ГЕРБ дава на заден за шистовия газ?

 
 
Източник vesti.bg
Снимка sieminehn.wordpress.com

Взето е политическо решение за налагане на мораториум върху проучването и добива на шистов газ в България. Това заяви Мариана Петрова – един от организаторите на протестното шествие, което се проведе вчера в столицата, пишеНовинар.

Председателят на парламента Цецка Цачева е съобщила, че в понеделник ще се проведе извънредно заседание на икономическата комисия на Народното събрание, където решението трябва да бъде гласувано. Очаква се то да бъде разгледано от депутатите в пленарна зала в сряда.

Управляващите са заявили още пред представителите на гражданското общество, че в тяхната група има консенсус и те ще подкрепят мораториум, а впоследствие ще участват в приемането на законова забрана.

„Решението на ГЕРБ променя изцяло контекста на събитията срещу добива на шистов газ в България, но ние няма да свалим гарда, докато не бъде приет закон срещу технологията хидрофракинг, с която се добива той“, подчерта Петрова.

Според нея мораториумът е само временно решение и протестите няма да спрат, докато не се извършат законови промени срещу технологията.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s