Иран: „Западните“ специалности вън от Университета!

Според религиозното ръководство на Иран Западът се опитва да навреди на Ислямската република, като оказва влияние върху младото поколение чрез „упадъчната си култура“, посочва Ройтерс.

hameney

Иран няма да разреши в университетите да се преподават някои дисциплини, смятани за прекалено „западни“, съобщи Ройтерс, като се позова на Абдолфазл Хисани, висш представител на министерството на образованието.

Разширяването на програмите в 12 дисциплини като право, човешки права, управление, социология, философия, психология и политически науки ще бъде преразгледано, подчертал Хисани в интервю за вестник „Арман“.

Колкото и странно да е, Ислямска република Иран е страна, където, въпреки водещата роля на исляма като религия, има свобода на вероизповеданията.
За пример ще дам, че в Иран мирно и безконфликтно живеят зороазстристи, мюсюлмани, християни, юдаисти и алани.
Законодателството на Иран гарантира свободата да изповядваш своето вероизповедание без да те санкционират за това.
Колкото до това, че културата на Запада е упадъчна., за това съм на 100% съгласен.
Защото, когато парите ебането и клюките се издигнат в култ, тогава това си е чиста проба упадък.
Запада прогресивно се движи назад в своето културно развитие.
Европа, САЩ и т6ехните сателити са напълно деградирали по отношение на културата.

Моите сведения за Иран са относително пресни, само на няколко години са. Говоря за личните.
А какво да кажем тогава за демократичните дъжави като Саудитска Арабия, Кувейт, ОАЕ? 
Те с нищо не са по-цвете от Иран, но нали са слушкащи Запада и пезприкословно изнасят петрола на цена, която се определя от САЩ,,,
Доколкото не м,е лъже паметта в тези демократични страни могат да ви обезглавят, да ви разпънат ка кръст, набият на кол, убият с камъни или да ви направят каквото си поискат по усмотрение на някой там, които е решил, че трябва да ви ликвидират, защото не сте му „Бутнали“ или защото му трябва накой виновен за нещо.
В САЩ, Великобритания и други страни правосъдието е дотолкова изврятено, че направо си е като нашетои. Ако си бедняк, лежиш в затвора, може и да те екзекутират невинен/ важи за САЩ/ само, защото не си имал възможността да си платиш на някой изпечен адвокат, да подкупиш съдията и съдебните заседатели, да се правиш на филантроп със заграбеното от някой.
Също така Запада отдавна е престанал да бъде системна с каквито и да е ценности, които могат да се нарекат морални или етични.
А ако някой ми каже, че на Запад има свобода на личността или словото, дупе го лаже, както викат простите хорица.
Страни като Египет, Йордания и др. също не се отличават от Иран.
Иран на аятоласите не е кой знае колко циволизован от гледна точка на западния свят, но за сметка на това мога да отбележа, че в САЩ видях много повече диващина, отколкото в Иран или Саддамовия Ирак.
Сега Ирак е по-зле от Излямскла република Иран, фанатиците подпомагани от САЩ узурпираха властта и правят каквото си искат. Избиха голяма част от интелигенцията, отнеха правата на жените, Върнаха се 100 години назад.
А Иран с течение на времето се променя, променят се нещата. Дивотията отстъпва място на -по ново виждане към света. През времето на ирано-иракската война беше немислимо една жена да излезе на улицата с грим, защото тогава фанатиците ги обезобразяваха. Сега обаче нещата са по-различни. Докато в останалия ислямски свят жените се забулват, това никога го е нямало в Иран, понеже културата им казва, че жената трябва да е с открито лице. Също така, в Иран жените имат много повече права отколкото в Саудитска Арабия и демократичните страни като Афганистан и Ирак /казвам демократични, понеже така се твърди от САЩ/
Иран има изключително сурово законодателство, но много неща, които се говорят и пишат по пресата са измишльотини, а това как ще си трепят престъпниците като убийци, наркотрафиканти, подбудители към скотоложство, содомия, педофилия, наркодилъри, сводници, изнасилвачи и други? 
Мисля си, че даже са прекалено меки с тези престъпници, като само ги бесят.
Запада има криворазбрана представа що е това Права на човека. Понеже от прекалена псевдодемократичност се е стигнало до там, че гореизброените имат повече права от почтените граждани, а содомитите открито афишират какви са и се изкарват едва ли не елита на обществото.
Така, че редно е западния свят да осмисли своите ценности, защото в един момент ще се получи „Синдик“
Ако не знаете какво е „Синдик“ тогава прочетете малко.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s