Пресата днес

 МВР нищо не свърши, коментира почернената майка на Мирослава, цитирана от “Труд”
photo of 'МВР нищо не свърши, коментира почернената майка на Мирослава, цитирана от “Труд”'
Източник: Kafene.net

Труд пише:

“Премиерът на мен да ми се извини, защото МВР нищо не свърши. Идвах да си търся детето, а те се криеха от мен”, коментира почернената майка Емилия Николова, цитирана от “Труд”. По думите й след изчезването на момичето полицаите й правили намеци, че едва ли не, знае къде е чедото й. Съсипаната жена разказа, че последните два месеца заподозреният за убийството е идвал в дома й. Изглеждал притеснен и загрижен за Мирослава.

Сега пише:

Часове след като полицията откри мъртво момиче, за което повече от два месеца твърдеше, че е избягало от дома си, премиерът Бойко Борисов взриви общественото мнение, съобщава “Сега”. Той поиска близките на покойната да се извинят на МВР за критиките към полицията. Искането му дойде на фона на скандално развитие на разследването – единият от арестуваните за убийството се самоуби в присъствието на полицията при повторен обиск в дома му. След като повече от 2 месеца нямаше никакво развитие по изчезването на 17-годишната Мирослава Николова от Перник, вчера едновременно се разбра, че е открито тялото й, че по случая са задържани двама мъже и че единият се е самоубил пред полицията. Всички тези факти не попречиха на Борисов и на вътрешния министър Цветан Цветанов да похвалят щедро полицията за добрата работа. „Два месеца работиха службите и МВР по цяла нощ по това отвличане в Перник. Така, както и предполагах, то е с фатален край и най-близките хора там са искали да вземат пари. Това момиче още същата вечер са го удушили, но вече ги задържахме, отидоха и показаха къде са го заровили. Съжалявам, че бяха изговорени от близките й такива лоши думи за МВР. Надявам се те да се извинят и да ги отправят към най-близките си, които са участвали в този процес“, коментира Борисов. Той нито веднъж не изказа съболезнования на семейството на убитото момиче. Нещо повече – позволи си неуместни шеги с широка усмивка. Според него кучето на БЧК, открило тялото, трябва да бъде наградено с телешки пържоли. „Три-четири телешки пържолки да прати Цветанов, като вземе заплата, на кучето, освен да награди водача. Кучето свърши много работа. Заслужава и то, като, разбира се, и всички, награда“, заповяда Борисов.

 24 часа пише:

“Христо не носеше добър обществен имидж. Не може да ти е прякорът Пицата и да проповядваш каузата на ГЕРБ. Извиках го, казах му го в очите, съгласи се човекът.“ Така Бойко Борисов обясни пред БНТ защо депутатът Христо Христов е отстранен като координатор на партията в област Велико Търново”, разказва “24 часа”. Христов носи прякора си Ицо Пицата от 1987-1989 г. Тогава той бил управител на пицария в центъра на Елена. Обектът бил на бившето РПК, а Христов – материалноотговорно лице на заплата. „Да, държал съм пицария, но това е минало. Не желая да коментирам“, казал Христов.

 Стандарт пише: 

Министерството на външните работи е решило да върне в България посланика ни в Европейския съюз Бойко Коцев. Вече е било изпратено писмо за отзоваване на дипломата, научил „Стандарт“. Коцев ще бъде заменен на този пост от кадър на Външно, който източници на вестника определиха като много добър професионалист. Като възможна кандидатура за негов наследник се смята постоянният секретар на Външно Ради Найденов, който доскоро бе посланик в Австрия. Той обаче все още се води на този пост, тъй като освобождаването му е блокирано заради предстоящата смяна на държавния глава. Друг възможен кандидат за поста е зам.-министърът на външните работи Константин Димитров. Той вече има опит в Брюксел, където бе посланик от 1999 г. до 2002 г.

Класа пише: 

Няма да развиваме проектите за скъпата алтернативна енергия до 2020 г., каза министър-председателят Бойко Борисов, цитиран от “Класа”. Според него нищо не налага да изпълним целия си капацитет, защото евтината енергия на АЕЦ „Козлодуй“ няма конкуренция заради цената. Може да се инвестира в използването на биомаса за енергийни цели, както и във ВЕЦ-ове, но не и в соларни паркове и ветрогенератори, уточни Борисов.

 Новинар пише:

Външно министерство ще протестира пред Гърция заради български волейболни фенове, информира “Новинар”. На 11 януари наши съграждани не са били пропуснати през границата от гръцки митничари в опит да посетят волейболната среща между Ираклис и ЦСКА. „Не е редно да бъде възпрепятствано влизането на всички намиращи се в 2-та автобуса наши граждани, около 80 души, които са граждани на ЕС и ползват всички права за престой в Гърция“, заяви говорителят на външно минстерство Весела Чернева. Тя добави, че във ведомстовото разполагат с информация, че върху българските фенове е упражнено грубо насилие на граничния пункт Промахон при извеждането им от страната. Чернева заяви, че министерството очаква гръцките власти да разследват случая.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s