До WWW.STANISHEV.BG

Чистата истина си е уважаеми г-н Станишев.
Въпроса е в това, че г-н Борисов е доста харизматична личност и хората му се хващат на въдицата.
Може да прозвучи не особено приятно, но избирателя има къса памет и много-много не си дава зор да се замисли за кого гласува.
Според това, което чета в пресата оставам с впечатление, че господата и дамите от КРИБ са си чиста проба кандидат-доячи на българския народ.
За съжаление не успях да прочета Вашата книга, за която бяхте така любезен да предоставите линк за изтегляне в PDF формат. Но един ден ще я прочета.
Mога да обещая, че след това няма да стана социалист. Но важното е, че след като я прочета, аз 100% ще съм научил нещо ново.
Аз съм човек не претендиращ за кой знае какво образование. По новинарските сайтое пиша коментари за какво ли не, същото правя и в моите блогове, за което ме ругаят.
Но това, че ме освиркват, мен не ме притеснява, защото това означава, че все съм нацелил нещо, което си струва да се каже.
Тия дето ме ругаят най-много ме спрягат като комунист, пропагандатор на ДПС и много други имена ми лепват, включае и такива, които възпитания човек не казва дори и на ум.
Та мисълта ми бе, че тези хора често са неграмотно пишещи.
Едно време хората с леви убеждения са ги наричали прогресивни. Истински грамтния човек е прогресивен, защото знае, че обществото е едно цяло. Никоя негова част не може да функционира самостоятелно. За това не може да се каже, че пенсионерите, безработните и други социални групи са лош човеки материал. Това е толкова глупаво изказване, просто не мога да разбера как някой може да го изръси.
Ако г-н Борисов е забравил, че тези пенсионери, които квалифицира така лошо със своя труд са изградили за 45 години, това, което СДС съсипаха за 8 месеца по времето на Филип Димитров.
На България и трябва стабилност. Във времето на криза ние хората, които обичаме своята родина и не искаме да емигрираме, трябва да подкрепим стабилността, която Коалиция за България донесе на страната по времето на този изтичащ мандат.
Въпреки, че по убеждения съм националист, но в добрия смисъл на думата, защото за мен няма лоши народи, а лошотията идва от индивидите.
Гордея се, че съм българин. Доста ме е яд на това, че в ДПС има хора,които гледат на мюсюлманите като на рая, която безропотно да им слугува. Други пък в ДПС са протурски настроени, което пък е чиста проба предателство от тяхна страна, защото там в Турция те са мостра без стойност.
Сещу облаги са готови да изтъргуват това, което се е превърнало тяхна родина. А много от тях дължат своето образование на същата тази държава, без нейната помощ щяха да са малограмотни пастири, които там по чукарите щяха да си викат от хълм на хълм.
Всеки може да се чувства какъвто си иска, без да се срамува от това.
Религията и вярата са две различни неща. Човек вярва в някаква висша сила независимо от своята религия.
Чисто религиозния не вярва във висшата сила, в символи.
Да точно в символи. Такива като кръста господен, иконите на светците, словата на разните му там пророци, гурута, лами, скитащи прповедници, жреци, попове, аятоласи, имами, равини, кюрета, хунгани и други разни.

Според мен същото е и в политиката.
Обикновенния избирател вместо да прочете нещо сериозно си купува жълта преса, чете клюки. От вестниците вижда само гръмките слова на тези, които иска да чуе и тези, които са поредния символ. Някакъв месия нов, който уж щял да им реши проблемите.
Едно време беше Ню Кенеди Фил /Филип Димитров/, после се появи Царя, който щеше да ни „оправи“ за 800 дни, ама не каза как.
Сега си имаме топченгето-пожарникар, който се кълне какъв антикомунист е бил, забравил, че е членувал в БКП, после според слухове и в БСП е бил, станал ренегат, за да трупа лични облаги.
Дружка с Командира и неговия Бай Миле, апосле след като Петър Стоянов го направи генсек на МВР, Генерала реши, че може да забрави благодетелите си, които го набутаха в политиката и създаде ГЕРБ, чийто неформален лидер се води.
Ама какво е това неформален лидер? Звучи като генерал без армия или нещо такова.
Или си лидер или не си, ако си, тогава заставаш начело на своята партия, група или ако щеш дворцова клика и поемаш отговорности.
А ако не си лидер, седиш си в някое кьошенце и си трайкаш най-бгаговъзпитани и чакаш момента да се изявш, ако толкова ти се иска.
По-добре да се огледаме около себе си и да осъзнаем, че лозунги и обещание ни криза решават, ни проблемите в битието или политиката.
Всичките проблеми се решават само с труд.
Но за да си решим проблемите от политическо естество, трябва да гласуваме със своите карти, а тези, които гласуват с чужди да търпят такива наказания, че да нямат желание да повтарят.
Защото не само купуването и продаването на гласове трябва да се инкриминира, но гласуването с чужди карти в Народното събрание.
Глобата за отсъствие от заседание трябва да е равна на минимум заработката на депутата за 10 дни. А ако е корумпиран да му се отнема имунитета и да се осъжда по бързата процедура.
За съжаление тук сме прогнили от корупция. Кой не иска пари?
То не е катаджията дето се чуди как да се заяде, не е ченгето, което ме е спряло на улицата, докато си карам моторетката, не е доктора, който ми вика: „Абе за тебе време нямам сега, ела ми на частния прием.“ Та и учителя, който вика на ученика „Ела ми на частните уроци по два пъти седмнично, иначе повече от 2 или 3 няма да видиш“. На някои примери съм им сърбал попарата.
За да се постигне напредък са нужни драконовски мерки. А често пъти разни некомпетентни типове говорят глупости, без да погледнат нещата на място.
Другото важно нещо е, че българските ни представители в Брюксел са се превърнали в Йесмени, не отстояват интересите на държавата. Като са такива патриоти да защитават с огън и жупел ядрената ни енергетика, вместо да търсим парични компенсации за блоковете на АЕЦ „Козлодуй“ да ни обезщетят като построят нви мощности за тяхна сметка.
Защо Великобритания и Франция не си затворят станциите? Или Румъния, която е един от най-върлите противници на АЕЦ „Белене?“
Нали идеята на всички, които врещят срещу нашата енергетика е да имат пазари за своята продукция.
Или ЧЕЗ, които направо се превърнаха в мародери.
Щом се заговори за ежемесечно отчитане на тока се започват „профилактики“ в 22 часа например или пак по никое време.
После се казва“ Ами авария бе господа, стари са ни трафовете, нищо, че сме обявили закупуването на нови, във вашия район си е стар и няма да се сменя, защото парите отидоха в Чехия“. Може и да не съм прав, но съм се научил да не вярвам в съпаденията, особено, ако са за моя сметка.

Опасявам се, че Коалиция за България няма да спечели тези избори. Това не би трябвало да е изненада за който и да е, всички вътрешно са се подготвили новата управляваща партия да е ГЕРБ, просто и ясно е, че г-н Борисов се подготвя да управлява поне един мандат.
По какъв начин ще стане така, че партията на Генерала да спечели, това не знам. Няма да ме учуди, ако господата и дамите от КРИБ не намекнат на работниците си, че ако техните кандидати не се класират за парламента, ще има много съкращеня за тези работници, които не са слушкали и са пуснали неправилната според горгорбашията бюлетина…
Корпоративнто гласуване не е от вчера и не е змислено у нас. В Германия имат доста повече опит, останал от времето, когато Западна Германия още съществуваше и босовете на компаниите даваха на работниците си запечатаните пликове с бюлетините и им намекваха, че който не гласува ще се превърне в безработен, със свободата да умре от глад.
Опасявам се, че ставам досаден.
Но аз съм обикновен човек със своите страхове и надежди.
Явявам се само като един среден гражданин на нашата страна.
Ако народа слуша само гръмкото и гледа позата, то тогава всичкия труд, който Вашия екип е положил отива напразно.

Като отражение ще дам този цитат от „Борбата“ на ICE CREAM

„И нищо аз обаче пак повдигам въпроса,
защото такива мисли в себе си нося.
Как и кога България ще се оправи
и няма ли с години това да се забави….“

„….В душите си обаче този път таим надежда,
въпреки това изглежда,че ни подвежда
и всичко някак си по малко вече се руши,
светлината изчезва от нашите души.
Колко дни до сега от преди
сме вярвали на хиляди лъжи,
но кой ще накара всеки друг да работи
без да мисли как друг ще изработи.
Казват че вървим напред, бъдещето сме ние,
но как като всеки гледа пак да се напие.
От толкова дрога алкохол и трева
новото поколение си отива от сега.
И в този ред на мисли времето е малко,
бъдещето светло струва ми се все по жалко.
Така мисля разбери и за моите думи …(прости)

Защото в момента хората виждат това, което съм цитирал.
Когато се научат да виждат цялото. Когато новото е подобрение на свършеното от предишните, тогава ще можем да кажем, че сме хора, които гледат напред в бъдещето и светлината в края на тунела не е от настрещния влак.

Извинявам се за многословитето

С уважение Мика Сийминен

P.S.: Надявам се прогнозите ми да са погрешни и Коалиция за България да получи още един мандат, но вероятно ще види мандата през крив макарон, защото си го е заслужила.

Advertisements

2 thoughts on “До WWW.STANISHEV.BG

  1. Интересно откровение! Допада ми начина Ви на писане (общо, прочетох доста неща) и, главно, сериозното подплатяването на материала по дадена тема.

    • Г-н Графе, благодаря за комплимента, който ми правите.
      Единственото, което правя е да прочета каквото е нужно, да наложа прочетеното върху моя опит и после да напиша какво мисля аз

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s