КНДР ЯДРЕН ОПИТ

Korean_Peninsula

Закономерно е да се роди поредната ядрена сила в Азия.Това, че тази сила е Северна Корея никак не е учудващо, като се има в предвид, че САЩ и Япония от години се явяват заплаха за мира и сигурността в региона. И двете страни има за какво да се страхуват от КНДР, като се вземат предвид зверствата и разрушенията, които са изстрадли хората от северната част на полуострова. Въпроса с ядреното оръжие на Корейския полуостров не е от вчера или от 2006-та година, а стои още от времето, когато възникнаха съмнения, че САЩ държи такова въоръжение в Южна Корея и в базите си по Тихия океан в близост до Япония.

Никак не се учудвам от това, че ръководството на Чосон Минджуджуъй Инмин Конхуагук /КНДР/ се стреми към уравновесяване на силите в района, за да опази своя суверенитет, да не стане подобно на Теханмингук /Република Корея/ поредния доминьон на САЩ.

Нищо чудно и в Иран да тресне и блесне и тогава ще стане интересно, защото това ще е резултат от действията на  САЩ да командват кой какво да прави в глобален мащаб.

В последните 200 години САЩ са провели над 200 войни, което е показателно колко обичат да се врат на всякъде, където решат, че имат интерес.

А САЩ имат интерес навсякъде, където има природни богатства и вместо да търгуват, те грабят. Няма договор, който да не са нарушили. Винаги предпочитат вместо мирна търговия да действат със силата на оръжието.

Япония се страхува от силна Северна Корея, защото се страхуват и то с пълно право, че може да им сторят това, което те са вършили с корейците, докато са били окупационна сила на Корейския полуостров до 1945 година.

Но истинската мишена вероятно не е държавата Япония, а американските бази, които се намират в региона. Тези бази са непосредственна заплаха за мира и сигурността в региона.

Навсякъде базите на САЩ са инструмент за подтисничество и трансферни пунктове за грабителските походи на това, което там зад океана наричат „бизнес“, а ние му викаме „разбойничество“.

В последните 64 години САЩ са се превърнали в държава-терорист, сиреч, те тероризират целия свят със свите действия. НАТО вместо да гарантира мира служи за инструмент на терора и като помощна армия в услуга на американската плутокрация.

Едно време САЩ са се наричали Съединени свободни серерноамерикански щати. Сега думата свободни не съществува в найменованието. Сещайте се защо…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s