатлението, че полицията е безпомощна и че не може да си върши работата.

Това заяви главен комисар Станимир Флоров, директор на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ (ГДБОП), в предаването на „Нова телевизия“ „Карбовски: Директно“.“

„Премиерът Бойко Борисов обеща оставки в МВР заради акцията в събота сутринта по задържането на семейството Малина и Петър Начкови, съобщи dnevnik.bg.

„Ще поискам някои оставки, заяви Борисов, който се включи по телефона в предаване на Би Ти Ви, докато в студиото беше пострадалото семейство.“

Това поражда коментари един от които ачик в прав текст ги прави читател на ДНЕС БГ:

„Убийството на Мирослава Николова от Перник ни потресе, но заедно с това предизвика и много въпроси. Най-странният момент е самоубийството /?/ на Стойчо Стоев – Чочо. Признал си пред полицаите, че е убиецът, отишъл в банята и както е с белезници, се самоубил. Целият епизод пресата преразказва в минало неопределено време, т.е. на –Л: „влязъл сам в банята”, „имал оръжия”, „оставил открехната вратата”…По това време полицаите го чакали на входната врата! Телевизията ни пък беше още по-категорична: „Убиецът на Мирослава се самоуби!” А обективността и етиката на журналистиката изисква да се каже по друг начин: „СПОРЕД ПОЛИЦИЯТА обвиняемият се самоуби”. Защото, предполагаме, трябва да има медицинска експертиза, която да уточни обстоятелствата на смъртта и да се произнесе професионално. А иначе в други случаи полицията мъгляво заявява: „Тепърва случаят ще се изяснява…”
Когато има убит в компанията на полицаи, това е много смущаващо. Веднага изниква напълно логичното съмнение, че подозреният може да е убит от полицаите – защо да не допуснем, че Чочо знае доста неща, в които са въвлечени и полицаи? Но дори и да се е самоубил – както твърдят от полицията – това е също пропуск, и то огромен, в работата на полицаите. Как може да оставят предполагаемия убиец сам, без наблюдение! И когато отгоре на всичко премиерът изисква от родителите, разбрали току-що за убийството на детето си, извинение, че са говорили недобри неща за полицията, това е вече цинизъм. И ти става страшно, че дори за миг не се допуска критика срещу полицията, и разбираш, че това е официална политика, от която само крачка ни дели до своеобразен вид диктатура.”

На 21.01.2012 се случи това, което преля чашата беше ареста на родителите на Ралица Начакова, пребиването на баща й, разбиването на вратата на семейното им жилище и вандализма последвал вътре.

Едната дъщеря на семейството била разкарвана по улицата полугола от служителите на МВР.

„В събота сутринта полицаи от Икономическа полиция на Второ РПУ и маскирани служители от „Специализирани полицейски операции“ са арестували семейство Начкови и нахлули в дома им по анонимен сигнал, че там се укриват стоки без бандерол. В крайна сметка в къщата бяха открити само пет кутии цигари без бандерол.

Начкови се оплакаха, че са били бити при ареста. Дъщеря им между другото се оказа създател на групата във Facebook „Аз НЯМА да гласувам за Бойко Борисов и ГЕРБ“.”

capital.bg 23.01.2012

Наказанията:

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов е подписал заповеди за наказание на трима ръководни служители на СДВР заради неупражнен контрол и допуснати неправомерни действия спрямо граждани по време на проведената полицейска операция в с. Мировяне.
Временно изпълняващият длъжността началник на Второ РУП Красимир Кръстев е наказан с „порицание“ за срок от шест месеца и върнат на предишния си пост – началник сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ в столичното Четвърто РУП. Кръстев е наказан за нарушение на служебната дисциплина и неупражнен контрол над подчинените му служители.
Главен инспектор Борис Митов е „порицан“ за срок от една година, също за неупражнен контрол над подчинените си служители.
Директорът на Столичната дирекция на вътрешните работи старши комисар Валери Йорданов пък е наказан с „мъмрене“ за срок от три месеца, заради нарушения при осъществяване на специализираната полицейска операция.

„Това, което колегите са направили, е, че действително са превишили по всяка вероятност правата си. Смятаме, че в провеждането на подобна операция може би явно действията трябва да бъдат по доста по-друг начин проведени“, коментира по-рано днес Цветан Цветанов. Той уточни, че „искаме по някакъв начин да покажем, че те (служителите на МВР – бел. ред.) могат да носят отговорност и те го правят ежедневно“.

capital.bg 23.01.2012

perunik.com 21.01.2012 13:21
„ХОРА,ПОМОЩ! В КЪЩИ СА НАХЛУЛИ ПОЛИЦАИ С ПИСТОЛЕТИ, БИЯ И ТОРМОЗЯТ СЕМЕЙСТВОТО МИ ,ПОМОЩ, АЗ СЪМ НА РАБОТА В МОМЕНТА И НЕ ЗНАМ КАКВО ДА НАПРАВЯ,ДА СЕ ПРИБЕРА ЛИ В КЪЩИ ИЛИ…“
Този вик за помощ е публикуван днес от Ралица Начкова, основателка на групата във Фейсбук, озаглавена „Аз НЯМА да гласувам за Бойко Борисов и ГЕРБ!“
Под вопъла за помощ на Ралица продължават да публикуват линкове с медии и журналисти, които биха дали гласност на случая!

„Качулките се държаха отвратително – не като хора, а като някакви роботи. Ти им говориш, те те гледат в очите и не гъкват, само ми казаха „Трай ма!“ – това беше цялата реплика от този, който седеше да ме пази“, обясни жената и допълни, че спецполицаите не са се представили. „Каква легитимация, ако автомата е легитимация, за мен не е“, оплака се съпругата Малина Начкова.

”“Цялата глава на мъжа ми е на вълнички“, допълни тя. „Това ако не е побой, аз не знам как да го нарека. „Биха ме в главата, ритаха ме“, разказа от своя страна Петър Начков. Той добави, че полицаите са му наредили да си откачи колана, тъй като седял в автомобила си, той се уплашил, те го свалили от колата и започнали да го ритат в снега.
„Никой нищо не ми обяснява. Биха ме и ме качиха в един полицейски бус, и ми казаха да клеча. Бяха трима души при мен“, каза още Петър Начков.”

Този арест породи много коментари, един от които е моя:
sieminehn.wordpress.com 21.01.2012
ПОЛИЦАИ НАПАДНАХА СЕМЕЙСТВОТО НА РАЛИЦА НАЧКОВА

„Вървете казвайте, че в България е демокрация, когато не е. Към момента МВР мълчи, без да излезе с ясна позиция по въпроса. Май ще се окаже, че всеки, който има опасност да засенчи нашия премиер или пък се осмели да не е съгласен с него, бива подлаган на тормоз, обвиняван в престъпна дейност и репресиран.
А може би днес е деня, в който започват?
Трябва ли днешния ден 21.01.2012 да се превърне в такъв ден?
Надявам се, че не.
Но не бих се учудил и така да е, защото нещата са тръгнали натам.
Реално ПП „ГЕРБ“ държат цялата власт в страната, та могат да си позволят каквото си пожелаят, това да вършат.
Ако нещо се случи с Ралица Начкова или нейното семейство, даже и нещастен случай на улицата или обвинение в каквото и да е, това ще породи съмнение, защото управляващата партия вече се е дискредитирала достатъчно чрез показни акции и кьорфишеци.”

pressclub.bg

В групата си, дъщерята на Малина и Петър, Ралица Начкова “Аз няма да гласувам за Бойко Борисов и ГЕРБ”, Ралица написа: “Бойко за пореден път излъга, каза че ще има оставки, а сега се опитва да ни замазва очите с дисциплинарни наказания…”
Тя бе възмутена от скандално ниските наказания с мъмрене и понижаване в длъжност на шефа на СДВР, началника на Второ РУП и шефа на икономическа полиция във Второ.

Марин Николов пише: “Самият факт, че не е поискал оставката на Цветанов Бойко Борисов одобрява действията на полицията, т.е. Борисов е доволен от действията им. Самият той е поискал полицията да бие всеки един задържан. Виновен , невиновен щом си задържан трябва да ядеш бой – това иска Борисов.”

Тонка Петрова пише в коментара си: “Нагъл. Ужасно. Качи се на главата на цял народ. И това само, защото Б.Б. не може без него. Това е сивият кардинал на ГЕРБ. Твърдя го от първия момент, когато дойдоха в Шумен да правят гражданското движение.Б.Б. не е лидерът на тази партия, а това лице..”

Донка Джендова призовава: “… нека кажем НЕ на стpаха”

А потребителя Мика Сийминеен й отговаря: “Донка, мен не ме е страх. Още на парламентарните избори ми направиха въртел за това, че не цепя басма никому. След това се опитваха да ме сплашват, но след много тежък скандал спряха.”

А Karolina Cara е още по-гневна: “Искаме ОСТАВКИ!!!! И първата да е на Цветанов.”

Потребителят Alex Res е категоричен: “Цецо да си ходи!”

Евгени Попов се обръща към Ралица и семейството й със съвет: “Съдете – до дупка съдете държавата!! Ако може в този иск да се включим и ние – ще го направим! Може ли към вашия иск да се присъеденим и ние?”

Gery Nikolova споделя в коментара си: “То и дисциплинарните наказания са “на тъмно”. Очевидно кой е “ШЕФЪТ” в двойката Борисов-Цветанов. А Цветанов няма да поиска оставки, че нали и самият той трябва да си даде неговата…”

Мика Сийминеен коментира: “МВР са се превърнали в репресивен апарат. Само едно мога да кажа, че г-н Цветанов трябва да си подаде оставката, понеже в неговото ведомство прекалено много зачестиха подобни грешки. При толкова грешки (разбирай репресивни мерки) означава само едно: “министъра на Вътрешните работи е некомпетентен”

На всичко това премиера Борисов отговори така:
blitz.bg 22.01.2012
„Ще коментирам, както завчера компромата, който пуснахте – за срещата с Циганов. Ще го повторя пак. Във връзка с 50-годишнината на БФС се игра приятелски мач между отбори на Федерацията на Русия и България. Аз играх в отбора на България. Когато двата отбора се разминават аз се здрависвам, както всички футболисти един с друг. Една снимка как се здрависвам с въпросния господин Циганов по футболни екипи на самия стадион. Нито го знам, нито го познавам. Както и всички национали, които играха. След това втората снимка, която пуснахте като компромат е – как аз тичам по тъча с топката и той ме гони да ме събори. Така ще коментирам и днешната операция“

Да се неначуди човек на толкова адекватен отговор.

Ангел Гаджев написа следното:

ОРГАНИЗИРАМЕ ГРАЖДАНСКИ ПРОТЕСТ ПОД НАДСЛОВ „ НЕ НА ПОЛИЦЕЙСКИЯ ПРОИЗВОЛ В БЪЛГАРИЯ “.За контакти: Ангел Гаджев, pandimon@abv.bg,фейсбук Angel Gadzhev

Граждани на България,
Днес едно българско семейство бе поругано от полицейските своеволия.Преди дни мъж,обвинен в убийство се самоуби незнайно как в дома си. Висшите служители на МВР не дават обяснение по случая.Редно е общественото мнение да бъде осветлено за поредната акция на ГД БОП,която май пак бе ювелирна.За да се включи ГД БОП,значи става въпрос за проблем на националната сигурност на България.Време е да изразим нашата гражданска позиция по случая.Това можем да направим на граждански протест,който ще организираме в най-близко време.Гответе се!”

И членовете на гупата са си напълно прави, защото в крайна сметка не те са длъжни да се съобразяват с действията на правителството, а то да се съобразява с волята на своите избиратели.

Накрая, ще спомена и следното, че аз и г-н Ангел Гаджев, във връзка с твърденията, че ни били плащали за протестите относно проучването и добива на шистов газ на територията на Република България решихме да напишем по една декларация по темата:

„Декларирам, че аз Ангел Иванов Гаджев,заемайки активна позиция в гражданското движение против добива на шистов газ, съм го правил и продължавам да го правя защитавайки родината си България и природата.Декларирам,че съм давал от своите средства за бензин, ползвал съм собствения ми автомобил и собствени лични средства в паричен еквивалент за каузата.Всякакви нападки, че съм подкрепял руски интереси в България са безкрайно неуместни и ако някой замеси името ми в подобни твърдения ще бъде даден от мен на прокуратурата, обвинявайки го в клевета!”

„Декларирам, че аз, Михаил Любомиров Чехларов, пишещ под псевдонима Мика Сийминеен и един от учередителите на Гражданска инициатива, заемайки активна позиция в гражданското движение против проучването и добива на шистов газ, съм го правил и продължавам да го правя защитавайки родината си България и природата. Декларирам, че съм заснемал протестите и съвестно съм ги отразявал безвъзмездно, с лични средства и паричен ресурс. Дарявал съм труда си, и малки парични суми за каузата.
Всякакви нападки, че съм подкрепял руски интереси в България са неуместни и неправдоподобни. Ако някой намеси името ми в подобни твърдения ще бъде обвинен от мен в клевета пред прокуратурата и ще търся правата си по съдебен ред.“

Призовавам всички ние, които по една или друга причина сме набедени за служещи на руските интереси в България да изявим твърдо своята позиция срещу тези долни лъжи.

Използвани са материали от следните сайтове:

www.capital.bg

www.dnevnik.bg

www.perunik.com

www.facebook.com

www.blitz.bg

www.pressclub.bg

www.dnes.bg

Advertisements

One thought on “До всички медии и съмишленици в България и извън пределите на родината:

  1. Pingback: ИНИЦИАТИВЕН КОМИТЕТ СРЕЩУ НАСИЛИЕТО | bulgarofili

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s