Френски лимонов сладкиш

Новини

 

Снимка:Zornitsapizza.blogspot.com

 

Необходими продукти:
1 лимон
300 г пудра захар
150 г масло
150 г брашно
1 чаена лъжичка бакпулвер
3 яйца

Начин на приготвяне:
Разбива се маслото с половината захар. Прибавят се яйцата, настърганата лимонова кора и се разбива с миксер няколко минути. След това се добавя брашното с бакпулвера. Сместа се изсипва в намаслена тавичка.

Пече се около 30 минути на умерена фурна. Изважда се сладкиша и докато се чака да изстине, се приготвя сироп от сока на лимона, чаша и половина вода и останалата захар. Слага се да заври и щом кипне, веднага се дърпа от огъня.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s