500 рубли. Да имате, да си харчите!

Крадци, които нахлули в къщата на 91-годишна баба в Кировска област и се убедили колко бедно живее жената, не взели нищо, а даже й оставили банкнота от 500 рубли (12,5 евро), придружени с бележка.
Връщайки се в къщи в село Сосновка, бабата веднага разбрала, че някой е влизал. Тя обаче установила, че не само нищо не й е изчезнало, но и някой бил оставил пари на нощното шкафче заедно с бележка.
„Всички чекмеджета и кутии бяха отворени, прозорчето беше отворено, саксиите с цветята бяха обърнати. Земята от тях се беше разсипала и по нея имаше следи от двама души. Исках да извикам участъковия, но погледът ми падна на стената: Там имаше бележка: „Това е да имате да си харчите, бабо“ – и 500 рубли“, разказва Зинаида Макарова. Жената била изумена.
Бабата е сигурна, че в дома й са влизали крадци, защото ако беше някой друг доброжелател, той щеше просто да пусне парите в пощенската кутия.
Местният милиционер Анатолий Горбунов работи в МВР от 40 години, но досега не е чувал за подобен „обир“.
„Углавно дело няма да образуваме. Но искаме да проведем разследване. Онзи, който е пожалил бабата, може да е ограбил други домове. А за помощта за бабата ще му кажем: Благодаря! Ако го хванем“, казва служителят на реда.
Неочакваната добавка към пенсията си Зинаида Макарова ще похарчи за сладкиши за внуците и за себе си, а бележката ще пази в рамка на най-видно място, пише Lifenews.ru.

500 рубли. Да имате, да си харчите!

Това не първия случай в Русия, когато обирджии оставят пари на пенсионер.
Преди години на един пенсионер в Москва му бяха разбили жилището и като видяли мизерията му оставили пари да си оправи вратата, напълни ли му хладилника, па като за капак му бяха оставили парета да има с какво да си купи лекарства и храна, придружени от бележка с извинение за повредената врата. Някъде през голямата мизерия след разпада на СССР беше , но не помня годината.
А при земетресението в Кобе, Якузда помагаха при спасяване на затрупани под рунините, но от нашите политиквеници не може да се очаква нищо подобно, а колкото до бандитите?
Те нашите са уникатни същества, които в някои случаи и хора не можеш да наречеш.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s