Започват съкращения в „Български пощи“

 
Източник: Автор  11/01/2012

Близо 400 служители на „Български пощи“ ще бъдат съкратени тази година. Мярката е договорена между ръководството на дружеството и профсъюзите и включва програма за доброволно напускане като част от плана за оздравяване на пощите. В системата в момента работят около 12 хиляди души. Доброволно напусналите ще получат по-големи обезщетения при прекратяване на трудовите им правоотношения с работодателя. Това обясни пред БНР председателят на Федерацията на съобщенията към КТ „Подкрепа“ Пламен Дончев.

В момента в държавната компания работят 11 000 служители.

Според очакванията съкратените, които имат от 3 до 5 години ще получат 2 брутни трудови възнаграждения. Работещите от 5 до 15 години ще получат 6 брутни възнаграждения. От 15 до 25 години – ще получат 8 брутни възнаграждения. Хората, които са в системата над 25 години, ще получат 10 брутни възнаграждения.

За 2010 година предприятието отбеляза печалба от малко повече от 400 хил. лв., след като предходната година беше с близо 8 млн. лв. загуба. Той отбеляза, че миналата година „Български пощи“ са имали 8 млн. лева загуба от дейността си, а тази година вече имат положителен финансов резултат.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s