Пейчо не се е самоубил! Обновена на 21.01.2012

 ВОДАЧЪТ НА „ЧЕ ГЕВАРА“ ПАВЕЛ ИВАНОВ: ПЕЙЧО НЕ СЕ Е САМОУБИЛ! коментари/9
Смъртта му си остава голяма мистерия, твърди неговият приятел и съидейник
18 януари 2012, 14:00
София, България

http://www.blitz.bg/news/article/126761

Павел Иванов разказва спомените си за загиналия Пейчо Пейчев (на малката снимка)
Печална новина разтърси Пловдив навръх Коледа – един от най-активните противници на сондажите на шистов газ у нас Пейчо Пейчев намери смъртта си под товарен влак.
Вестта потресе многото му приятели и негови съмишленици в цялата страна. Някои търсят специален замисъл в смъртта на 37-годишния мъж, но разследващите казват, че става въпрос за самоубийство. За да разберем какъв е бил Пейчев, потърсихме неговия съмишленик и приятел Павел Иванов – председател на комунистическо движение „Че Гевара“ и заместник-председател на Съюза на комунистите в България.

– Как е станал инцидентът с Пейчо Пейчев? Вярвате ли на версията за самоубийство?
– Доколкото разбирам, единственият източник за информация е машинистът на влака. Според него се е случило между Маноле и Белозем. Няма други, които да потвърдят къде и как е станало. Нямаме информация от разследващите органи. Когато бяхме на погребението, се оказа, че дори майка му не знае подробности, а само версията на разследващите.

– Лабилен ли беше вашият приятел?
– Нямал е никакви лабилни прояви. Не съм забелязал нито агресия, нито депресия в него. Той беше положителен, усмихнат, съпричастен, светла личност.

– Как тогава оптимист на 37 години изведнъж скача под колелата на влака?
– Нямаше причина да се е случило точно така. Един ден преди трагедията наши общи приятели са се срещнали с него. Държал се е както винаги – ведро и приятелски. Тази смърт е абсолютно неочаквана за нас.

– Имал ли е навик да пътува на стоп?
– Питах приятелите му. Преди на всички нас често ни се е случвало да пътуваме на стоп, особено тези, които сме над 30 години. Но да върви покрай линията с намерение от някъде да се качи – не съм чувал…

– Сред личните документи на Пейчо имало снимка на млада красива жена. Имаше ли приятелка, какви са им били отношенията?
– Споделял ми е, че има, но тя не живее в Пловдив. Това, което говорихме с леля Кати, майка му, е, че той е тръгнал през деня, приготвил си е багажа. Предната вечер е говорил с наш близък, че имал намерение да отиде при приятели в Бургас. Но не знам дали хората си дават сметка, обяснявайки, че е вървял покрай линията в посока Бургас. Трябва да вървиш над 20 км, за да стигнеш до тази отсечка – между Маноле и Белозем.

Това значи 3 часа и половина път!
……………………………………….. СПОМЯТЕ ЛИ СИ ФИЛМА ……………. СЛЕДСТВИЕТО Е ПРИКЛЮЧИЛО – ЗАБРАВЕТЕ ……………………………………. ИЛИ В БЪЛГАРИЯ ……………………….СЛЕДСТВИЕТО НЕ Е ПРИКЛЮЧИЛО ……………………. ЗАБРАВЕТЕ ……………………….

Едно интервю на Петя КОЛЕНЦОВА …………………………… КОПИРАЛ ……………………………СТЕФАН Д-Р Д ЧОЛАКОВ – ШВЕЦИЯ

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s