ВЕЛИКОБРИТАНИЯ ПОДКРЕПЯ ПРИСЪЕДИНЯВАНЕТО НА ТУРЦИЯ КЪМ ЕС

Великобритания подкрепя присъединяването на Турция към Европейския съюз като пълноправен член, каза в Анкара британският външен министър Дейвид Милибанд, цитиран от РИА Новости.


„Ако съвременният свят трябва да научи нещо от икономическите проблеми, с които се сблъсква, то това е, че Европа ще се обогати от разширяването си на изток, а не да се затваря в себе си. Членството на Турция в ЕС би било много добро за Евросъюза. Турция си е заслужила членството в Европейския съюз“, каза Милибанд след среща с държавния министър и главен преговарящ с ЕС Егемен Багъш.

Турският министър на свой ред отбеляза, че процесът на евроинтеграция не е лесен, но страната му е решително настроена да се присъедини към ЕС.”
………………

Великобритания винаги е била против по-тясната интеграция между страните-членки на ЕС. Тя вижда съюза едва ли не като зона за свободна търговия. Ето защо не участва в основните политики на Общността и подкрепя безконтролното разширяване и раздуване на ЕС. Колкото повече страни-членки, толкова по-трудно би се осъществявала интеграцията между тях, понеже винаги съществуват някакви разногласия между отделните страни! А подкрепата за турското членство в съюза си е цяло престъпление срещу Европа и европейските граждани – една странха, която не е европейска нито в културно отношение, нито като географско положение, няма място в ЕО! И добре, че са Франция и Германия, които никога няма да позволят това да се случи!

До не съвсем далечно минало Великобритания беше на прага на ЕИО/ сега ЕС/ и молеше да я приемат, но я отрязваха. Даже помня карикатурата с изобраената Англия по гащи и на вратата й казват „свалете ги, че няма да ви трябват тука“

Сега същата тази Великобритания се натиска да диктува условия. Да, ама не! Турция в никакъв случай не бива да бъде приемана в ЕС, защото тя не е в Европа. Нито географско, нито в културно отношение.

Ако приемем Турция в ЕС, то не можем да откажем на Русия или на който му хрумне. Въпреки, че е по-логично Русия да влезе в ЕС, отколкото Турция.

Русия е страна, която де факто е европейска, възникнала е тук в Европа, културата й е европейска и много по-близка до всяка една култура от турската. Турця е страна, която практически подкрепя ислямизма, това се вижда от действията на тази страна спрямо България и бивша Югославия.

Насъскват се мюсюлманите да работят срещу целостта и сувренитета на страните, в които са родени и израсли. Турските общости в Западна Европа и не само там са от затворен тип. Не се чува друг език освен турски, другите там нямат място и биват прогонвани със сила.

Турция е страна, която освен гръцкото не признава друго малцинство. Погазва правата на свободно вероизповедание и национална идентичност и се стреми да изличи аланите и кюрдите от лицето на Земята.

Не признава геноцидите срещу българи и арменци и надига вой срещу признаването им от други страни.

Великобритания е традиционен съюзник на Турция. В потушаването наборбите на народите от османско иго винаги е имало британски войски, ние никога не бива да забравяме това. Ние винаги трябва да имаме едно на ум, че турците са опасност за ЕС, защото те се стремят към безконтролна миграция, масово размножаване и установяване на колонии извън своята родина. Турското правителство в дългосрочен план се стреми към поетапна асимилация и потурчване на Европа и нейната ислямизация.

Така, че който гласува за присъедиянване на Турция към ЕС, той гласува срещу децата на своя народ.


Вашият коментар