12 града на протест срещу шистовия газ

Снимка: Мика Сийминеен
Кампанията срещу шистовия газ ще достигне своята кулминация утре – 14 януари. В 12 града в България ще има протести и шествия – София, Варна, Пловдив, Бургас, Русе, Плевен, Велико Търново, Шумен, Добрич, Смолян, Благоевград, Казанлък. Това обявиха по време на пресконференция от Гражданска инициатива за забрана на проучванията и добива на шистов газ в България, предаде БЛИЦ.

Мотото на протеста е „Българин остани и земята си защити“. Освен в България протести ще има и в Копенхаген и Лондон.

Гражданската инициатива чрез протестите си утре категорично се обявява за налагането на мораториум и законова забрана за добив на шистов газ в България.

„Ние излизаме срещу технологията, а не срещу руски или американски фирми“, заяви Борислав Сандов – представител на гражданската инициатива. От там са убедени, че ако до всеки земеделец достигне информация за щетите от технологията за проучване и добив на шистов газ, тези протести ще придобият нов, още по-голям мащаб.

”Нашата цел не е да сваляме правителството, но не може да не се противопоставим на такова отношение от страна на министрите. Искаме Нона Караджова и Трайчо Трайков да се извинят заради ненормалното си отношение спрямо гражданите”, настояха от гражданската инициатива.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s